Скупштинска већина у Приједору позвала Ђаковића да поднесе оставку, он одбацио оптужбе

С. Та.
Скупштинска већина у Приједору позвала Ђаковића да поднесе оставку, он одбацио оптужбе

Приједор - Нова скупштинска већина града Приједора затражила је у петак од градоначелника Миленка Ђаковића (ДНС) да поднесе оставку због напуштања посљедње сједнице Скупштине.

 

Предсједник приједорског СНСД-а Саша Бурсаћ осудио је тај потез градоначелника, истакавши да је то био непримјерен чин.

- Није његово било да изађе из сале. Он је градоначелник свих грађана Приједора. Морам да напоменем да смо и ми из многих политичких партија гласали за њега, а не само ДНС. Није требало да изађе заједно са одборницима ДНС-а. Његов је задатак да буде ту, да рјешава проблеме грађана, а не да се бави политикантством - рекао је Бурсаћ на заједничкој конференцији за новинаре представника СНСД-а, СДС-а, ПДП-а, ДЕМОС-а, Демократске фронте, СП-а, НДП-а, Уједињене Српске и Самосталног клуба одборника у локалном парламенту.

С друге стране, Ђаковић је одбацио оптужбе да се напуштањем сједнице сврстао на страну гласача ДНС-а.

- Законитост је у интересу свих грађана, без обзира на страначку, националну или било какву другу припадност. Ја сам у овом случају заступао законитост, као и Клуб одборника ДНС-а и одборник СДП-а - рекао је Ђаковић. Он је подсјетио да су он, Клуб одборника ДНС-а и одборник СДП-а БиХ напустили прошлог петка сједницу Скупштине града Приједора јер градски парламент, по њиховој оцјени, више мјесеци ради незаконито.

- Оцијенили смо да једино тако можемо јавност упозорити на незаконите радње скупштинске већине - навео је Ђаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана