Medicinska škola Banja Luka uz pomoć Mikrofina obnovila fond školske biblioteke

PR
Medicinska škola Banja Luka uz pomoć Mikrofina obnovila fond školske biblioteke

Godinu obilježavanja velikog jubileja, dvadeset godina postojanja, Mikrokreditno društvo Mikrofin privodi kraju na način kako je i započelo, brojnim donacijama širom Bosne i Hercegovine.

Radmila Bjeljac, izvršna direktorica Mikrofina, posjetila je danas učenike jedne od najpoznatijih banjalučkih srednjih škola, Medicinske škole Banja Luka i tom prilikom im poklonila informatičku opremu i knjige za školsku biblioteku.

Možemo ovu godinu nazvati godinom djeteta, barem za nas u Mikrofinu, jer kad su u pitanju djeca i aktivnosti koje su usmjerene na njihov razvoj, ulagali smo više nego ikada, kroz izgradnju igrališta za djecu, brojne donacije osnovnim i srednjim školama, vrtićima, bibliotekama kao i ustanovama koje na različite načine brinu o djeci.“, istakla je Bjeljac i dodala da Mikrofin u istom duhu nastavlja i dalje, osluškujući probleme svoje društvene zajednice i pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Direktor škole Vladimir Jagodić zahvalio se Mikrofinu na uručenoj donaciji i pohvalio njihovu spremnost da rade na poboljšanju uslova života i odrastanja djece.

Medicinska škola ima bogat književni fond koji broji nešto više od 15 hiljada knjiga na koji smo vrlo ponosni, međutim uslijed dugogodišnje upotrebe određen broj knjiga se nažalost mora otpisati. Moram reći da u našoj školi postoji veliki interes za čitanjem kako od strane učenika, tako i nastavnog osoblja  i u tom smislu donacija novih savremenih naslova će imati poseban značaj za nas“,  dodao je Jagodić

Medicinska škola Banja Luka već godinama važi za jednu od najpopularnijih banjalučkih srednjih škola, naročito među svršenim osnovcima odlikašima i trenutno u svojim prostorijama obrazuje 1063 učenika.

Osim Banja Luke, predstavnici Mikrofina danas su svojim poklonima obradovali mališane vrtića „Bambi „ u Rogatici kao i učenike osnovne škole „Sveti Sava“ u Kotor Varoši.  Vrtić Bambi opremljen je novim klima uređajem i setom didaktičke opreme za rad sa djecom, dok će osnovcima škole „Sveti Sava“ od danas biti na raspolaganju nova oprema za kabinet biologije.

Nakon ovoga u Mikrofinu nastavljaju dalje svoj „karavan“ donacija osnovnim školama pa će tako narednih dana svojim poklonima obradovati i učenike OŠ „Miladije“ u Tuzli, OŠ „Dragan Vujanović“ u mjestu Svodna kod Novog Grada  te OŠ „Sveti Sava“ u Doboju.

Od početka svog društveno odgovornog angažmana Mikrofin je u okviru programa ulaganja u društvenu zajednicu organizovao više od 150 različitih donatorskih akcija. Kroz ovaj program prošlo je više od 65 škola i preko 30 vrtića, a priliku da koristi donatorska sredstva u vidu nastavnih sredstava, školskog namještaja, računara i druge školske opreme dobilo je više od 20.000 učenika širom Bosne i Hercegovine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana