JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 14.08. 2019. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 14.08. 2019. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 14.08. 2019. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni ao nezaposleno lice.

***

JU  TEHNIČKI ŠKOLSKI CENTAR  ZVORNIK 

Karakaj 486A

raspisuje se

 

KONKURS

za prijem u radni odnos

 

1. Profesor mašinske grupe predmeta - pripravnik, 1 izvršilac, puna norma časova, na određeno vrijeme, do 31.8.2020. godine.

Opšti  uslovi  koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

- Da je državljanin Republike Srpske ili BiH, što se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu.

- Da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte.

- Da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od 6 mjeseci, i prilaže ga samo izabrani kandidat, prije zasnivanja radnog odnosa.

- Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, koje uvjerenje škola pribavlja po službenoj dužnosti za izabranog kandidata.

- Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, koje uvjerenje škola pribavlja po službenoj dužnosti za izabranog kandidata.

- Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Pored opštih uslova kandidati su dužni da dostave sljedeća dokumenta:

1.       Dokaz o odgovarajućem stepenu i vrsti stručne spreme u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih  240 ECTS bodova, i to:

- Diplomirani inženjer mašinstva,

- Profesor mašinstva,

2. Dokaz o prosječnoj ocjeni tokom studiranja.

3. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta.

4. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje.

5. Uvjerenje nadležnog organa uprave o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

6. Uvjerenje nadležnog organa uprave o utvrđenom statusu borca Odbrambeno– otadžbinskog rata Republike Srpske.

7. Uvjerenje nadležnog organa uprave o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

Kandidati dostavljaju overene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa  će biti obavljeno dana, 26.8.2019. godine, sa početkom u 8 sati u prostorijama škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće postavljen na oglasnoj tabli škole kao i na internet stranici škole, najkasnije tri dana pre zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati koji se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Rok za prijavljivanje kandidata je 8 dana, od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu “Glas Srpske”.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijavu sa potrebnim dokumentima slati na adresu:

JU Tehnički školski centar Zvornik, Karakaj 486A, 75400 Zvornik, sa napomenom “za konkurs”.

Sve ostale informacije vezane za konkurs kandidati mogu dobiti putem telefona 056/260-899.

***

KOMPANIJA “BOKSIT” AD MILIĆI,

Trg rudara 1,

75446 Milići

OGLAS

 

Kompaniji “Boksit” a.d. Milići, u sektoru “Rudarstvo”, potreban je veći broj rudara, za rad u podzemnoj eksploataciji i to:

- Kopača ................................................................ 15 izvršilaca

- Bušača ................................................................ 15

- Palioca mina ....................................................... 5

- Rukovalaca rudarskih mašina (damper, utovarač itd.) ..... 20 izvršilaca.

 

Plata, za osmočasovno radno vrijeme, je 1.600 - 2.000 KM, zavisno od grupe u koju je zaposleni svrstan, shodno radnoj sposobnosti i kvalifikaciji. U obzir dolaze i penzionisani rudari, sa kojima bi bio zaključen poseban ugovor o radu.

Za zaposlene, sa područja regije Birač, obezbijeđen je prevoz a za ostala lica, van navedene Regije, obezbijeđen je besplatan smještaj u Milićima.

Za lica koja nemaju kvalifikaciju, a prijave se, biće organizovana obuka, za tražene poslove, o trošku Kompanije, u trajanju najduže 3 mjeseca, za koje vrijeme se isplaćuje mjesečna naknada u iznosu od 1.200 KM.

 

Prijave slati na adresu: Kompanija “Boksit” a.d. Milići, Trg rudara 1, 75446 Milići ili na imejl: [email protected].

Kontakt telefon: 056/745-470, Milan Đokanović, dipl. pravnik.

 

Oglas ostaje otvoren sve do popune.

 

***

 

BOSNA I HERCEGOVINA

REPUBLIKA SRPSKA

JU OŠ “NIKOLA TESLA”

PILICA, ZVORNIK

                   raspisuje:

 

KONKURS

za upražnjena radna mjesta

 

1. Nastavnik ili profesor biologije VŠS ili VSS, 4 časa sedmično, na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine, sa iskustvom, položen stručni ispit, 

2. Nastavnik ili profesor matematike VŠS ili VSS , 8 časova sedmično, na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine, sa iskustvom, položen stručni ispit,

3. Nastavnik ili profesor fizike VŠS ili VSS , 10 časova sedmično, na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine, pripravnik,

4. Računovođa na određeno vrijeme VSS - Ekonomski fakultet, sa iskustvom, sa licencom, do povratka radnika s bolovanja  – 1 izvršilac,

5. Nastavnik ili profesor razredne nastave VŠS ili VSS,  u PO Bare , na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine, sa iskustvom, položen stručni ispit  – 1 izvršilac

 

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

 

(1)Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava:

1) da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili  kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa, i

4) uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

5) uvjerenje da protiv njega nije pokretan krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licima, što se dokazuje uvjerenjem  koje će škola pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

(2)  Uz potpisanu prijavu, pored navedenog, kandidat je dužan dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje, i to:

1)ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u određenoj oblasti  ili ekvivalent, odnosno odgovarajuća stručna sprema u skladu sa članom 3. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača (“Službeni glasnik RS” broj, 77/09. 86/10, 25/14, 76/15),

- Pravo učešća imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 44/17 i 31/18), i odredbama Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi (“Sl. glasnik RS”, br. 74/18).

2) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja, ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

3) Uvjerenje o položenom stručnom ispitu osim pod rednim brojem 3.

4) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

5) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca za kandidate

6) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

7) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Dana, 27.8.2019. godine, u 10 časova u prostorijama JU Osnovne škole “Nikola Tesla”, Pilica, obaviće se testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno, koji ispunjavaju uslove konkursa. Kandidat ako se na pojavi na testiranju i intervju, smatra će se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Prijave dostavljati lično ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola „Nikola Tesla”  Pilica, 75412.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja putem Zavoda za zapošljavanje u Zvorniku i “Glasu Srpske”.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola postavlja na oglasnoj tabli škole, najkasnije 3 dana prije zakazanog testiranja i intervja.

***

JU SŠC “PETAR KOČIĆ” ZVORNIK,

Vuka Karadžića 69, 75 400 Zvornik

 

Direktor Javne ustanove Srednjoškolski centar “Petar Kočić” Zvornik, raspisuje:

 

JAVNI KONKURS

za  prijem u radni odnos radnika za popunu upražnjenih radnih mjesta:

 

1. Nastavnik medicinske grupe predmeta, 1 izvršilac, pripravnik, 22 časa, na određeno vrijeme,  do 31.8.2020. godine,

- zanimanje: doktor medicine.

2. Nastavnik medicinske grupe predmeta, 1 izvršilac, pripravnik, 21 čas, na određeno vrijeme,  do 31.8.2020. godine,

- zanimanje: doktor medicine.

3.    Nastavnik medicinske grupe predmeta (zdravstvena njega) - vježbe, puna norma, 1 izvršilac,

    lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, na određeno vrijeme,  do  31.8.2020. godine,

- zanimanje: diplomirana medicinska sestra; viša medicinska sestra - tehničar.   

4.  Nastavnik mikrobiologije i parazitologije (vježbe), 1 izvršilac, pripravnik, 4 časa, na određeno vrijeme,  do 31.8.2020. godine,

- zanimanje: viši laboratorijski tehničar.

5. Nastavnik laboratorijskih tehnika, (vježbe) 1 izvršilac, pripravnik, 2 časa, na određeno vrijeme,  do 31.8.2020. godine,

- zanimanje: viši laboratorijski tehničar, diplomirani tehnolog hemijskog smjera, diplomirani inženjer hemije

6.  Nastavnik epidemiologije, (vježbe) 1 izvršilac, pripravnik, 2 časa, na određeno vrijeme,  do 31.8.2020. godine,

- zanimanje: viši laboratorijski tehničar, diplomirani sanitarni inženjer

7.    Nastavnik Usluživanja, 5 časova, 1 izvršilac, pripravnik, na određeno vrijeme, do  31.8.2020. godine,

- zanimanje: menadžer hotelijerstva; menadžer hotelijerstva – restorater; viši ugostitelj ili visoka ugostiteljska škola; viši stručni radnik tehnologije usluživanja.

8. Nastavnik Pravoslavne vjeronauke, 1 izvršilac, pripravnik, 9 časova, na određeno vrijeme, do 31.8.2020. godine,

- vrsta stručne spreme: diplomirani teolog,

 

Uslovi konkursa:

 

Svi kandidati moraju ispunjavati kako opšte uslove predviđene Zakonom o radu (“Službeni glasnik Republike Srpske” br.1/16), tako i posebne uslove u skladu sa članom 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (“Službeni glasnik Republike Srpske” br. 41/18), Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim stručnim i srednjim tehničkim školama (“Službeni glasnik Republike Srpske” br. 29/12, 80/14 i 83/15) Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji (“Službeni glasnik Republike Srpske” br. 34/15 i 83/15) i zahtjevima javnog konkursa.

 

Uz potpisanu prijavu na konkurs, sa adresom prebivališta, brojem telefona i kratkom biografijom, kandidat je dužan dostaviti dokumentaciju o ispunjavanju opštih uslova konkursa i to:          

          1)  uvjerenje o državljanstvu,

          2)  izvod iz matične knjige rođenih,

          3)  ljekarsko uvjerenje  naknadno dostavlja kandidat koji bude izabran na konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa (ne starije od 6 mjeseci),

            4)   da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava. Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.    

            5) Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece. Uvjerenje o o podacima iz posebnog registra za izabranog škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.    

           6) Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

            7) dokaz da lice nije odradilo pripravnički staž u struci (ovjerena kopija radne knjižice,  uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje i sl.) (za kandidata koji konkuriše za radno mjesto bez radnog iskustva - pripravnik);

 

Kandidat je dužan dostaviti i dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje.

         

1) ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju  sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;

2) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta

2) uvjerenje o položenom stručnom ispitu, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa iskustvom i položenim stručnim ispitom;

uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita;

3)  dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

4) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

5)  uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom.

 

 

Ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije člana porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida i borca Odbrambeno-otadžbinskog rata, kandidat je dužan dostaviti i dokumentaciju za određivanje prednosti u slučaju da dva ili više kandidata imaju jednak broj bodova i to:

 

1)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

2)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

3)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

 

Testiranje  i intervju će se održati u prostorijama škole dana, 28.8.2019. godine, u 10  časova za kandidate koji ispunjavaju uslove konkursa i koji su dostavili potpune i blagovremene prijave.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole.       

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko kandidat ne pristupi zakazanom pismenom testu i intervjuu, smatraće se da je odustao od konkursa.

 

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

 

Prijave sa potrebnom dokumentacijom slati poštom na adresu: “JU Srednjoškolski centar “Petar Kočić” Zvornik, Vuka Karadžića 69, 75 400 Zvornik, sa naznakom “ZA KONKURS”.

 

Sve kopije dokumenata treba da budu ovjerene i neće se vraćati kandidatima. Nepotpune i neblagovremene  prijave neće se uzeti u razmatranje.

***

JU “SREDNjOŠKOLSKI CENTAR BRATUNAC”,

Petra Kočića bb

75420 Bratunac

objavljuje

 

                                                   KONKURS

                                  za popunu upražnjenog  radnog  mjesta

                        

                                                                                      

1 . Profesor demokratije i ljudskih prava .… Jedan izvršilac na određeno radno vrijeme 4 časa nastavne norme do 31.8.2020. godine

2. Ruski jezik .… Jedan izvršilac na određeno radno vrijeme, 14 časova nastavne norme do 31.8.2020. godine

3. Matematika .… Jedan izvršilac na određeno radno vrijeme, 6 časova nastavne norme do 31.8.2020. godine

4. Dipl. inženjer elektrotehnike, smjer Elektronika automatika

Jedan izvršilac na neodređeno r. vrijeme puna norma časova

5. Nastavnik praktične nastave u struci mašinstvo i obrada metala

Jedan izvršilac na određeno r. vrijeme, 24 časa nastavne norme do

31.8.2020. god

6. Dipl. inženjer građevine, smjer konstruktivni …. Jedan izvršilac na određeno r. vrijeme, 16 časova nastavne norme do 31.8.2020. god.

7. Pravoslavna vjeronauka jedan izvršilac na određeno r. vrijeme, 10

Časova nastavne norme do 31.8.2020. god.

8. Islamska vjeronauka ….. Jedan izvršilac, 2 časa nastane norme do 31.8.2020. god.

 

U radni odnos se primaju lice sa radnim iskustvom.

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa Zakonom

 U radni odnos se primaju  lice sa radnim iskustvom.

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa  Zakonom o radu (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 1/2016, 66/18) , članom  104. Zakona o srednjem obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”,  broj 41/18 ) , Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama  (“Službeni glasnik Republike Srpske”,  broj 29/12 , 80/14 i 83/15 ) i  Pravilnikom o kriterijumima i proceduri prijema radnika u  radni odnos u srednjoj školi  (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 24/19)

Uz prijavu na konkurs u kojoj se mora navesti kontakt telefon i koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, kandidati su dužni dostaviti sledeću dokumentaciju (ovjerene fotokopije)

1. Diplomu o odgovarajućoj  stručnoj spremi koja se traži konkursom(završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent)

2. Za radno mjesto pod rednim brojem 5.  Diplomu o odgovarajućoj stručnoj spremi u skladu sa Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika praktične nastave

3. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja

4. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena  kopija lične karte

5. Uvjerenje o državljanstvu

6. Uvjerenje prethodnog poslodavca o stečenom radnom stažu u struci

7. Uvjerenje izdato od zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica  

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu  iz kategorije porodice poginulog borca

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida

10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog  rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

11. Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima dostaviće kandidat koji bude primljen u radni odnos i ne može biti starije od 6 mjeseci

12. Uvjerenje o neosuđivanosti ( škola će zatražiti službenim putem za izabranog kandidata  a prije zasnivanja radnog odnosa).

             

Sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove konkursa i koji uz prijavu na konkurs dostave svu traženu dokumentaciju, Komisija za izbor kandidata obaviće testiranje i intervju   28.8.2019. godine sa početkom u  12  časova u prostorijama škole. Kandidati se neće posebno pozivati na test i intervju i  ukoliko se ne pojave u naznačeno vrijeme smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata koje neće biti vraćane kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama “Glas Srpske”.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati

Prijavu sa potrebnom dokumentacijom slati na adresu:

JU “SREDNjOŠKOLSKI CENTAR BRATUNAC,, Petra Kočića bb

   75420 Bratunac ili dostaviti lično u sekretarijat škole.

***

JU OŠ “VUK KARADžIĆ” 

VLASENICA

Svetosavska 30, 75440 Vlasenica

 

Direktor škole  raspisuje

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1. Nastavnik matematike, 12 časova ................................................................ 1 izvršilac na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

2. Nastavnik istorije, 6 časova ....................................................................... 1 izvršilac na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

3. Nastavnik engleskog jezika, 12 časova ......................................................... 1 izvršilac na određeno vrijeme do povratka radnika sa funkcije a najdalje do 31.8.2020. godine, lice bez iskustva – pripravnik.

4. Nastavnik srpskog jezika, 10 časova ............................................................ 1 izvršilac na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine, lice bez iskustva – pripravnik.

 

Za navedena radna mjesta pored opštih uslova utvrđenih Zakonom kojim se utvrđuju radni odnosi i posebnih uslova propisanih u članu 104. stav 1. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 44/17 i 31/18), kandidati treba da ispunjavaju uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika i stručnih saradnika u osnovnoj školi (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

 

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 44/17 i 31/18) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme. Pravo učešća na konkurs imaju i lica iz člana 104. stav 6. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 44/17 i 31/18).

 

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa članom 115. stav 5.  Zakona o osnovnom  vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 44/17 i 31/18) i odredbama Pravilnika o proceduri prijema i kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 74/18 i 26/19) koje nisu u suprotnosti sa Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 44/17 i 31/18).

 (1) Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava:

1) da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje  prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog

izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa i

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva

ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5) Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanje djece,

6) Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

(2) Uvjerenje iz tačke 4) i 5)  za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

- Uz potpisanu prijavu kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs za prijem u radni odnos, pored opštih uslova, kandidat dostavlja dokumentaciju o ispunjenosti posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim pravilnikom:

1. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

4.  Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

5. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje  podaci o prosjeku ocjena,

6. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

7. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice  poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca,

10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Testiranje i intervju  sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa  obaviće se dana 28.08.2019. godine (srijeda) u  9,00  časova u prostorijama škole.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole, a po mogućnosti i na internet stranicu škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako  se ne pojavi na testiranju i intervjuu, smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Konkurs ostaje otvoren  osam (8) dana od dana objavljivanja.

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti na adresu JU  Osnovna škola “Vuk Karadžić” Vlasenica, Svetosavska 30, 75440 Vlasenica. 

***

JU SREDNjOŠKOLSKI CENTAR “MILORAD VLAČIĆ”,

ul. Svetih apostola Petra i Pavla 37, 75440 Vlasenica,

 

Direktor SŠC “ Milorad Vlačić” Vlasenica, raspisuje

 

 

 

KONKURS

za radno mjesto

 

1. Nastavnik ruskog jezika, 12 časova na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine, sa radnim iskustvom

2. Nastavnik istorije 10 časova na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine, sa radnim iskustvom

3. Nastavnik njemačkog jezika 4 časa na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine, pripravnik

4. Nastavnik medicinske  grupe predmeta, dva izvršioca za zanimanje fizioterapeutski tehničar, 36 časova (do 31.8.2020), sa radnim iskustvom

5. Nastavnik zdravstvene njege i rehabilitacije 6 časova vježbi, na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine, sa radnim iskustvom

6. Nastavnik stručnih predmeta u struci zdravstvo, vježbe za zanimanje fizioterapeutski tehničar  4 časa na određeno vrijeme do 31.8.2020, sa radnim iskustvom

7. Nastavnik stručnih predmeta u struci mašinstvo i obrada metala, 8 časova na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine, pripravnik

8. Nastavnik praktične nastave u struci mašinstvo i obrada metala, 6 časova na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine, sa radnim iskustvom

9. Nastavnik stručnih predmeta šumarske struke, 9 časova na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine, sa radnim iskustvom

10. Nastavnik pravoslavne vjeronauke, 9 časova redovne nastave, na određeno vrijeme, do 31.8.2020. godine, sa radnim iskustvom

11. Nastavnik islamske vjeronauke, 2 časa redovne nastave, na određeno vrijeme, do 31.8.2020. godine, sa radnim iskustvom

                                                                             

                                                                               

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

 

Svi kandidati  moraju ispunjavati opšte  uslove predviđene Zakonom  o  radu (“Sl. glasnik RS”, br.1/16 i 66/18),kao i uslove iz člana 104. Zakona  o srednjem  obrazovanju i vaspitanju (“Sl. glasnik RS”, br.41/18), Pravilnika  o vrsti stručne spreme nastavnika i saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama (“Sl. glasnik RS”, br.29/12, 80/14 i 83/15), Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji (“Sl. glasnik Republike Srpske”, broj:34/15).

Prijem kandidata u radni odnos vršiće se na osnovu Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem (“Sl. glasnik RS”, broj 24/19).

 

Potrebna dokumentacija

 

Uz obaveznu potpisanu prijavu i kraću biografiju kandidati trebaju dostaviti originale ili  ovjerene fotokopije (ovjera ne smije biti starija od 6 mjeseci)  sljedećih dokumenata kojima se dokazuje ispunjavanje opštih i posebnih uslova.

  I   Opšti uslovi  se dokazuju sljedećom dokumentacijom:

1) Da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine – uvjerenjem o državljanstvu,

2) Da je punoljetan – izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom  fotokopijom lične karte,

3)  Da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem  o psihofizičkoj  sposobnosti koje ne može biti starije od šest mjeseci i prilaže ga samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu,  a prije zasnivanja radnog odnosa; 

4) Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela protiv  dostojanstva ličnosti , morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem . 

5) uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti , polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja pod brojem 4. i 5. za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa, a uvjerenje pod brojem 6. obavezno dostavlja kandidat  koji se javlja na konkurs. 

II   Posebni uslovi se dokazuju dokumentacijom propisanom Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju kao i dokumentacijom  na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

1.  Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent .

Za radna mjesta pod rednim brojem 8. priznavaće se zvanje i stepen stručne spreme utvrđen Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i saradnika u srednjim stručnim i srednjim tehničkom školama.

Ukoliko se na radna mjesta pod brojem 3. i 7. ne javi pripravnik, razmatraće se prijave kandidata sa radnim iskustvom.

2. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje na području jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja stručne spreme tražene konkursom;

3. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg/ih poslodavaca kod  kojeg/ih  je kandidat bio zaposlen na radnom mjestu koje odgovara stručnoj spremi koja se traži ovim konkursom u kome je naznačeno:vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog staža po vrstama posla – za radna mjesta za koje se traži radno iskustvo.

Ukoliko je radnik radio sa nepunim radnim vremenom, potrebno ga  je preračunati  u puno radno vrijeme.

4. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

5. Uvjerenje izdato od  visokoškolske ustanove ili dodatak diplomi o prosječnoj ocjeni tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena , a u izuzetnim slučajevima , ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti prethodno navedena dokumente , prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom fotokopijom indeksa;

6. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko –invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko –invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko –invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske  ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju imaju  i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 106. stav 9. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika

 

Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave

Prijave se mogu dostaviti  poštom ili lično  na sljedeću adresu: JU Srednjoškolski centar “Milorad Vlačić”, ul. Svetih apostola Petra i Pavla 37, 75440 Vlasenica, sa naznakom “za konkurs” i navesti radno mjesto na koje se konkuriše i napomenu “ne otvarati”.

Rok za podnošenje prijave je 8 (osam) dana od dana objavljivanja konkursa posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa  neće se uzeti u razmatranje, već će se evidentirati , uz konstataciju da prijave na javni konkurs nisu dostavljene blagovremeno i/ili da nisu potpune, a nakon toga Komisija predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojim se prijava odbacuje.

Sa kandidatima  koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom, Komisija za prijem radnika će dana 26.8.2019. godine  obaviti testiranje sa početkom u 8 a  intervju sa kandidatima sa početkom u 10 časova, u prostorijama Centra.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua, te se kandidati  neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu se neće vraćati kandidatima.

Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa. Oglas ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje, kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

 

 Kontakt telefon 056/734-833, 056/490-711

***

 

JU SŠC “PETAR II PETROVIĆ NjEGOŠ”,

ŠEKOVIĆI

raspisuje

 

KONKURS

za prijem nastavnika na određeno vrijeme u školskoj 2019/2020 godini

 

1. Srpski jezik ........................................... 2 časa, do povratka radnice sa porodiljskog odsustva a najdalje do 28.5.2020. godine,

2. Latinski jezik ...................................... 2 časa, do 31.8.2020. godine

3. Psihologija .......................................... 2 časa, do 19.1.2020. godine

4. Sociologija ......................................... 2 časa, do 31.8.2020. godine

5. Filozofija ........................................... 5 časova, do 31.8.2019. godine

6. Istorija ............................................... 8 časova, do 31.8.2020. godine

7. Biologija ............................................. 8 časova, do 31.8.2020. godine

8. Matematika .......................................... 4 časa, do 31.8.2020. godine

9. Fizika .................................................. 9 časova, do 31.8.2020. godine

10. Hemija .................................................. 2 časa, do 31.8.2020. godine

11. Vjeronauka ........................................... 2 časa, do 31.8.2020. godine

12. Likovna kultura .................................. 2 časa, do 31.8.2020. godine

13. Osnovi elektrotehnike ...................... 2 časa, do 31.8.2020. godine

 

U radni odnos se primaju lica sa iskustvom.

 

Pored opštih uslova utvrđenih Zakonom o radu  (“Službeni glasnik RS”, broj: 1/16 i 66/18) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove u skladu sa članom 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (“Službeni glasnik RS”, broj: 41/18),  kao i druge uslove propisane  Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji (“Službeni glasnik RS”, broj: 34/15 i 83/15) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama (“Službeni glasnik RS”, broj: 29/12, 80/14 i 83/15).

 

Opšti uslovi koje kandidati moraju da ispunjavaju su:

- Da je državljanin Republike Srpske i BiH, što se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

-  Da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

- Da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem izdatim od nadležne zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje dostavlja izabrani kandidat, prije zasnivanja radnog odnosa,

- Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, za što uvjerenje škola pribavlja po službenoj dužnosti za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

- Da nije upisan u Registar lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, za što uvjerenje škola pribavlja po službenoj dužnosti za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

- Da protiv lica nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Uz potpisanu prijavu, potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju:

- Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom obrazovanju u kojoj je navedeno potrebno stručno zvanje, (240 ECTS bodova),

- Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta.

- Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja (ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena),

- Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica u stručnoj spremi traženoj konkursom,

- Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koje sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina radnog staža po vrstama posla,

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;

- Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu važećeg Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju  ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika,.

 

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

 

Testiranje i intervju sa kandidatima koji dostave potpune i blagovremene prijave, odnosno ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u prostorijama škole dana,  29.8.2019. godine, u  9  časova.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće postavljen na oglasnoj tabli škole i kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće se vraćati kandidatima.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom slati na adresu: JU Srednjoškolski centar “Petar II Petrović Njegoš”, ul. Branka Radičevića bb, 75450 Šekovići, sa naznakom “Prijava na konkurs” i naziv radnog mjesta na koje kandidat konkuriše.

***

 

JU SŠC “MILUTIN MILANKOVIĆ”

MILIĆI

raspisuje

 

KONKURS

za prijem radnika na određeno vrijeme

 

1. Nastavnik srpskog jezika  1 izvršilac 6 časova  sedmično na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine.

2. Nastavnik njemačkog jezika 1 izvršilac 2 časa sedmično na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine.

3. Nastavnik matematike    1 izvršilac 18 časova sedmično na određeno vrijeme do 31.8.2020. godine.

4. Nastavnik informatike   1 izvršilac 6 časova sedmično na određeno vrijeme  do 31.8.2020. godine.

5. Nastavnik pravoslavne vjeronauke 1 izvršilac 8 časova sedmično na određeno         vrijeme do 31.8.2019. godine.

6. Nastavnik islamske vjeronauke    1 izvršilac 2 časa sedmično na određeno    vrijeme do 31.8.2019. godine.

 

Uz prijavu na konkurs sa kratkom biografijom, potpisanom od strane kandidata, kandidati su dužni priložiti dokumentaciju kojom dokazuju da ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa, kao i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje i to:

 

Opšti uslovi :

 

a) da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine - dokazuje se uvjerenjem o državljanstvu,

b)da je punoljetan, dokazuje se izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

v)da je radno sposoban što dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

G)da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanje djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

 

Posebni uslovi - priložiti:

 

 

1.

Pod 1. završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje 240 ECTS i stručnim zvanjem:profesor srpskog jezika i književnosti, profesor italijanskog jezika i književnosti i srpskog jezika i književnosti, profesor ruskog i srpskog jezika i književnosti, diplomirani filolog - srbista.

Priložiti:ovjerenu fotokopiju diplome ili uvjerenja o završenom studiju

 

Pod 2. Završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje 240 ECTS i stručnim zvanjem:profesor njemačkog jezika i književnosti,

Diplomirani filolog za njemački jezik i književnost.

Priložiti:ovjerenu fotokopiju diplome ili uvjerenja o završenom studiju

 

Pod 3. Završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje 240 ECTS i stručnim zvanjem:profesor matematike, diplomirani matematičar, profesor matematike i informatike, profesor matematike i fizike.

Priložiti: Ovjerenu fotokopiju diplome ili uvjerenja o završenom studiju

 

Pod 4. Završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje 240 ECTS i stručnim zvanjem: Profesor informatike, diplomirani inženjer računarstva i informatike, profesor matematike i informatike, diplomirani inženjer elektrotehnike, smjer računarstva i informatike.

Priložiti: Ovjerenu fotokopiju diplome ili uvjerenja o završenom studiju

 

Pod 5. Završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje 240 ECTS - teološki fakultet

Priložiti: Ovjerenu fotokopiju diplome ili uvjerenja o završenom studiju

 

Pod 6. Završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje 240 ECTS - teološki fakultet

Priložiti: Ovjerenu fotokopiju diplome ili uvjerenja o završenom studiju

 

2. Jedna godina radnog iskustva u struci u školi, uvjerenje izdato od ranijeg poslodavca iz koga se tačno vidi koje je poslove obavljao,

 

3. Položen stručni ispit za rad u nastavi, uvjerenje o položenom stručnom ispitu,

 

Pored dokumentacije kojom dokazuju da ispunjavaju opšte i posebne uslove iz konkursa kandidati dostavljaju i dokumentaciju, koju posjeduju, za bodovanje i to:

 

1) Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena.

 

2) Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

 

3) Uvjerenje opštinskog orana uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu članova porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca.

 

4) Ukoliko se na konkurs ne prijavi niko od kandidata sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom može se primiti i pripravnik.

 

 

Intervju i testiranje kandidata će se obaviti 27.8.2019. u 9 časova, sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa

 

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranje ili intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata, pošto se iste ne vraćaju kandidatima

 

Rok za dostavljanje prijava je 8 dana od dana objavljivanja konkursa.

Prijave slati na adresu: JU Srednjoškolski centar “Milutin Milanković”

Nikole Tesle br.34, 75446 Milići                                                                          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana