Obilježen Dan odbrane Vojkovića, Krupca i Grlice

Srna
Obilježen Dan odbrane Vojkovića, Krupca i Grlice

Istočna Ilidža - U Vojkovićima je juče obilježeno 27 godina od odbrane ovog naselja, te Krupca i Grlice, čime je 1992. spriječena namjera bošnjačkih snaga da zauzmu Ilidžu i krenu prema Palama.

Tokom borbi koje su vođene 4. avgusta 1992. godine poginulo je sedam, a ranjeno 14 pripadnika Druge sarajevske brigade Vojske Republike Srpske.

Povodom obilježavanja Dana odbrane služeni su liturgija i parastos poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a potom su položeni vijenci na Spomen-obilježje pri hramu Svetog sveštenomučenika Petra dabrobosanskog u Vojkovićima.

Boško Tomić, izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rekao je da su sloga i jedinstvo srpskog naroda temelji budućnosti i opstanka Republike Srpske.

- Republiku Srpsku treba graditi u jedinstvu, zajedništvu i slozi, a u srpskom narodu ne smiju da postoje razlike zbog eventualne pripadnosti nekoj od političkih opcija, jer Srpska svima treba da bude na prvom mjestu - rekao je Tomić, koji je prisustvovao manifestaciji “Četvrti avgust - da se ne zaboravi”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana