Velimir Ristić, učenik generacije srednjoškolaca u Rogatici

S. M.
Velimir Ristić, učenik generacije srednjoškolaca u Rogatici

Rogatica - Najbolji među rogatičkim srednjoškolcima ove godine je gimnazijalac Velimir Ristić, koji je Srednjoškolski centar “27. januar” napustio sa dvostrukim priznanjem - “vukovac” i učenik generacije.

Ovaj ambiciozni mladić sješće ovih dana u klupe amfiteatra Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu da kroz položeni prijemni ispit obezbijedi mjesto na studiju elektrotehnika i računarstvo. Ako je mjeriti prema rezultatima iz dosadašnjeg školovanja, ne bi trebalo da bude prepreka do željenog cilja.

- Biti učenik generacije za mene je veliki ponos, ali i obaveza u nastavku školovanja iz nezaboravne srednje škole. Odlučio sam se za elektrotehniku i računarstvo jer volim  prirodne nauke, posebno fiziku i matematiku. Njih sam, uglavnom, pratio i kroz razna takmičenja. Moj najveći uspjeh je što sam ušao među 20 najboljih fizičara koji čine reprezentaciju BiH u ovim disciplinama - rekao je Velimir.

Uz više različitih priznanja koja je dobio na kraju školske godine, načelnik opštine Milorad Jagodić uručio mu je 300 maraka, a dobio je i pravo na opštinsku stipendiju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana