Bolji uslovi za 260 đaka u Dubravama kod Gradiške

Milan Vujić
Bolji uslovi za 260 đaka u Dubravama kod Gradiške

Gradiška - Osnovna škola "Sveti Sava" u Dubravama kod Gradiške uskoro će dobiti novo ruho, a završetkom rekonstrukcije ovog objekta 260 đaka imaće bolje uslove za učenje i rad.

Projekat koji će omogućiti bolju energetsku efikasnost škole vrijedan je 200.000 maraka, a finansiraju ga Vlada Republike Srpske i UNDP.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević rekao je da je Vlada Srpske obezbijedila 50 odsto sredstava.

- Očekujem da će za nekoliko dana taj objekat biti završen, a imamo obećanja i drugih institucija da će pomoći da bude asfaltiran prilaz školi i postavljena ograda - naveo je Malešević, koji je dodao da zajedničkim snagama ta sredstva mogu biti obezbijeđena.

On je podsjetio da je resorno ministarstvo prošle godine, osim računarske opreme, obezbijedilo oko 20.000 KM za sanaciju sanitarnih čvorova u ovoj školi.

Direktorica OŠ "Sveti Sava" iz Dubrava Rajna Soldat istakla je da je promijenjena kompletna stolarija na školi, urađena limarija, a trenutno se radi fasada.

Ona je navela da već nakon prvih koraka sanacije učenici i osoblje imaju bolje uslove za rad.

- Na školi nije bilo značajnih radova otkako je ona izgrađena. U posljednje tri godine intenzivno smo radili na sanaciji, zbog čega smo i aplicirali za projekat "Energetske efikasnosti u BiH" - istakla je Soldatova, koja je dodala da ovu školu pohađa 260 učenika.

Ona kaže da škola ima odlične rezultate kada su u pitanju uspjesi učenika, zbog čega su uveli razne aktivnosti u školi.

- Organizujemo produženi boravak, pripremnu nastavu za učenike koji polaze u prvi razred i druge aktivnosti. U svakom slučaju, ima mnogo toga čime možemo da se pohvalimo, zbog čega i smatramo da smo zaslužili bolje uslove - naglasila je Soldatova, koja je dodala da su aplicirali i kod federalnog ministarstva za uređenje dvorišta škole.

Sanacija

Malešević je istakao da je resorno ministarstvo obezbijedilo oko 22.000 KM za obnovu područne škole u Gornjim Karajzovcima i da su ti radovi završeni. U tom područnom odjeljenju zamijenjena je stolarija, sanirani mokri čvorovi i prilaz školi.

Dodao je da postoje zahtjevi i za renoviranje škola u Jazovcu i Lamincima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana