Mališani sa Kosova obilaze turističke dragulje Semberije

Lj. A.
Mališani sa Kosova obilaze turističke dragulje Semberije

Bijeljina - U okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” djeca iz Goraždevca, Peći i Gračanice borave u sedmodnevnoj posjeti Semberiji, a njih 44 i pet nastavnika posjetiće znamenitosti Bijeljine i obići gradske ustanove kulture, te turističke centre na području grada.

Tokom boravka u Bijeljini omogućen im je i besplatan boravak na bazenima Banje “Dvorovi”.

- Oni svake godine dolaze u Bijeljinu i smješteni su u porodicama kod svojih vršnjaka i to je najljepša stvar jer na taj način stvaraju nova prijateljstva - naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i dodao da je uvjeren da će mališani iz Bijeljine ponijeti najljepše uspomene.

Djeca sa Kosmeta u Semberiju su došla peti put, a jedna od onih koji su vrata svog doma otvorili za boravak djece sa Kosmeta je i Ljubica Mlađenović, koja je šef Odsjeka  u Odjeljenju za društvene djelatnosti.

- Kod mene je stigao jedan dječak koji se druži sa mojom djecom. Pričao nam je o brojnim dešavanjima kojima oni svjedoče na Kosovu, ali uprkos tome oni su vesela djeca - rekla je Mlađenovićeva.

Antonina Pavlović iz Goraždevca u Bijeljinu je stigla prvi put.

- Ovde je prelepo, sve mi se sviđa, a najviše što smo slobodni. Išli smo na bazene, u bioskop, a videli smo i druge sadržaje u gradu - rekla je ona.

Mališani sa Kosova odlično se provode i u drugim lokalnim zajednicama u RS, a načelnik Višegrada Mladen Đurević i nastavnici sa Kosmeta koji borave u toj opštini otvorili su dječije igralište pod nazivom “Prijateljstvo djece Kosova i Metohije i Republike Srpske” u prisustvu velikog broja mališana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana