Jelićka pobjednik karavana Selo veselo

S. Ta.
Jelićka pobjednik karavana Selo veselo

Prijedor - Ekipa Jelićke pobjednik je kulturno-zabavne manifestacije "Selo veselo 2017" koja je u nedjelju uveče završena u ovom selu kod Prijedora.

U finalnom izdanju manifestacije brojni posjetioci su pratili nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu u kojem su učestvovale ekipe sela Gaćani, Donja Dragotinja, Gornja Lamovita i domaćini iz Jelićke.

Članovi pobjedničke ekipe bili su najuspješniji u poljoprivrednom kvizu i u nabacivanju obruča. Drugo mjesto zauzela je Gornja Lamovita, najuspješnija u bacanju kamena s ramena i najjača u navlačenju konopca. Treći su Gaćani, najbrži u trčanju u vrećama, dok je četvrta ekipa Donje Dragotinje.
U bogatom programu nastupili su članovi Kulturno-umjetničkog društva "Omarska" iz Omarske, KUD "Kozara" iz Prijedora, izvorne grupe, pjevači narodne muzike, muzičari i narodni umjetnici. Karavan "Selo veselo" i ove godine okupio je tokom ljeta nekoliko stotina učesnika iz 16 prijedorskih sela i brojne gledaoce, po čemu je jedna od najmasovnijih manifestacija "Kulturnog ljeta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana