Banjalučanke Vedrana i Tamara plesnim koracima osvajaju svijet

Dejana Bratić
Banjalučanke Vedrana i Tamara plesnim koracima osvajaju svijet

Banjaluka - Odricanje te godine truda i rada donijeli su bronzu mladim plesačicama Vedrani Grbić (18) i Tamari Đaković (17) na Svjetskom prvenstvu u modernim plesovima koje je proteklog vikenda održano u Pragu.

Na takmičenju su učestvovali iskusni predstavnici oko 30 zemalja, što nije obeshrabrilo ove mlade djevojke da rame uz rame sa svjetskim plesačima dođu do medalje.

Publici su se predstavile koreografijom “Alter ego” koju je osmislila njihov trener Ana Mazalica, a zahvaljujući kojoj su Vedrana i Tamara pobrale simpatije žirija.

- Bile smo veoma uzbuđene pred nastup i kao svaki put s nestrpljenjem iščekivale rezultate. Dale smo sve od sebe, a publika je naš nastup nagradila gromoglasnim aplauzom - ispričala je Tamara.

Na uspjeh ovih plesačica ponosni su i njihovi sugrađani, jer je medalja sa svjetskog prvenstva zasijala u Banjaluci. Članovi plesnog kluba “Gema” kažu da je ovaj nastup kruna Tamarinog i Vedraninog truda i poklon klubu povodom 30 godina postojanja, ali i istorijski rezultat banjalučkog plesa u seniorskoj kategoriji.

Kada su prvi put zakoračile na podijum, Tamara i Vedrana nisu ni slutile da će plesnim koracima ispisivati istoriju kluba i baš one nizati uspjehe svjetskih razmjera. Kažu da ljubav prema plesu traje od malih nogu i svakim danom je jača.

- Sasvim slučajno sam se upisala na ples jer je to učinila i moja komšinica. Tada sam imala pet godina i sam bila veoma hiperaktivna, radila špage i voljela da plešem - rekla je kroz smijeh mlada i talentovana plesačica Tamara Đaković.

Njena drugarica Vedrana Grbić je šetajući sa mamom kroz naselje Borik ugledala plakat za upis na ples i od tada je, kaže, sve počelo. Pred svako takmičenje Vedrana i Tamara vrijedno treniraju i provode sate u sali.

- Dva puta dnevno imamo treninge, potrebno je veoma mnogo truda i rada. Unaprijed planiramo sedmicu da bismo mogle sve postići. Bitna je dobra organizacija - kažu djevojke.

Njihov trener Ana Mazalica kaže da djevojke kao duo nastupaju već devet godina ostvarujući zapažene uspjehe.

- Drago mi je da postoje mladi ljudi koji posvećuju svoje vrijeme nečemu što mnogo vole i što ih ispunjava. Tamara i Vedrana su mnogo talentovane i vrijedne i ja sam ponosna što radim sa ovakvim mladim ljudima. Mi smo jedna velika porodica - rekla je Mazalica.

Ipak, najveću podršku i oslonac pružaju im roditelji koje ih bodre od samog početka, a ove godine i grad im je izašao u susret finansirajući odlazak na prvenstvo u Prag.

Djevojke za mjesec očekuje međunarodno takmičenje u Skoplju, a kroz smijeh kažu da tamo idu sa istim ciljem, uz poruku da je za mlade ljude najvažnije da se bave sportom. ++++

Anegdota

Tamara i Vedrana su osam puta bile državni prvaci, a njihov trener Ana Mazalica podijelila je s nama i jednu anegdotu sa takmičenja.

- Vedrani je 15 minuta pred nastup pukao rajsferšlus. Na brzinu sam joj, bez panike, to zašila i izašla je na podijum. Morate ujedno biti psiholog i šnajder - kroz smijeh kaže Mazalica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana