Poziv na 1412 budi nadu za stotinu bolesne djece sa Kosmeta

D. S.
Poziv na 1412 budi nadu za stotinu bolesne djece sa Kosmeta

Šamac - Predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov apelovao je na sve humane ljude Srpske da se uključe u akciju i pomognu 100 bolesne djece Kosova i Metohije pozivom na humanitarni broj 1412.

Arlov kaže da su dopis i molbu uputili nakon vaskršnjih praznika svim osnovnim i srednjim školama u RS da pomognu liječenje teško oboljelih vršnjaka i djece sa posebnim potrebama ometene u razvoju na Kosovu i Metohiji.

On kaže da su u Odboru od velikog broja škola dobili potvrdu da će sprovesti akciju i postaviti plakate na ulaze da svi mogu pozvati 1412.

- Na sastanku sa 50 porodica učenika Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" iz Doboja, koje primaju u junu djecu sa Kosova i Metohije, sa direktorom Milanom Gojkovićem dogovoreno je da će ova škola i posebno sprovesti akciju za pomoć velikom broju bolesne djece na Kosovu i Metohiji - naveo je Arlov.

Dodao je da je zahvalan svima koji na bilo koji način mogu pomoći i pozvao sve da jednom markom, odnosno  pozivom na broj 1412 do 30. aprila pomognu bolesnoj djeci na Kosovu i Metohiji.

Donacije se mogu uplatiti i na žiro-račun Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije kod Nove banke: 5551000034196445, sa naznakom "Za liječenje djece na Kosovu i Metohiji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana