Mladima iz Srpske šansa za besplatno školovanje

A. J. R.
Mladima iz Srpske šansa za besplatno školovanje

Banjaluka - Mladi iz Srpske i BiH koji žele da studiraju u Srbiji imaju šansu da konkurišu za stipendiju i besplatno se školuju u toj zemlji.

U okviru projekta “Srbija za Srbe iz regiona” Vlada Srbije je raspisala konkurs za dodjelu stipendija za besplatnu pripremnu nastavu srpskog jezika, te besplatno školovanje na osnovnim akademskim, strukovnim, master ili doktorskim studijima.

Na ovom konkursu, koji traje do 6. septembra, osim mladih iz BiH, mogu učestvovati i pripadnici srpske nacionalne zajednice iz Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Mađarske i Albanije.

- Stipendija obuhvata i besplatni intenzivni kurs srpskog jezika nakon dolaska u Srbiju - navodi se u konkursu.

Visina stipendije je 15.000 dinara ili 250 KM mjesečno, a obuhvata i besplatnu uslugu smještaja i ishrane u ustanovama studentskog standarda, dobrovoljno zdravstveno osiguranje, besplatnu boravišnu vizu, te besplatno priznavanje srednjoškolskih i visokoškolskih diploma.

Prijavni formulari i informacije o konkursu zainteresovani mogu naći na internet stranici Generalnog konzulata Republike Srbije u Banjaluci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana