Opština Srbac đacima plaća pola mjesečne karte

D. J.
Opština Srbac đacima plaća pola mjesečne karte

Srbac - Opština Srbac finansiraće u školskoj 2019/20. godini polovinu mjesečne karte za učenike prvih razreda srednjih škola koji se upišu u Centar srednjih škola “Petar Kočić” u toj lokalnoj zajednici, a koji koriste đački prevoz.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević kaže da na taj način lokalna uprava želi da rastereti kućni budžet roditelja djece sa sela, koja od naredne školske godine nastavljaju školovanje u Srpcu.

- Ovo je period kada maturanti odlučuju gdje će se upisati u srednju školu i veoma često se posljednjih godina odlučuju da nastave školovanje u nekim drugim opštinama, zbog njihove blizine, iako imamo iste smjerove u Srpcu. Nadamo se da će se zbog ovoga opredijeliti da završe srednjoškolsko obrazovanje u našoj opštini - rekao je Dragosavljević.

On ističe da je u planu da narednih godina bude povećan iznos iz budžeta za ovu namjenu i dodaje da je to samo jedna u nizu mjera kojima opštinska uprava posljednjih godina stimuliše srednjoškolce.

- U budžetu imamo novac predviđen za nagrade maturantima, koje su ove godine povećane sa 3.000 na 4.000 KM, a stipendijama za 2018/19. godinu, pored studenta generacije Centra srednjih škola “Petar Kočić”, obuhvatili smo i sve nosioce Vukove diplome - rekao je Dragosavljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana