Медицинска школа Бања Лука уз помоћ Микрофина обновила фонд школске библиотеке

PR
Медицинска школа Бања Лука уз помоћ Микрофина обновила фонд школске библиотеке

Годину обиљежавања великог јубилеја, двадесет година постојања, Микрокредитно друштво Микрофин приводи крају на начин како је и започело, бројним донацијама широм Босне и Херцеговине.

Радмила Бјељац, извршна директорица Микрофина, посјетила је данас ученике једне од најпознатијих бањалучких средњих школа, Медицинске школе Бања Лука и том приликом им поклонила информатичку опрему и књиге за школску библиотеку.

Можемо ову годину назвати годином дјетета, барем за нас у Микрофину, јер кад су у питању дјеца и активности које су усмјерене на њихов развој, улагали смо више него икада, кроз изградњу игралишта за дјецу, бројне донације основним и средњим школама, вртићима, библиотекама као и установама које на различите начине брину о дјеци.“, истакла је Бјељац и додала да Микрофин у истом духу наставља и даље, ослушкујући проблеме своје друштвене заједнице и помажући онима којима је помоћ најпотребнија.

Директор школе Владимир Јагодић захвалио се Микрофину на урученој донацији и похвалио њихову спремност да раде на побољшању услова живота и одрастања дјеце.

Медицинска школа има богат књижевни фонд који броји нешто више од 15 хиљада књига на који смо врло поносни, међутим услијед дугогодишње употребе одређен број књига се нажалост мора отписати. Морам рећи да у нашој школи постоји велики интерес за читањем како од стране ученика, тако и наставног особља  и у том смислу донација нових савремених наслова ће имати посебан значај за нас“,  додао је Јагодић

Медицинска школа Бања Лука већ годинама важи за једну од најпопуларнијих бањалучких средњих школа, нарочито међу свршеним основцима одликашима и тренутно у својим просторијама образује 1063 ученика.

Осим Бања Луке, представници Микрофина данас су својим поклонима обрадовали малишане вртића „Бамби „ у Рогатици као и ученике основне школе „Свети Сава“ у Котор Вароши.  Вртић Бамби опремљен је новим клима уређајем и сетом дидактичке опреме за рад са дјецом, док ће основцима школе „Свети Сава“ од данас бити на располагању нова опрема за кабинет биологије.

Након овога у Микрофину настављају даље свој „караван“ донација основним школама па ће тако наредних дана својим поклонима обрадовати и ученике ОШ „Миладије“ у Тузли, ОШ „Драган Вујановић“ у мјесту Сводна код Новог Града  те ОШ „Свети Сава“ у Добоју.

Од почетка свог друштвено одговорног ангажмана Микрофин је у оквиру програма улагања у друштвену заједницу организовао више од 150 различитих донаторских акција. Кроз овај програм прошло је више од 65 школа и преко 30 вртића, а прилику да користи донаторска средства у виду наставних средстава, школског намјештаја, рачунара и друге школске опреме добило је више од 20.000 ученика широм Босне и Херцеговине

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана