Trebinje: Otvorena izložba Ljepote prirode

Srna
Trebinje: Otvorena izložba Ljepote prirode

Trebinje - Centar za održivi razvoj i ekologiju večeras je u Muzeju Hercegovine u Trebinju, u okviru prvog "Zimzograda", priredio 7. kolektivnu izložbu fotografija pod nazivom "Ljepote prirode".

Postavku izložbe čini 36 fotografija 19 autora iz Republike Srpske, BiH, Srbije i Crne Gore, i to brojnih prijatelja i ljubitelja prirode, naučnih radnika, biologa i ekologa sa kojima Centar za održivi razvoj i ekologiju ima partnerske odnose.


Otvarajući izložbu, fotograf Jovan Vidaković rekao je da se fotografije mogu podijeliti u dvije cjeline, i to na ornitološku, odnosno one na kojim su prikazane ptice i na one koje predstavljaju floru i faunu BiH i zemalja regiona.

"Motivi na fotografijama su uglavnom planinski masivi, insekti i jezera. Ova izložba je dokaz da je naša zemlja lijepa i da gdje god uperite fotoaparat napravićete dobru fotografiju", naveo je Vidaković i dodao da je priroda vječita inspiracija za sve fotografe.

Predsjednik Centra za održivi razvoj i ekologiju Aleksandar Vukanović kaže da su na izložbi zastupljeni i radovi profesionalnih i amaterskih fotografa, što joj, zbog svoje raznovrsnosti, daje još veći značaj kod publike.

"Planirano je da izložba bude priređena na otvorenom, u okviru žZimzograduž, ali zbog vremenskih neprilika, a uz veliku ljubaznost osoblja Muzeja, postavljena je u holu ove ustanove kulture", istakao je Vukanović.

Centar za održivi razvoj i ekologiju je organizacija udruženja građana i njeni članovi su učesnici mnogih naučnih skupova i ekspedicija koje se bave zaštitom i očuvanjem životne sredine, te ima razvijenu saradnju sa brojnim srodnim organizacijama iz regiona.

Izložba će biti otvorena u narednih 20 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana