JU ZZZ RS – Filijala Istočno Sarajevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 2.12.2020. godine

Srna
JU ZZZ RS – Filijala Istočno Sarajevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 2.12.2020. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 2.12.2020. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice

********

**********

OSNOVNI SUD U SOKOCU

raspisuje

 

KONKURS

 

za prijem pripravnika-volontera na određeno vrijeme

 

1. Sudijski pripravnik – volonter -------------------------  2 (dva) izvršioca

 

Uslovi:

- Školska sprema: završen pravni fakultet, VII stepen stručne spreme

 

Potrebna dokumentacija:

- diploma o završenoj školi (original ili ovjerena kopija)

- izvod iz matične knjige rođenih

- uvjerenje o državljanstvu

- uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak

- uvjerenje sa prosjekom ocjena tokom studija

 

Napomena: Sudijski pripravnik - volonter se prima na određeno vrijeme tj. najduže do sticanja uslova za polaganje pravosudnog ispita.

Prijavu sa neophodnom konkursnom dokumentacijom potrebno je dostaviti u originalu ili ovjerenoj fotokopiji. Konkursna dokumentacija se neće vraćati kandidatima po okončanju konkursne procedure.

 

Sve prijave podnose se na pisarnici suda ili putem pošte na adresu: Osnovni sud u Sokocu, Ul. Cara Lazara bb, 71350 Sokolac.

Konkurs ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana javnog objavljivanja i biće objavljen posredstvom JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske u sredstvima javnog informisanja .

***

JU SREDNjA ŠKOLA  "28. JUNI"

ISTOČNO SARAJEVO

 raspisuje                       

                     

 

KONKURS

o prijemu radnika sa radnim iskustvom

 

Radni odnos zasniva se na određeno radno vrijeme od 1.1.2021. g. do 31.8.2021. godine.

      

 Pod tačkom  2. i 3  Radni odnos se zasniva na neodređeno radno vrijeme  

                

1.  Struka elektrotehnika  -  20  časova , za  nastavni predmet  programiranje i programski jezici, jedan izvršilac /u radni odnos se prima  pripravnik  od 1.1.2021. g. do 31.12.2021. godine.

2. Kuvarstvo  6 časova  – za zanimanje kulinarski tehničar  / neodređeno radno vrijeme/

3. Praktična nastava 16 časova  – za zanimanje kulinarske tehničare, jedan izvršilac / neodređeno radno vrijeme/

4. Estetska njega  2 časa , kozmetologija – 2  časa, jedan izvršilac

5. Pravoslavna vjeronauka 19 časova, dva  izvršioca/ vjeroučitelji se primaju u radni odnos pored zakonskih osnova i uz prethodno pribavljenu saglasnost nadležne crkve ili vjerske zajednice/.

 

Uslovi konkursa:

- utvrđenih Zakonom o radu -  ("Službeni glasnik RS"broj: 1/16), kandidat treba da ispunjava i uslove u skladu sa čl. 104. 106..  Zakonom o srednjem obrazovanju i  vaspitanju ("Sl. glasnik RS", broj: 41/18)  na osnovu  Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 92/20) , na osnovu  Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama  ("Službeni glasnik Republike  Srpske" broj 29/2012) na osnovu  Pravilnika i izmjeni idopuni Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama  ("Službeni glasnik Republike  Srpske" broj 83/2015), na osnovu člana 2. Pravilnika o postupku za prijem u radni odnosu srednjoj školi i načinu bodovanja i kriterijuma za prijem ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 24/19).

 

Uz potpisanu  prijavu za navedeni konkurs kandidati su dužni priložiti:

1.  uvjerenje o državljanstvu;

2.  izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte;

3. ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;

- Lice koje ima završen drugi ciklus studija obavezno mora imati završen prvi ciklus studija iz iste naučne oblasti, izuzetno od prethodnog stava 3. poslove nastavnika praktične nastave mogu izvoditi lica sa drugim stepenom stručne spreme u skladu sa pravilnikom kojim se definišu stručni profili nastavnika i stručnih saradnika.

4. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

5. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ;/ osim za tačku 1. pripravnika/

6. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje.

7.  uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu; / osim za tačku 1. pripravnika/

8. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita.

9. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

11. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakonom o srednjem obrazovanju i  vaspitanju („Sl. glasnik RS", broj: 41/18)  ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Procedura prijema u radni odnos kandidata regulisana je Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnosu srednjoj školi i načinu bodovanja i kriterijuma za prijem ("Službeni glasnik Republike Srpske, broj: 24/19).

Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (uvjerenje o neosuđivanosti) - škola će pribaviti službenim putem za kandidata koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Kandidat koji bude izabran na konkursu, prije zasnivanja radnog odnosa, dužan je dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, ne starije od šest mjeseci.

Rok za dostavljanje prijava je 8 dana od dana objavljivanja. Testiranje i intervju sa  kandidatima koji ispunjavaju uslove tražene konkursom, biće obavljen u JU Srednjoj školi "28. juni" 21.12.2020. god. u 12 časova /sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave/ odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije , škola će staviti na oglasnu tablu škole tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Ukoliko na raspisani konkurs za nastavne predmete estetska njega i kozmetologija ne bude prijavljenih kandidata koji imaju uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;  izvršiće se prijem kandidata bez uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.

Sve kopije dokumenata treba da budu ovjerene /ne starije od 6 mjeseci/. Dostavljena dokumentacija se neće vraćati kandidatima. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranje ili intervju, smatraće se da su odustali od  prijave na konkurs.

Prijave slati na adresu: JU Srednja škola "28. juni", ulica Stefana Nemanje br.10, 71 123  Istočno  Sarajevo / sa naznakom za konkurs.

***

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU

 

 objavljuje

 

KONKURS

I

Raspisuje se konkurs za izbor nastavnika/saradnika Univerziteta u Istočnom Sarajevu kako slijedi:

 

Organizaciona jedinica: Filozofski fakultet Pale

 

Katedra za novinarstvo i politikologiju

 

1. Za  izbor nastavnika u zvanje docenta za užu naučnu oblast Novinarstvo .......... 1 izvršilac

 

2. Za izbor saradnika u zvanje asistenta za užu naučnu oblast Mediji i socio-kulturološke komunikacije ....................................................................... 1 izvršilac

 

Adresa: Alekse Šantića 1, 71 420 Pale

 

Organizaciona jedinica: Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina

 

1. Za izbor nastavnika u zvanje vanrednog profesora ili docenta za užu naučnu oblast Poslovno pravo i pravo društava ................................................................ 1 izvršilac

 

Adresa: Semberskih ratara bb, 76 300 Bijeljina

 

Organizaciona jedinica: Elektrotehnički fakultet Istočno Sarajevo

 

1. Za izbor nastavnika u zvanje redovnog profesora ili vanrednog profesora za užu naučnu oblast Algebra i geometrija ......................................................................... 1 izvršilac

 

Adresa: Vuka Karadžića 30, 71 123 Istočno Sarajevo

 

Organizaciona jedinica: Tehnološki fakultet Zvornik

 

1. Za izbor nastavnika u zvanju vanrednog profesora ili docenta za užu naučnu oblast Biologija ćelije, mikrobiologija ....................................................................... 1  izvršilac

 

2. Za  izbor nastavnika u zvanje docenta za užu naučnu oblast Hrana i piće ........1 izvršilac

 

Adresa: Karakaj, 75 400 Zvornik

 

Organizaciona jedinica: Medicinski fakultet Foča

 

1. Za izbor saradnika u zvanje višeg asistenta za užu naučnu oblast Stomatologija, oralna hirurgija i medicina (Ortopedija vilica) ............................................... 1 izvršilac

 

Adresa: Studentska 5, 73 300 Foča

 

Organizaciona jedinica: Mašinski fakultet Istočno Sarajevo

 

1. Za izbor nastavnika u zvanje docenta za užu naučnu oblast Primijenjena mehanika .................................................................................... 1 izvršilac

 

Adresa: Vuka Karadžića 30, 71 123 Istočno Sarajevo

 

Organizaciona jedinica: Pravni fakultet Pale

 

1. Za izbor nastavnika u zvanje vanrednog profesora ili docenta za užu naučnu oblast Građansko pravo ......................................................... 1 izvršilac

 

2. Za izbor nastavnika u zvanje vanrednog profesora ili docenta za užu naučnu oblast Radno i socijalno pravo .............................................................. 1 izvršilac

 

Adresa: Alekse Šantića 3, 71 420 Pale

 

Organizaciona jedinica: Pravoslavni bogoslovski fakultet "Sveti Vasilije Ostroški" Foča

 

1. Za izbor nastavnika u zvanje vanrednog profesora ili docenta za užu naučnu oblast Filozofija religije, teologija i religiozne studije (Primijenjena teologija) ......1 izvršilac

 

Adresa: 9 maja br.6, 73 300 Foča

 

Pored opštih uslova, kandidati moraju da ispunjavaju posebne uslove utvrđene u članu 77., odnosno 78. Zakona o visokom obrazovanju ("Službeni glasnik RS" broj 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16 i 31/18, 26/19).

Uz prijavu na konkurs kandidati prilažu:

 

-  ovjerene kopije diploma o stečenoj visokoj spremi i magistraturi, odnosno dokaz o završenom prvom i drugom ciklusu studija (za izbor u  zvanje višeg asistenta i ovjerenu kopiju diplome doktora nauka (za izbor u naučno-nastavna zvanja),

- izvod iz matične knjige rođenih,

- dokaz o izboru u zvanje (ako je ranije biran),

- kratku biografiju i bibliografiju kao i dokaze o ispunjenosti uslova za izbor u  zvanje u koje se bira iz člana 77. odnosno 78. Zakona o visokom obrazovanju ("Službeni glasnik RS", broj 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16 i 31/18, 26/19) kao i po jedan primjerak svega navedenog u bibliografiji.

 

Sa kandidatima koji su podnijeli uredne, potpune i blagovremene prijave na konkurs biće obavljen intervju.

Prijave se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa na adrese organizacionih jedinica.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

***

 JU SŠC "27. JANUAR" ROGATICA

 raspisuje                      

 

KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1.   Profesor fizičkog vaspitanja sa radnim iskustvom i položenim stručnim

      ispitom, 12 časova na neodređeno vrijeme - jedan izvršilac

 

Uslovi konkursa:

- utvrđenih Zakonom o radu -  ("Službeni glasnik RS"broj: 1/16 i 66/18.), kandidat treba da ispunjava i uslove u skladu sa čl. 104. 106. Zakonom o srednjem obrazovanju i  vaspitanju ("Sl. glasnik RS", broj: 41/18)  Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama ("Sl. glasnik RS" 29/12) Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj:24/19)

 

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs za prijem u radni odnos i sa navedenim brojem telefona) kandidati su dužni priložiti:  - dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih uslova:

1.  uvjerenje o državljanstvu;

2.  izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte;

3. ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci, i prilaže ga samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4. Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5. Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece,

6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova:

1. ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent ;

- Lice koje ima završen drugi ciklus studija obavezno mora imati završen prvi ciklus studija iz iste naučne oblasti, izuzetno od prethodnog stava poslove nastavnika praktične nastave mogu izvoditi lica sa drugim stepenom stručne spreme u skladu sa pravilnikom kojim se definišu stručni profili nastavnika i stručnih saradnika.

2. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

3. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica (računa se ukupno vrijeme čekanja na posao u stručnoj spremi traženoj konkursom);

4. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

5. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

6. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

7. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslova. Navedeno lice je dužno da položi stručni ispit u roku od deset mjeseci od dana zasnivanja radnog odnosa u školi. Ovo lice nema status pripravnika, a stručni ispit polaže pod istim uslovima predviđenim za pripravnika.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakonom o srednjem obrazovanju i  vaspitanju ("Sl. glasnik RS", broj: 41/18)  ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Procedura prijema u radni odnos kandidata regulisana je Pravilnikom o kriterijumima i proceduri prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske", br. 24/19).

Rok za dostavljanje prijava je 8 dana od dana objavljivanja. Test i intervju sa  kandidatima koji ispunjavaju uslove tražene konkursom, biće obavljen u JU SŠC "27. januar" -18.12.2020. god. u 13 časova /sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave/ odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Sve kopije dokumenata treba da budu ovjerene /ne starije od 6 mjeseci/. Dostavljena dokumentacija se neće vraćati kandidatima. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove škola će postaviti na oglasnoj tabli škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranje ili intervju, smatraće se da su odustali od  prijave na konkurs.

Prijave slati na adresu: JU SŠC "27. JANUAR", ul. Srpske sloge 98, 73 220  Rogatica  / sa naznakom za konkurs - na koju tačku se kandidat prijavljuje                                                                                             

***

JU SŠC "PALE"

PALE                                                                                      

raspisuje

 

JAVNI KONKURS

za izbor  direktora JU Srednjoškolski centar Pale

 

Za direktora škole može da bude izabrano lice koje pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu  ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 01/16 i 66/18) ispunjava i posebne uslove propisane članom 129. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 41/18, 35/20 i 92/20) i to:

- Da ima završen najmanje prvi ciklus studija u trajanju od najmanje četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent;

- Da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome;

- Da nije osuđivano pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, niti je protiv njega pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem;

- Da ima predložen program rada i ističe se svojim radom i sposobnostima za organizovanje vaspitno-obrazovnog rada škole;

-  Da ispunjava uslove za radno mjesto nastavnika i stručnog saradnika u školi u kojoj konkuriše.

 

Pored opštih i posebnih uslova, za direktora ne može biti izabrano lice na koje se odnosi član IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine.

Uz prijavu na konkurs kandidati su dužni priložiti (originalna ili ovjerene fotokopije) sljedeće dokumente:

1. Kratku biografiju sa podacima o kretanju u struci i o ostvarenim rezultatima u vaspitno-obrazovnom radu;

2. Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci);

3. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena fotokopija lične karte;

4. Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa stečenog nakon četiri  godine studija ili ekvivalent;

5. Potvrdu kojom se dokazuje da kandidat ima najmanje 5 godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome;

6. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za obavljanje vaspitno-obrazovnog rada;

7.  Program rada u narednom četvorogodišnjem mandatu;

8. Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora (ne starije od šest mjeseci);

9.  Uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (ne starije od šest mjeseci) ;

10. Ljekarsko uvjerenje o opštoj psihičkoj i fizičkoj sposobnosti (ne starije od šest mjeseci);

11.  Ovjerenu izjavu da kandidat nije obuhvaćen članom IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine;

12. Druge dokaze o potvrđivanju znanja i sposobnosti kandidata.

 

Rok za podnošenje prijave na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja.

Direktor škole se imenuje na period od četiri godine.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

Prijave dostaviti lično ili slati poštom sa naznakom "Prijava na konkurs za izbor direktora škole" na adresu:

JU Srednjoškolski centar Pale, Njegoševa broj 7, 71420 Pale                                   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana