Sreću srbačkih mališana upotpunili zvuci harmonike

Dejan Jovičić
Sreću srbačkih mališana upotpunili zvuci harmonike

Srbac - Nakon tri godine traganja za donatorima Udruženje roditelja i djece sa posebnim potrebama „Izvor” iz Srpca konačno je dobilo kadu za podvodnu masažu koja će olakšati terapeutski tretman za 30 djece sa posebnim potrebama.

Donaciju u iznosu od 29.000 KM za nabavku najsavremenije “habart” kade za ovu namjenu obezbijedila je Ambasada Južne Koreje.

Tim povodom u udruženju “Izvor” priređeno je pravo slavlje, a mališani su sa svojim roditeljima to proslavili uz zakusku i tortu, a zasvirala je i harmonika. 

- Godinama smo pokušavali doći do novca, ali nismo uspijevali i onda smo sasvim slučajno poslali zahtjev korejskoj ambasadi koja je dala pozitivan odgovor. Poslali smo im projekat koji su prihvatili i od nekoliko ponuđenih opcija, izabrana je najmodernija kada koja postoji za te namjene. Naša sreća je neopisiva, nismo mogli na ljepši način okončati godinu - rekla je predsjednica udruženja Mira Tatić.

Ona dodaje da će se time ukazati potreba za novim kadrovima, pa će tako biti angažovan još jedan terapeut koji će raditi isključivo na “habart” kadi sa djecom.

Druženju je prisustvovao i načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević koji je izrazio zadovoljstvo što su na ovaj način poboljšani uslovi rada u “Izvoru”.

- Ovo je zaista human čin korejske ambasade i u ime cijele lokalne zajednice upućujem im iskrenu zahvalnost. Mi smo se takođe potrudili da povećanjem grantovskih sredstava iz budžeta omogućimo da djeca sa posebnim potrebama imaju još bolje uslove za boravak. U posljednje dvije godine povećali smo izdvajanja za njih sa 18.000 na 35.000 KM godišnje - rekao je Dragosavljević.

Na svečanosti u “Izvoru” podijeljeno je i 70 novogodišnjih paketića koje je donirao Edukativno-kulturni centar “Ihtus” iz Banjaluke, a za mališane je odigrana i novogodišnja predstava u izvođenju amaterskog pozorišta mladih “Domino” iz Srpca.

Dugogodišnji donatori

Djecu sa posebnim potrebama ovih dana su obradovali donatori iz Srpca koji im pomažu već dugi niz godina. Predrag Čergić je za 65 djece iz ovog udruženja donirao 65 paketića povodom pravoslavnog praznika Nikoljdana, a Željko Berić je takođe obezbijedio paketiće za petoro djece sa posebnim potrebama koja pohađaju posebno odjeljenje osnovne škole u Srpcu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana