Bore Škeljić ponovo prijavljen tužilaštvu: Nezakonito davao pomoć da bi ostao načelnik

Nebojša Tomašević
Bore Škeljić ponovo prijavljen tužilaštvu: Nezakonito davao pomoć da bi ostao načelnik

Banjaluka - Bivši načelnik Kneževa Bore Škeljić ponovo je prijavljen banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog krivičnih djela zloupotreba ovlašćenja, a ovaj put mu je na teret stavljeno da je oštetio budžet pomenute opštine za 30.940 KM.

Nezvanično saznajemo da je on tokom 2015. godine nezakonito isplatio pomoć za liječenje 200 ljudi, a zauzvrat tražio da oni glasaju protiv njegove smjene sa ove funkcije.

Policijska uprava Banjaluka, navodeći inicijale, saopštila je da Škeljića terete za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja.

- Osumnjičenog B. Š. teretimo da je suprotno pravilima većem broju lica dodijelio pomoć u ukupnom iznosu od 30.940 KM. To je učinio od  20. novembra do 1. decembra 2015. godine kršeći odredbe Pravilnika o dodjeli jednokratnih novčanih pomoći za sufinansiranje liječenja socijalno ugroženih lica i Pravilnika za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći namijenjenih za korisnike socijalne pomoći - rekli su u policiji ne navodeći druge detalje.

Škeljić je na referendumu o njegovoj smjeni 29. novembra 2015. godine izgubio načelničku fotelju. Centralna izborna komisija BiH usvojila je krajem decembra te godine Odluku kojom je utvrdila prestanak mandata Škeljiću nakon što je voljom većine građana opozvan sa te pozicije. Prema zvaničnim i kompletnim rezultatima referenduma za opoziv načelnika Kneževa glasao je 3.071 građanin, dok je 2.441 bio protiv, čime je Škeljić u trećem pokušaju izgubio načelničku fotelju.

Ovo je drugi izvještaj koji je policija podnijela protiv Škeljića u posljednjih pet mjeseci.

Početkom februara prijavljen je banjalučkom tužilaštvu zbog sumnje da je u toku 2014. godine suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH zaključivao ugovore pri čemu je oštetio budžet opštine Kneževo za 36.000 KM.

Škeljić je 2015. godine, dok je još bio na čelu opštine, pijan izazvao saobraćajnu nesreću. Policija je tada u njegovom automobilu pronašla napunjen pištolj “CZ”. 

Psovka

“Glas Srpske” pokušao je da kontaktira Boru Škeljića i čuje njegov stav, ali je on odbio da kaže bilo kakav komentar uz bezobraznu psovku.

- Odakle ti pravo da me zoveš. Hajd' u p**** materinu da komentarišem - kazao je Škeljić i prekinuo telefonsku vezu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana