Skupštinska većina u Prijedoru pozvala Đakovića da podnese ostavku, on odbacio optužbe

S. Ta.
Skupštinska većina u Prijedoru pozvala Đakovića da podnese ostavku, on odbacio optužbe

Prijedor - Nova skupštinska većina grada Prijedora zatražila je u petak od gradonačelnika Milenka Đakovića (DNS) da podnese ostavku zbog napuštanja posljednje sjednice Skupštine.

 

Predsjednik prijedorskog SNSD-a Saša Bursać osudio je taj potez gradonačelnika, istakavši da je to bio neprimjeren čin.

- Nije njegovo bilo da izađe iz sale. On je gradonačelnik svih građana Prijedora. Moram da napomenem da smo i mi iz mnogih političkih partija glasali za njega, a ne samo DNS. Nije trebalo da izađe zajedno sa odbornicima DNS-a. Njegov je zadatak da bude tu, da rješava probleme građana, a ne da se bavi politikantstvom - rekao je Bursać na zajedničkoj konferenciji za novinare predstavnika SNSD-a, SDS-a, PDP-a, DEMOS-a, Demokratske fronte, SP-a, NDP-a, Ujedinjene Srpske i Samostalnog kluba odbornika u lokalnom parlamentu.

S druge strane, Đaković je odbacio optužbe da se napuštanjem sjednice svrstao na stranu glasača DNS-a.

- Zakonitost je u interesu svih građana, bez obzira na stranačku, nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost. Ja sam u ovom slučaju zastupao zakonitost, kao i Klub odbornika DNS-a i odbornik SDP-a - rekao je Đaković. On je podsjetio da su on, Klub odbornika DNS-a i odbornik SDP-a BiH napustili prošlog petka sjednicu Skupštine grada Prijedora jer gradski parlament, po njihovoj ocjeni, više mjeseci radi nezakonito.

- Ocijenili smo da jedino tako možemo javnost upozoriti na nezakonite radnje skupštinske većine - naveo je Đaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana