Sajam zapošljavanja u Palama: Poslodavci traže oko 300 radnika

D. S.
Sajam zapošljavanja u Palama: Poslodavci traže oko 300 radnika

Pale - Na regionalnom Sajmu zapošljavanja koji je juče u Palama organizovao Zavod za zapošljavanje RS u saradnji sa ovom opštinom, 32 poslodavca iz različitih djelatnosti ponudili su oko 300 slobodnih radnih mjesta.

Sajam, na kojem su nezaposleni mogli na licu mjesta da razgovaraju sa poslodavcima, ali i da predaju prijavu za zaposlenje, otvorio je direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić, koji je istakao da otvaranje novih radnih mjesta predstavlja osnovni uslov za dalji napredak Srpske.

- Do sada smo organizovali tri vrlo uspješna sajma, i to u Trebinju, Banjaluci i Modriči. Na ovim sajmovima ponuđeno  je oko 1.500 slobodnih radnih mjesta - istakao je Vujičić, koji je sa načelnikom Pala Boškom Jugovićem potpisao protokol o saradnji.

Vujičić je istakao da su potrebu za zapošljavanje radnika na sajmu iskazali i poslodavci koji su prije nekoliko godina koristili podsticajna sredstva Zavoda po Projektu samozapošljavanja.

- Osim poslodavaca sa područja Pala, prisustvovali su i privrednici iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Rogatice, Čajniča i drugih opština ove regije - dodao je Vujičić.

Jugović je istakao da će opština pružiti podršku svakoj aktivnosti koja će voditi bržem zapošljavanju lica sa područja Pala i grada Istočno Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana