Srbački Centar za socijalni rad obučen u novo ruho

D. J.
Srbački Centar za socijalni rad obučen u novo ruho

Srbac - Srbački Centar za socijalni rad, koji je godinama bio devastiran, uskoro će dobiti adekvatne uslove za rad sa najugroženijim kategorijama građana.

Zahvaljujući donaciji Vlade Srbije od 50.000 evra, već pet mjeseci traje obnova te zgrade, a završne radove juče je obišao načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević, koji je izrazio zadovoljstvo što će konačno biti riješen dugogodišnji problem jedne od najstarijih zgrada u opštini.

- Znatno će biti olakšan pristup kancelarijama, posebno starim i iznemoglim licima, koja se više neće morati penjati na sprat jer je za njihove potrebe adaptirana kancelarija u prizemlju. Sve je rađeno po principu energetske efikasnosti, što omogućava uštede - rekao je on. Direktorica centra Slađana Potkonjak kaže da je zamijenjen krov, uređena fasada i zamijenjena stolarija na većini prozora i vrata, a uvedeno je i centralno grijanje, za šta je nabavljena peć na pelet. 

Istim projektom obuhvaćena je i sanacija prostorija Boračke organizacije opštine Srbac i preduzeća za zapošljavanje invalida “Borac”, koje se nalaze u ovoj zgradi, kao i sanacija spomen-sobe u prizemlju objekta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana