Poklonima obradovali siromašne i učenike u Srpcu

D. J.
Poklonima obradovali siromašne i učenike u Srpcu

Srbac - Podjelom 35 lopti za sve osnovne škole na području srbačke opštine firma "Mane komerc" iz Srpca okončala je osmomjesečnu humanitarnu akciju "Budimo porodica" kojom je obilježila 25. godišnjicu postojanja i rada preduzeća.

U sklopu akcije uručene su donacije u ukupnom iznosu od 9.000 KM, od čega su najveći dio novca dobile višečlane i socijalno ugrožene porodice za izgradnju i adaptaciju porodičnih kuća.

- Akcija je pokrenuta u maju prošle godine i od tada smo svakog mjeseca izdvajali deset odsto sredstava od prodatih proizvoda iz našeg akcijskog kataloga kako bismo pomogli  porodicama slabijeg imovnog stanja. Odlučili smo da posljednji ciklus akcije posvetimo školama kako bismo ih motivisali da se više bave sportom - rekao je menadžer firme Predrag Đukić.

Direktor OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Srbac Slavko Dragosavljević rekao je da će sve centralne i područne škole na području opštine dobiti najmanje po jednu loptu.

- Lopte su već bile dotrajale i razmišljali smo o njihovoj nabavci, tako da nam je ova pomoć stigla u pravi čas -  istakao je Dragosavljević.

Uručenje lopti za škole organizovano je na manifestaciji "Sto dana đaka prvaka" na kojoj su prvačići prezentovali znanja koja su stekli tokom prvog polugodišta.

Humanitarna akcija "Budimo porodica" realizovana je u saradnji sa Centrom za socijalni rad kako bi pomoć stigla na pravo mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana