Miro Talić najbolji šahista

M. L.
Miro Talić najbolji šahista

Teslić - Miro Talić iz Banjaluke okitio se titulom najboljeg šahiste na tradicionalnom 18. šahovskom turniru penzionera u Tesliću, gdje je znanje i vještine na šahovskim tablama odmjerilo 78 penzionera.

Prvoplasirani Talić nagrađen je sa 250 maraka i peharom, dok je drugoplasiranom Mili Vukoviću iz Foče pripala nagrada od 200 maraka i pehar. Treće mjesto osvojio je Nevenko Medić, koji je takođe nagrađen peharom i iznosom od 150 maraka.

- Sve je proteklo u najboljem redu. Takmičari su poštovali pravila igre, a najbolji je pobijedio. Osim toga, proveli smo tri dana družeći se, što je značajnije od takmičenja - rekao je predsjednik Udruženja penzionera RS Rade Rakulj.

On je istakao da je nagrade dobilo prvih deset šahista, ali da su uručene i specijalne nagrade.

- Titulu najstarijeg takmičara ponio je Mile Pećanac (85) iz Laktaša, dok je najbolje plasirana dama Jovanka Stojčević iz Nove Topole kod Gradiške. Najljepšu kombinaciju u partiji odigrao je prvoplasirani Talić - kazao je Rakulj i dodao da je medijski pokrovitelj manifestacije “Glas Srpske” obezbijedio poklon knjige za učesnike, a kao specijalne nagrade takmičarima su uručene i šahovske garniture. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana