Trebinjka rodila osmo dijete

nezavisne.com
Trebinjka rodila osmo dijete

Trebinje - Porodica Kurajica iz Trebinja postala je u noći između srijede i četvrtka jedna od dvije najbrojnije trebinjske porodice, jer je majka Mirjana rodila osmo dijete - djevojčicu.

 

Najmlađi član porodice Kurajica već ima šest sestara i jednog brata. Ova porodica živi uglavnom od poljoprivrede, pa svoje proizvode prodaju i na štandu u naselju Gorica u kome i žive.

Predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece "4 plus" iz Trebinja, Aleksandar Sarić kaže da su i u ovom udruženju svi sa radošću dočekali vijest o toj osmoj bebi.

“Samo neka nas je više, djevojčica ili dječaka, nama je svejedno”, rekao nam je Sarić.

Porodica Sava Kurajice je druga po redu trebinjska porodica sa osmoro djece, jer je taj najdivniji rekord u Trebinju do sada imala prodica Rista Lečića.

Sretni otac osme prinove: Malo se slavilo, malo se radilo

Nakon rođenja osmog djeteta, u porodici Sava Kurajice iz Trebinja danas je bilo slavlja, ali se i radilo kao i svakog radnog dana, jer desetočlanu porodicu, kako kaže Savo, valja izdržavati.

Sava smo zatekli i večeras pored svoje pijačne tezge u naselju Gorica, u kome Kurajice žive, gdje je, doduše, došao samo da je zatvori, a radila je njihova prijateljica, dok su djeca ostala kod kuće sa gostima koji su cio dan čestitali sretnoj porodici.

"Sretan sam i ni za šta se na svijetu ne bi mijenjao. Svejedno mi je da li imam dječake ili djevojčice, a imam ih, hvala Bogu - sedam kćeri i jednoga sina", rekao nam je Savo.

Dodaje da je odmah obišao suprugu i kćerkicu, koja je rođena sa četiri i po kilograma, a ime će joj, kada dođe kući, dati njene sestre.

Najstarije dijete kod Kurajica pohađa treći razred srednje škole i svi se uzajamno pomažu, pa im ničega ne nedostaje.

"Nama, hvala Bogu, ne nedostaje ništa, iako živimo skromno, jer se sve može postići slogom i radom, a mi imamo i jednoga i drugoga", priča dalje ushićeni otac i dodaje da sva djeca u porodici imaju zaduženja, pa šta kome pripadne.

Zanimljivo je, kako kažu komšije sa susjednih tezgi, da je mama Mirjana i juče radila za tezgom i podizala teške gajbe sa voćem i povrćem, pa kad je završila posao - spremila se i otišla u porodilište, da bi naveče rodila.

Savo Kurajice se u našem kratkom razgvoru nije izjasnio da li će malih Kurajica biti još, već nam se zagonetno osmijehnuo i dodao: "O tom po tom..."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana