“Vrapčići” iz sveg glasa pjevali za malog Leona

Dejana Bratić
“Vrapčići” iz sveg glasa pjevali za malog Leona

Gradiška - Osim što su uvijek veseli i pjesmom pokreću sve oko sebe, najpopularniji hor među mališanima “Vrapčići” koncertom u Gradišci za jednogodišnjeg Leona, koji boluje od tumora jetre, pokazali su i da su humani i da uvijek kada treba priteknu u pomoć.

Profesor i dirigent hora Bane Đaković kaže da se rado odazivaju na takve pozive i da im to nije prvi put.

- Odlučili smo da damo svoj doprinos učestvujući u ovom koncertu. Zadovoljstvo je biti dio takvog događaja i nekome pomoći. Sala je bila puna, a atmosfera sjajna. Zahvaljujemo roditeljima, djeci i publici, koji su podržali ovaj koncert - rekao je Đaković.

Manifestacija je održana na inicijativu jedne majke čije je dijete član hora, a za nastup “Vrapčića” prodato je više od hiljadu ulaznica. Svaka pjesma veselih mališana ispraćena je gromoglasnim aplauzom, a na koncertu je prikupljeno 5.380 maraka.

Na repertoaru su se našle stare pjesme, kao i nove koje će biti izdate na desetom studijskom albumu. 

- Drago nam je da smo uspjeli prikupiti novac koji će biti  uložen u Leonovo liječenje. Pjevali smo pjesme uz koje su odrasla mnoga djeca i uz koje i sada odrastaju. Uz to, promovisali smo i pjesme koje će se naći na novom albumu “Đačka ljubav” i “Nasmijani dani” - kazao je Đaković.

“Vrapčići” su malom Leonu posvetili pjesmu “S ljubavlju hrabrim srcima”, za koju je tekst napisao Mladen Matović, a publici će se uskoro predstaviti novim pjesmama, koje će biti promovisane početkom decembra.

- Do kraja mjeseca objavljujemo deseti studijski album, koji ćemo promovisati u dvorani “Borik” i Kulturnom centru Banski dvor. Takođe, tada ćemo proslaviti veliki jubilej, 25 godina postojanja hora. Gostovaće nam tada i horovi “Kolibri”, “Čarolija”, “Zvjezdice” i “Čuperak”, a između ostalih, nastupiće i Vanja Mišić i Sara Spasojević - rekao je Đaković.

Dodao je da će uskoro premijerno predstaviti i spot koji su snimali na terenu Novaka Đokovića u Beogradu.

Gostovanje u Beču

“Vrapčići” su  prije dvije sedmice gostovali u Beču, odakle nose lijepe uspomene i utiske.

- Promovisali smo svoje pjesme pod pokroviteljstvom Predstavništva Republike Srpske. Iako postoje jezičke barijere, djeca su pozitivno reagovala na pjesme. Iskoristili smo posjetu da snimamo predjele i ljepote Beča koje ćemo iskoristiti za naše nove spotove - kazao je Đaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana