Najmlađi Dervenćani šarali jaja

Glas Srpske
Najmlađi Dervenćani šarali jaja

Kolo srpskih sestara “Carica Milica” iz Dervente treću godinu u nizu na Veliku subotu organizovalo je šaranje i ukrašavanje jaja za najmlađe stanovnike ovog grada.

Više od 100 mališana okupilo se sa svojim roditeljima u dvorištu hrama Uspenja Presvete Bogorodice i željno iščekivalo početak radionice koja propagira hrišćansku tradiciju i humanost. Mališani ujedno imaju priliku da ispolje kreativnost, što su i ovaj put uradili kao to samo oni znaju, dječije iskreno.

- Već treći put učestvujem na radionici i naučila sam razne tehnike šaranja jaja. Koristimo flomastere, bojice i naljepnice, a želja mi je da od teta naučim kako da voskom ukrasim jaje - rekla je učesnica radionice Isidora Ilić.

Osmijesi i kreacije preplavili su Trg Pravoslavlja, što je divna uvertira za najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs. 

- Trudimo se da dočaramo djeci simboliku crveno ofarbanih jaja, da im objasnimo šta je pravoslavlje i koliko je značajan dan Hristovog vaskrsenja. Osim toga, nastojimo da, u saradnji sa trgovačkim lancima, lokalnom zajednicom i svim ljudima dobre volje Vaskrs učinimo radosnijim i onima koji baš nisu u mogućnosti da ga proslave kako treba. Naša pomoć nije velika u materijalnom smislu, ali je lijepo kada znate da nikada niste sami i da neko uvijek misli na vas - rekla je predsjednica Kola srpskih sestara Đurđa Pijetlović-Dodig.

Kolo srpskih sestara u Derventi obnovilo je rad prije tri godine, a sada broji 110 članica

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana