Astronomski ceh za kapi iz slavine mještana čelinačke ulice Voje Mitrova

Milijana Latinović
Astronomski ceh za kapi iz slavine mještana čelinačke ulice Voje Mitrova

Čelinac - Mještani čelinačke ulice Voje Mitrova, koji godinama nemaju uredno snabdijevanje vodom, ogorčeni su jer im, kako kažu, od nadležnih stižu samo prazna obećanja da će problem biti riješen, dok oni za kapi iz slavine plaćaju astronomski ceh.

Stanovnici šezdesetak kuća, koliko ih ima u ovoj ulici, godinama kubure sa slabim pritiskom vode, a nerijetko se dešava i da su im slavine potpuno suve tokom dana, ali im zato računi ne kasne ni dan.

Mještanka Jasmina Jerilović kaže za "Glas Srpske" da nadležni već sedam godina obmanjuju mještane pričom o izgradnji bazena kojim bi ovaj problem bio riješen.

- Račun za tri mjeseca, za vodu koju nemam, iznosi 120 maraka. To je sramota. Troje nas je u domaćinstvu, pritisak je toliko slab da se ni istuširati ne mogu, a na računu potrošnja 45 kubika. I kad otvorim slavinu vodomjer samo pumpa vazduh. Uskoro treba da se porodim, ne znam kako ću bebu okupati, a kamo li bilo šta drugo - ispričala je Jerilovićeva.

Dodala ­je da Čelinčani kubik vode plaćaju 1,25 KM, dok je u Banjaluci cijena 0,73 KM.

- To je lopovluk i krađa. Ne bih žalila da platim da imam vodu, a ovako plaćam samo vazduh iz slavine - rekla je Jerilovićeva.

Direktor "Vodovoda" iz Čelinca Miloš Zeljić ističe za "Glas Srpske" da bi ovaj problem trebalo da bude završen do kraja iduće godine.

- Opština se zadužila za kredit od oko 3,2 miliona evra da bi bio riješen ovaj problem, ali i rekonstruisana kompletna vodovodna mreža u Čelincu. Očekujem da će do kraja iduće godine biti riješen i problem u ulici Voje Mitrova, čiji su mještani, kada su počinjali da grade kuće, potpisali izjave i prihvatili sve te uslove takvi kakvi jesu - rekao je Zeljić.

On je kazao da informacija o poskupljenju vode u Čelincu, koja se pojavila proteklih dana i uznemirila mještane ove opštine, nije tačna i da cijenu vode ne namjeravaju da mijenjaju.

Rekonstrukcija vodovodne mreže

Miloš Zeljić ističe da je u toku prva faza projekta rekonstrukcije kompletne vodovodne mreže u Čelincu.

- Trenutno se radi na rješavanju problema snabdijevanja vodom u Šnjegotini, Štrbu, Babićima i Malom Lipovcu - rekao je Zeljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana