Završen temelj za kuću Jerosimovića

M. L.
Završen temelj za kuću Jerosimovića

Kotor Varoš - Porodica Jerosimović iz Jezerke kod Kotor Varoša nakon devet godina dobiće topli dom, a temelj za kuću završen je proteklog vikenda zahvaljujući humanim ljudima.

U trošnoj baraci površine tri kvadrata uz oca Duška (43) i majku Muneveru (30) odrasta desetogodišnja Nikolina čija je jedina želja da ima svoju sobu u kojoj će proslavljati rođendane sa drugarima. Jerosimovići preživljavaju u jednoj prostoriji, koja im je sve, spavaća i dnevna soba, ali i kuhinja, dok kupatilo nemaju. Osim kreveta napravljenog od dasaka, starog šporeta i kredenca, nemaju ništa više.

Nakon što je "Glas Srpske" u februaru objavio potresnu priču o ovoj porodici, pozivi i pomoć počeli su svakodnevno da stižu na adresu Jerosimovića. Jedan od organizatora humanitarne akcije, vlasnik Radio-stanice "Snaga Krajine" Milomir Dafunić sa svojom ekipom upustio se u veliku humanu misiju da desetogodišnjoj Nikolini ispuni želju i da idući rođendan proslavi u toplom domu.

- Završili smo temelj za kuću, a u subotu planiramo zidanje. Ekipa je spremna, materijal imamo, samo dobra volja i sve će se brzo završiti. Voda je priključena prije ovih radova, a idućih dana treba da se dogovorimo sa elektrodistribucijom da postave kontrolni sat dok završimo kuću - rekao je Dafunić i dodao da su njegovi prijatelji iz Holandije obezbijedili ručak za majstore, a porodici pomoć za proljećnu sjetvu.

Osim toplog doma, plavokosa djevojčica dobila je i kuma.

- Moja Nikolina Jerosimović me pitala da joj budem kršteni kum. To je velika čast za mene i moju porodicu -  istakao je muzičar Goran Đukić koji je sa Dafunićem uključen u akciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana