Polugodišnji posao za osmoro mladih Fočaka

R. Đ.
Polugodišnji posao za osmoro mladih Fočaka

Foča - Osmoro mladih Fočaka potpisalo je juče ugovore o šestomjesečnom zaposlenju kod lokalnih poslodavaca u okviru projekta “Praktična obuka i stručno osposobljavanje”.

Posao je namijenjen za stručno usavršavanje mladih od 18 do 35 godina koji su bez zaposlenja, a program sprovodi sarajevska nevladina organizacija “Progres” u saradnji sa opštinom Foča.

Tridesetogodišnji Mladen Arsenić narednih pola godine obavljaće posao ugostitelja u ovdašnjoj kafe-piceriji “Mocart”. Radno mjesto, osim zarade, donijeće mu i prekvalifikaciju.

- Završio sam šumarsku tehničku školu, ranije nisam radio, osim nekih sezonskih poslova. Sada sam konačno dobio priliku da radim - rekao je Arsenić.

Jeleni Danilović, majci troje djece, prvi polugodišnji posao pomoći će da usvoji radne vještine, ali i da prehranjuje porodicu.

- Dobila sam posao administrativnog radnika u Auto-servisu “Danilović”. Dobro će mi doći jer ne radim posljednjih godina, a imam troje djece - rekla je Danilovićeva. Ukupna vrijednost projekta, koji se na području Foče realizuje sedmu godinu, je oko 34.000 maraka. Polovinu novca za plate radnika obezbjeđuje  opština, drugu polovinu udruženje “Progres” iz Sarajeva, dok je uplata doprinosa obaveza poslodavaca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana