Zaposleno 1.500 djece poginulih boraca

M. L.
Zaposleno 1.500 djece poginulih boraca

Pale - Zavodu za zapošljavanje RS juče je uručena povelja zahvalnosti za doprinos u zapošljavanju djece poginulih i nestalih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Direktoru Zavoda Miroslavu Vujičiću povelju je u ime Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila uručio Veljko Lazić.

Vujičić je istakao da je od 2012. godine posao dobilo oko 1.500 djece poginulih boraca Vojske RS i dodao da se oko 1.000 lica iz ovih kategorije nalazi na evidenciji Zavoda.  On je istakao da bi problem njihovog zapošljavanja trebalo da bude riješen do 2019. godine.

- Na ovaj način nastojimo da se odužimo ljudima koji su najzaslužniji za stvaranje Srpske - rekao je Vujičić i zahvalio Republičkoj organizaciji što su prepoznali rad Zavoda.

Lazić je istakao da će Republička organizacija biti zadovoljna tek kada posao dobiju sva djeca poginulih boraca sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, podsjećajući da oni gube pravo na invalidninu i penziju kada napune 26 godina. Podsjetio je da je, uz pomoć Vlade RS, ove godine 125 djece dobilo mogućnost da odrade pripravnički staž, dok je lani njih 181 imalo tu mogućnost.

Sin poginulog borca Vojske RS Marko Lazarević zahvalio je Zavodu i Republičkoj organizaciji što brinu o ovim kategorijama stanovnika i dodao da trenutno obavlja pripravnički staž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana