Defile maturanata sa Sokoca i Han Pijeska

Srna

Sokolac - Na Sokocu je večeras održan defile maturanata 54. generacije sokolačkog Srednjoškolskog centra “Vasilije Ostroški” i maturanata Srednje škole sa Han Pijeska.

Direktor Srednjoškolskog centra “Vasilije Ostroški” Miroslav Maksimović rekao je da je ova škola ispratila 93 maturanta od kojih su tri učenika vukovci kojima će biti uručeni prigodni pokloni.


Učenik generacije Srednje škole sa Han Pijeska je Vladan Vasiljević.

Načelnik opštine Skolac Milovan Bjelica čestitao je maturantima uspješno završeno školovanje i poručio da je pred njima budućnost koja zavisi od njihovog rada i želja.

“Pred vama su nove obaveze, bilo da nastavljate obrazovanje ili da tražite posao. Život će, od sada, biti teži, jer osjetiće te brojne izazove i teškoće, ali i lijepe stvari, koje će vam davati snagu da istrajete na putu koji odabarete”, rekao je Bjelica.

On je izrazio nadu da će se ovi mladi ljudi vratiti u svoj zavičaj da primjene naučeno u svojim opštinama i gradovima u Republici Srpskoj.

Maturant Sonja Marković rekla je da sve maturante čeka veliki zadatak - da pažljivo odaberu novu profesiju i posao kojim će se baviti u budućnosti.

“Želim da se zahvalim profesorima, koji su nas vodili kroz ove četiri godine do mjesta na kome smo sada. Hvala profesorima Danilu Tadiću, Jelici Rajak, Jelici Jagodić i Slađani Radović”, rekla je Markovićeva.

Sponzori maturske večeri su grad Istočno Sarajevo, opština Sokolac i mnoga sokolačka privatna preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana