Ljubitelji pisane riječi pomažu poplavljenoj srbačkoj biblioteci

D. J.
Ljubitelji pisane riječi pomažu poplavljenoj srbačkoj biblioteci

Srbac - Načelnik Srpca Drago Ćirić doniraće 50 knjiga Narodnoj biblioteci koja je poplavljena prije desetak dana, a pomoć je najavio i srpski dječiji pisac Robert Takarič, koji će prikupiti knjige za djecu.

Direktor biblioteke Dragana Đukić rekla je da je prezadovoljna što veliki broj čitalaca iz Srpca donira knjige iz svoje privatne biblioteke kako bi pomogli da bude sanirana pričinjena šteta.

- Početkom septembra organizovaćemo akciju "Jedna knjiga - jedno dijete" kako bi se đaci uključili u obnovu dječijeg odjeljenja naše biblioteke - rekla je Đukićeva.

Biblioteka je poplavljena 19. jula kada je iz stana na spratu iznad nje procurila voda i potopila 499 knjiga. Do poplave je došlo jer su u stanu, čiji je vlasnik Branislav Mijanović, podstanari ostavili uključenu veš-mašinu na kojoj se otkinulo crijevo i poplavilo kompletan stan. Mijanović je izdao stan mladićima, koji su se u vrijeme poplave rashlađivali u bazenu. Voda se slila kroz ventilacione otvore u biblioteku i potopila jedan od magacina sa knjigama. Đukićeva je rekla da je sa vlasnikom stana izvršeno poravnanje i da je šteta djelimično sanirana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana