Za socijalne kategorije 1,2 miliona KM

D. J.
Za socijalne kategorije 1,2 miliona KM

Srbac - Centar za socijalni rad iz Srpca u ovoj godini dobiće 100.000 KM više u odnosu na prošlu godinu, a ukupan iznos koji će biti izdvojen za socijalnu zaštitu stanovništva je 1,2 miliona KM.

Direktorica centra Slađana Potkonjak je rekla da su na ovaj način povećana izdvajanja iz budžeta za najugroženije kategorije sa 13 na 16 odsto, što je, po njenim riječima, za svaku pohvalu.

- To će u znatnoj mjeri olakšati naš rad sa socijalnim kategorijama i moram naglasiti da mnoge opštine u okruženju ne mogu da se pohvale ovolikim izdvajanjima iz budžeta - rekla je Potkonjakova. Ona je dodala da je ovakva odluka opravdana, jer imaju čak 128 registrovanih korisnika stalne novčane pomoći, za koje godišnje bude izdvojeno 200.000 KM.

- Imamo i 270 korisnika prava za pomoć i njegu drugog lica, zatim 57 lica koja koriste zdravstveno osiguranje, devetoro lica sa posebnim potrebama koja koriste pravo na podršku, 16 maloljetnika koji su smješteni u ustanovama socijalne zaštite i hraniteljske porodice, a tu su i korisnici prava na ličnu invalidninu - rekla je Potkonjakova.

Dodala je da su u završnoj fazi radovi na rekonstrukciji zgrade Centra za socijalni rad, za šta su obezbijeđena donatorska sredstva Vlade Srbije u iznosu od 50.000 evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana