Poplavljenima u Srpcu stiže pomoć, kreće i dezinfekcija

D. J.
Poplavljenima u Srpcu stiže pomoć, kreće i dezinfekcija

Srbac - Predstavnici Crvenog krsta iz Srpca uručili su 15 paketa sa sredstvima za higijenu domaćinstvima iz Kobaša, Srbac Sela i Bajinaca koja su bila na udaru martovskih poplava, a do kraja sedmice će timovi srbačkog Doma zdravlja izvršiti i dezinfekciju njihovih prostorija.

Aktivistkinja Crvenog krsta Nada Alibegović rekla je da su dodjelom pomoći željeli barem malo da ublaže muke domaćinstvima koja su nakon četiri godine ponovo bila na udaru većih poplava. Među poplavljenima je bila i porodica Štrbac kojoj je voda ušla u kuću i pomoćni objekat za stoku, a štetu još zbrajaju.

- Čistimo kuću intenzivno već danima i već sada je izvjesno da ćemo morati stavljati novi laminat. Pričinjena je šteta i na plastenicima, a voda nam je odnijela i oko pet metara drva - rekla je Milja Štrbac.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu Duško Mitrić posjetio je ponovo poplavljena domaćinstva u Kobašu i najavio pomoć u normalizaciji stanja na ovom području.

- Ovih dana posućemo šljunkom pomoćne pristupne puteve do ovih kuća, a biće izvršena i akcija čišćenja septičkih jama -  rekao je Mitrić. On dodaje da će poplavljena domaćinstva uskoro obići komisija za procjenu štete koju će narednih dana formirati načelnik opštine Mlađan Dragosavljević, a očekuje se i pomoć republičkih institucija.

Udruženje penzionera opštine Srbac uputiće finansijsku pomoć za poplavljena domaćinstva u Kobašu u kojima žive članovi ovog udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana