U prijedorskoj gradskoj kasi 41,2 miliona KM

S. Ta
U prijedorskoj gradskoj kasi 41,2 miliona KM

Prijedor - Prijedorski odbornici usvojili su juče nacrt budžeta grada za iduću godinu od 41.265.787 maraka, što je za 7,5 odsto više od rebalansa budžeta za ovu godinu.

Načelnik Odjeljenja za finansije Biljana Malbašić očekuje da će Ministarstvo finansija RS dati zeleno svjetlo za najvažniji dokument lokalne zajednice, uključujući i povećanje rashoda za primanja zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

- Godinama smo imali stagnaciju u zapošljavanju, a jedan smo od gradova sa najmanjim brojem zaposlenih po stanovniku - svega 238 - navela je Malbašićeva. Ona je istakla da se radnicima u lokalnoj samoupravi posljednjih 13 godina plata nije povećavala, već je smanjena za deset odsto, kada je cijena rada sa 135 KM smanjena na 121,5 KM.

- Kako su po novim zakonskim rješenjima smanjeni topli obrok, prevoz i minuli rad, tako smo išli na usklađivanje koeficijenata na način da budžet to može servisirati bez ikakvih poteškoća - dodala je Malbašićeva.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je bilo teško uskladiti sve parametre za pripremu ovog dokumenta jer rast prihoda i rast zahtjeva za troškove u budžetu nisu u skladu.

Odbornici su usvojili i rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 38.384.733 KM.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana