Srbac: Studentima stipendije poslije tri godine

D. J.
Srbac: Studentima stipendije poslije tri godine

Srbac - Studentima iz Srpca će nakon više od tri godine na račune uskoro biti uplaćene stipendije za koje će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 50.000 KM.

Ugovore sa 92 stipendista u subotu je potpisao načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević, koji je rekao da je i pored teške finansijske situacije, opštinska uprava obezbijedila novac za podršku.

- Sredstva su simbolična, ali ćemo ih isplaćivati redovno. Očekujem da će prva stipendija biti isplaćena već u toku iduće sedmice - rekao je Dragosavljević.

Stipendije su posljednji put isplaćene 2014. godine, a zbog skupštinske blokade i političkih turbulencija, prethodna vlast do kraja mandata nije raspisivala novi konkurs za stipendiranje.

Učenik generacije Centra srednjih škola "Petar Kočić" Jovana Tatić rekla je da će joj stipendija biti od velikog značaja.

- Ovo će biti podsticaj svim mladim ljudima da se nakon završetka školovanja vrate u lokalnu zajednicu i trudom i znanjem doprinesu njenom razvoju - rekla je Jovana koja je upisala Pravni fakultet u Banjaluci.

Stipendije su odobrene za 66 studenata sa javnih i 14 sa privatnih fakulteta. Odobrene su i stipendije za šest studenata iz kategorije socijalnih i boračkih kategorija i za učenika generacije u srednjoj školi. Njima će biti isplaćeno pet mjesečnih stipendija po 100 KM. Stipendije će dobiti i pet studenata na master studijama po Bolonjskom sistemu školovanja i postdiplomskim studijama po dosadašnjem sistemu školovanja. Njima će jednokratno biti isplaćeno 500 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana