“Микрофин” опремио нову просторију вртића “Младост” у Шипову: Играчке и бојанке измамиле осмијех малишанима

М. Л.
“Микрофин” опремио нову просторију вртића “Младост” у Шипову: Играчке и бојанке измамиле осмијех малишанима

Шипово - Кутије испуњене пластичним и плишаним играчкама, меморијске игре, бојанке, сликовнице и реквизити за игру у пијеску, које је обезбиједило Микрокредитно друштво “Микрофин”, изазвали су одушевљење на лицима малишана у вртићу “Младост” у Шипову.

Овом донацијом “Микрофин” је опремио нову просторију за боравак малишана у вртићу, а донацију је уручио шеф филијале “Микрофина” у Бањалуци Борис Тодић.

- Вртићу смо поклонили оно што је било најпотребније за проширење њихових постојећих капацитета, а то су тепих, играчке и дидактички материјали. Помажемо вртиће и школе на подручју већине општина у којима послујемо, па у томе нисмо хтјели заобићи ни Шипово - истакао је Тодић.

У вртићу “Младост” борави 40 малишана узраста од три до шест година, који су подијељени у двије групе, а отварањем нове просторије биће омогућен боравак за још 20 малишана.

- Прољетос смо изградили додатну радну собу, али, нажалост, нисмо били у могућности да је опремимо. Захваљујемо “Микрофину” што препознаје проблем са којим се суочавају предшколске установе широм РС - истакла је вршилац дужности директора вртића “Младост” Сања Проле.

Од почетка свог друштвено одговорног ангажовања “Микрофин” је у оквиру програма улагања у друштвену заједницу организовао више од 150 различитих донаторских акција, а кроз овај програм прошло је више од 70 школа и 30 вртића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана