Vlada RS u Srbac uložila 50 miliona KM

D. J.
Vlada RS u Srbac uložila 50 miliona KM

Srbac - Vlada RS do sada je u realizaciju infrastrukturnih projekata u Srpcu uložila oko 50 miliona KM u šta nisu uračunata ulaganja nakon poplava niti pojedinih ministarstava, rekla je juče u Srpcu potpredsjednica Vlade RS Srebrenka Golić.

Ona je najavila da će u obnovu Centra srednjih škola “Petar Kočić” u Srpcu biti uloženo oko 600.000 KM, od čega je već izdvojeno 250.000 KM za sanaciju školskog krova, a ostatak će biti namijenjen za energetsko opremanje objekta i termičku izolaciju.

- Jedan od važnijih problema ove opštine je sanacija divlje deponije koja postoji od 1998. godine i za čije uklanjanje će biti potrebno najmanje 100.000 KM. Opština je od 2002. godine obavezna da odvozi otpad na regionalnu deponiju u Ramiće što iziskuje značajna sredstva tako da moramo sagledati da li je najbolje rješenje svakodnevno odvoziti otpad ili da se napravi neka transfer stanica i eventualno reciklažno dvorište - istakla je Golić.

Sastanku u Srpcu prisustvovao je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić koji je naglasio značaj sanacije i izgradnje nasipa kako bi se u budućnosti spriječile nove poplave u Srpcu i dodao da je u toku rekonstrukcija crpne pumpe u Poveliču u šta je uloženo 700.000 KM.

Prema njegovim riječima, nastaviće se ulaganja u ruralnu infrastrukturu u Srpcu, a jedan od projekata koji će biti realizovani u narednom periodu je rekonstrukcija lokalnog puta u Rasavcu, a pripremni radovi na ovoj dionici već su u toku.

Na sastanku u Srpcu ministarka finansija Zora Vidović najavila je da će domaćinstva koja su poplavljena tokom nedavnog nevremena dobiti po 5.000 KM iz Fonda solidarnosti, kao što je to bio slučaj 2014. godine.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević rekao je da je najavljeno da će resorno ministarstvo pomoći sanaciju školskog krova u područnoj školi u Kukuljama koji je u lošem stanju i prekriven azbestnom pločom, uz očekivanje da će biti zamijenjena i stolarija u ovoj školskoj ustanovi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana