JU ZZZ RS – Filijala Istočno Sarajevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 16.10.2019. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Istočno Sarajevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 16.10.2019. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 16.10.2019. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni ao nezaposleno lice.

***********

***********

OPŠTINA RUDO

RUDO

 raspisuje

JAVNI KONKURS

za popunu  upražnjenog radnog mjesta u Opštinskoj upravi Rudo

 

       I - Načelnik opštine Rudo raspisuje javni konkurs za popunu upražnjenog radnog

mjesta i prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme u Opštinsku upravu Rudo, sa statusom namještenika, na radno mjesto: 

           

1. Kafe kuvarica - radnik na održavanju čistoće ................................... 1 izvršilac.

    

 II -   Opis poslova

Obavljanje poslova i radnih zadataka utvrđenih Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Opštinske uprave Rudo ("Službeni glasnik opštine Rudo" broj: 5/17, 1/18, 3/19 i 7/19).

   

 III - Opšti uslovi za prijem namještenika

1. da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,

2. da je stariji od 18 godina,

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

5. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini tri godine prije objavljivanja konkursa,

6. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi.

 

   VI - Posebni uslovi za prijem

Pored opštih uslova, prijavljeni kandidati moraju ispunjavati sledeći poseban uslov:

- Srednja stručna sprema ili niža sprema.

    

V - Potrebna dokumenta

Uz prijavu (sa adresom prebivališta i brojem telefona) kandidat je dužan dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, i to:

1. Izvod iz matične knjige rođenih,

2. Uvjerenje o državljanstvu Republike Srpske, odnosno BiH, ne starije od 6 mjeseci,

3. Uvjerenje da kandidat nije osuđivan, izdaje MUP po mjestu rođenja, ne starije od 3 mjeseca (za lica rođena u Republici Srpskoj, uvjerenje će se pribaviti službenim putem),

4. Potpisanu i od nadležnog organa ovjerenu ličnu izjavu u pisanoj formi:

a) da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini tri godine prije objavljivanja konkursa,

b) da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi.

5. Ovjerenu fotokopiju lične karte ili pasoša,

6. Ovjerenu fotokopiju diplome o stručnoj spremi,

7. Ovjerenu fotokopiju radne knjižice (stranice sa ličnim podacima, podacima o završenoj školi i podacima o zaposlenju),

8. Uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti - dostavlja izabrani kandidat po okončanju konkursne procedure.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Sa svim kandidatima koji budu ispunjavali uslove konkursa, Komisija za sprovođenje postupka za prijem namještenika obaviće intervju, o čemu će kandidati biti blagovremeno obaviješteni.

VI - Prijave na javni konkurs dostavljaju se lično u prijemnoj kancelariji Opštinske uprave Rudo ili putem pošte, na adresu, Opština Rudo - Komisija za sprovođenje postupaka za prijem namještenika, ul. Đenerala D. D. Mihailovića 41, Rudo.

Osoba zadužena za davanje dodatnih obavještenja o javnom konkursu je Slađana Pušonjić, šef Odsjeka za opštu upravu i društvene djelatnosti, kontakt telefon: 058/711-164.

 

VII - Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa. Javni konkurs biće objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske" i na oglasnoj tabli opštine Rudo. Ako konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana posljednjeg objavljivanja.

Javni konkurs će za vrijeme trajanja roka za prijavu biti objavljen i na zvaničnoj veb-stranici opštine Rudo.

***

JU SŠC "27. JANUAR" ROGATICA

 raspisuje

 

KONKURS

za izbor i imenovanje direktora škole

 

I Predmet:

 

Školski odbor JU SŠC "27. januar" Rogatica raspisuje javni konkurs za izbor i imenovanje direktora JU SŠC "27. januar" Rogatica ( u daljem tekstu direktor škole).

 

 II Opis poslova:

Direktor rukovodi školom i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole. Direktor za svoj rad odgovara Vladi, Školskom odboru i ministru.

 

III Mandat

Mandat direktora traje četiri ( 4) godine i počinje od dana stupanja na dužnost.

Školski odbor ministru dostavlja dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora, u roku od osam dana od dana razmatranja prijava.

    

Uslovi konkursa:

- pored opštih uslova utvrđenih Zakonom o radu -  ("Službeni glasnik RS", broj: 1/16.), kandidat treba da ispunjava i posebne uslove  u skladu sa članom 129. Zakona o srednjem obrazovanju i  vaspitanju ("Sl. glasnik RS", broj: 41/18)

Opšti uslovi:

1) Da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,

2) Da je državljanin BiH /Republike Srpske,

3) Da je stariji od 18 godina.

Posebni uslovi:

1) Da ima završen najmanje prvi ciklus studija u trajanju od najmanje četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent

2) Da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome iz tačke 1),

3) Nije osuđivano pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, niti je protiv njega pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta,  zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

4) Ima predložen program rada i ističe se svojim radom i sposobnostima za organizovanje obrazovno-vaspitnog rada škole,

5) Ispunjava uslove za radno mjesto nastavnika i stručnog saradnika u školi u kojoj konkuriše.

 

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs za prijem u radni odnos i sa navedenim brojem telefona) kandidati su dužni priložiti:                   - dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova uslova:

1.  uvjerenje o državljanstvu;

2.  izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte;

3. ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci, i prilaže ga samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4. ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent ;

5.  uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu

6. Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (uvjerenje o neosuđivanosti) - škola će pribaviti službenim putem za kandidata koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

7. Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece,

8. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja pod tačkama 7.) za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

9. Potvrdu kojom se dokazuje da ima najmanje 5 godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u srednjoj školi nakon sticanja diplome,

10.  Kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu,

11. Program rada u narednom četvorogodišnjem periodu,

 

Rok za dostavljanje prijava je 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama "Glas Srpske".

Sve kopije dokumenata treba da budu ovjerene /ne starije od 6 mjeseci/. Dostavljena dokumentacija se neće vraćati kandidatima. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Prijave slati na adresu: JU SŠC "27. januar"

Ul. Srpske sloge 98, 73 220 Rogatica, sa naznakom za Konkurs .

***

JU OŠ "SVETI SAVA"

ISTOČNO NOVO SARAJEVO

    

raspisuje

 

KONKURS

za upražnjena radna mjesta

 

 

1. Nastavnik fizike -  1 izvršilac – 6 časova sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme, do 31.8.2020. god.

2. Nastavnik tehničkog obrazovanja - 1 izvršilac – 8 časova sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme do 31.8.2020. god.

 

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu i članom 6. Pravilnika o proceduri prijema,  kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 74/18 i 26/19) kandidat treba da ispunjava  uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 44/17 i 31/18) i članom  3.  Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Izuzetno, pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1) da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili  kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem  koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5) da po podacima iz posebnog Registra nije pravosnažno osuđivan za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece,

6) da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenje iz tačke 4) i  5) za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju kojom  dokazuju ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata:  

1) diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3)   uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom

                  procesu (za radno mjesto za koje se traži radno iskustvo),

4)   uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da                   je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju                  stručnog ispita u školi,

5) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja

                  ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,                   ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6) uvjerenje izdato od  Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na

            evidenciji  nezaposlenih lica koja traže zaposlenje, nakon sticanja

            odgovarajuće stručne spreme,

7) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, sa podacima o dužini radnog staža, na kojim poslovima je ostvaren radni staž i sa kojom stručnom spremom,

8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-

invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-

invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-

invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Testiranje kandidata koji su dostavili potpunu i blagovremenu prijavu, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u četvrtak, 31. oktobra 2019. godine, u 130 časova,  intervju u petak, 1. novembra  2019. godine, u 13 časova.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će postaviti na oglasnu tablu i internet stranicu škole tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati i ukoliko se ne pojave na testiranju ili intervjuu smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Prijave dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom "Prijava na konkurs" na adresu: JU Osnovna škola "Sveti Sava" Istočno Novo Sarajevo, ul. Karađorđeva 1, 71 123 Istočno Sarajevo.

***

JU OŠ "SVETI SAVA"

ROGATICA

 

raspisuje

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1.   Nastavnik likovne kulture, 1 izvršilac za 3 časa sedmično, na određeno  vrijeme od dana prijema do 31.8.2020. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

2.   Nastavnik muzičke kulture, 1 izvršilac za 3 časa sedmično, na određeno  vrijeme od dana  prijema do 31.8.2020. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

3.   Nastavnik tehničkog obrazovanja, 1 izvršilac za 2 časa sedmično, na određeno  vrijeme od dana prijema do 31.8.2020. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

4.   Nastavnik osnova informatike, 1 izvršilac za 2 časa sedmično, na određeno  vrijeme od

      dana prijema do 31.8.2020. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

5.   Nastavnik fizičkog vaspitanja, 1 izvršilac za 4 časa sedmično, na određeno  vrijeme od dana prijema do 31.8.2020. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

6.  Nastavnik srpskog jezika, 1 izvršilac puna norma na određeno vrijeme od dana prijema do  povratka radnika sa bolovanja, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

7.   Nastavnik fizike, 1 izvršilac za 4 časa sedmično, na određeno  vrijeme od dana prijema do 31.8.2020. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

8.   Nastavnik fizike, 1 izvršilac puna norma, pripravnik, na određeno vrijeme od dana prijema do isteka pripravničkog staža i

9.  Nastavnik ruskog jezika, 1 izvršilac za 12 časova sedmično, pripravnik, na određeno vrijeme  od dana prijema do isteka pripravničkog staža.

 

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 1/16 i 66/18) i članom 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 74/18 i 26/19), kandidat treba da ispunjava uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 44/17 i 31/18) i članom 3. tačka j), k), p), r), s), a), m) i đ)  Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (samo za pozicije: 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7. javnog konkursa) i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1)  da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o  državljanstvu,

2)  da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili  kopijom lične karte,

3)  da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4)  da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva  ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5)  da po podacima iz posebnog Registra nije  pravosnažno osuđivan za krivična djela seksualne  zloupotrebe i iskorišćavanja djece,

6)  da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva

     ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i  drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Uvjerenje iz tačke 4) i 5)  za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju kojom dokazuju ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata:  

1)  ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj

     je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon  završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2)  uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi

     predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-

     psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3)  uvjerenje o položenom stručnom ispitu (samo za radno mjesto za koje se traži radno

      iskustvo, odnosno pozicije: 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7. javnog konkursa),

4)   uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku  dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi (samo za radno  mjesto za koje se traži radno iskustvo, odnosno pozicije: 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7. javnog konkursa),

5)  dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje

     visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o  prosjeku ocjena,

6)  uvjerenje izdato od  Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na  evidenciji 

     nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

7)  uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (samo za radno mjesto za koje se traži radno iskustvo, odnosno pozicije: 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7. javnog konkursa),

8)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske,  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

 

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs komisija ne razmatra, već ih evidentira, uz konstataciju da prijave na javni konkurs nisu dostavljene blagovremeno i/ili nisu potpune, a nakon toga predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojom se prijava odbacuje.

 

Testiranje kandidata koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se u utorak, 29.10.2019. godine, u 9 časova u prostorijama škole.

Intervju kandidata koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se u utorak, 29.10.2019. godine, u 10.30 časova u prostorijama škole.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola će postaviti na oglasnu tablu, a po mogućnosti i na internet stranicu škole tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Kandidat koji se ne pojavi na testiranju i intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

 

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.

Prijave dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom "Prijava na konkurs" na adresu Javna ustanova Osnovna škola "Sveti Sava" Rogatica, Preobraženjska bb, 73220 Rogatica.

***

Predškolska ustanova

dječiji vrtić "PATRIJARH PAVLE"

Istočno Novo Sarajevo

Ul. Zmaj Jovina bb

 

raspisao

 

 

JAVNI KONKURS

za prijem pripravnika u radni odnos radi obavljanja pripravničkog staža

 

I – Osnovni podaci

1.  Raspisuje se javni konkurs za prijem 4 pripravnika u radni odnos na određeno vrijeme u

     trajanju od 12 mjeseci, radi obavljanja pripravničkog staža, a u skladu sa Ugovorom o

     odobravanju sredstava za finansiranje zarada pripravnika sa VSS   br. 02.1.3/0601-109-2/19  od 9.7.2019. godine.

 

II –Uslovi za kandidate

2.   Pored uslova predviđenih članovima od 26. do 31. Zakona o radu ("Službeni glasnik

      Republike Srpske" br. 01/16), a koji se tiču godina života i opšte zdravstvene sposobnosti za rad, kandidati moraju ispunjavati i posebne uslove i to:

     Najmanje prvi ciklus studijskog programa ili ekvivalent i stečeno visoko obrazovanje na  studijskom programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja, ili programu za obrazovanje vaspitača, ili studijskom programu pedagogija ili studijskom programu psihologija

 

3.  Rad u predškolskoj ustanovi ne može obavljati lice koje je pravosnažno osuđeno za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za obavljanje poslova i zadataka predškolskog vaspitanja i  obrazovanja, a odnosi se na djela učinjena protiv: dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, iskorišćavanja djece i maloljetnih lica za  pornografiju, proizvodnje i prikazivanja dječje pornografije, oduzimanja maloljetnog lica, zapuštanja i zlostavljanja maloljetnog lica i nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i druga krivična djela, a što će Ustanova provjeriti službenim putem za izabranog kandidata  prije stupanja na rad.

III – Dokumenti potrebni za prijavu na konkurs

4.   Kandidati su obavezni dostaviti sljedeće:

-    Prijavu na javni konkurs (slobodna forma koja pored osnovnih podataka o kandidatu sadrži i kratku biografiju, ili obrazac prijave koji kandidati mogu preuzeti u Ustanovi ili na veb  stranici Ustanove njnjnj.vrticpatrijarhpavle.com, od dana objave konkursa.

-   Izvod iz matične knjige rođenih (original ili ovjerena fotokopija obrasca bez ograničenja trajanja)

-   Uvjerenje o državljanstvu (original ne stariji od 6 mjeseci ili ovjerena fotokopija)

-   Diploma (original ili ovjerena fotokopija)

-   Dokument u formi dodatka diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja  ili u formi uvjerenja visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja (original ili ovjerena fotokopija)

-   Dokument u formi uvjerenja o ukupnom vremenu čekanja na posao u stručnoj spremi traženoj konkursom izdat od Zavoda za zapošljavanje za područje jedinice lokalne samouprave gdje je  kandidat prijavljen (original ili ovjerena fotokopija)

IV – Rok za podnošenje prijave

5.    Rok za dostavljanje prijava je 8 dana od dana objave konkursa u dnevnim novinama "Glas

      Srpske".

VI – Način dostavljanja

6.   Prijave se mogu dostaviti lično na protokol Ustanove, ili putem pošte na adresu Ustanove.

VII – Intervju

7.   Intervju za kandidate koji dostave potpune i blagovremene prijave, održaće se u

     prostorijama Ustanove, dana 29.10.2019. godine, u 10 časova, te se kandidati neće posebno

     pozivati.

8.   Ukoliko se kandidat ne pojavi na intervjuu, smatrat će se da je odustao od prijave na konkurs.

VIII – Način objavljivanja

9.   Javni konkurs će biti objavljen na internet stranici Ustanove na adresi

     njnjnj.vrticpatrijarhpavle.com, kao i dnevnom listu "Glas Srpske".

***

JU OŠ "PALE"

PALE

 

PONIŠTENjE OGLASA

 

Poništava se konkurs objavljen u "Glasu Srpske" 2.10.2019. godine. Nastavnik fizičkog vaspitanja, pripravnik puno radno vrijeme, jedan izvršilac na određeno vrijeme u trajanju od jedne godine, zbog tehničke greške.

***

JU OŠ "PALE"

PALE

 

objavljuje

 

KONKURS

 

1. Nastavnik fizičkog vaspitanja, pripravnik puno radno vrijeme, jedan izvršilac na određeno vrijeme u trajanju od jedne godine.

 

U radni odnos prima se lice bez radnog iskustva po programu podrške zapošljavanja mladih sa VSS u statusu pripravnika JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i to: pripravnici sa VSS (po Ugovoru o finansiranju neto plate pripravnika sa VSS broj: 436/19 od 12.08.2019. godine)

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu ("Službeni glasnik RS", br. 1/16 i  66/18) i članom 5. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi ("Službeni glasnik RS", br. 74/18 i 26/19) kandidat treba da ispunjava uslove propisane članom 111. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik RS", br. 44/17 i 31/18), članom 3. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik RS", br. 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 6) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik RS", br. 44/17 i 31/18).  Takođe, pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik RS", br. 44/17 i 31/18) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1) Da je državljanin RS ili BiH što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) Da je punoljetan što dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3) Da je radno sposoban što dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava.

5) Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece.

6) Uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenje iz tačke 4) i 5)  za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata:

1) Diploma o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti.

2) Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3) Uvjerenje o položenom stručnom ispitu ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

4) Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi.

5) Dodatak diplomi ili uvjerenje visokoškolske ustanove koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6) Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

7) Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, sa podacima o vrsti posla, stepenu stručne spreme i dužini ostvarenog radnog staža po vrstama posla, ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom.

8) Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca, )

9) Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10) Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Testiranje će se obaviti u prostorijama škole dana, 29.10.2019. godine, sa početkom u 11 časova, a intervju dana, 30.10.2019. godine, u 11 časova, sa kandidatima koji dostave potpune i blagovremene prijave. Spisak kandidata koji dostave potpune i blagovremene prijave će biti postavljen na oglasnoj tabli škole. Kandidati koji dostave potpune i blagovremene prijave neće biti naknadno obavještavani o mjestu i vremenu testiranja i intervjua. Kandidat koji dostavi potpunu i blagovremenu prijavu, a ne pojavi se na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs. Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Prijave dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom "Prijava na konkurs" na adresu škole, Milana Simovića broj 26, 71 420 Pale, preporučenom pošiljkom ili lično u školi.

***

JU SŠC "ISTOČNA ILIDžA"

ISTOČNA ILIDžA

Adresa: Stefana Nemanje 10

objavljuje

 

PONIŠTENjE KONKURSA

za prijem radnika na upražnjena radna mjesta

 

Poništava se javni konkurs raspisan u dnevnom listu "Glas Srpske" dana, 18.9.2019. godine, za sljedeću poziciju:

 

Profesor solo pjevanja - 10 časova, na određeno vrijeme - do kraja nastavne godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

***

JU OŠ "RUDO"

RUDO

 

 raspisuje  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

KONKURS

za prijem radnika

 

1.   Voditelj u produženom boravku, puno radno vrijeme u 2019/2020 školskoj godini, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, 1 izvršilac na određeno vrijeme, do kraja nastavnog procesa.

 

 Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 1/16 i 66/18) kandidat treba da ispunjava posebne uslove propisane članom 104. 105 i 106 Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik RS", broj 44/17 i 31/18), uslove iz Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, i stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 77/09, 86/10, 25/14, i 76/15) i članom 6 Pravilnika o načinu organizovanja proširenog programa ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 37/19).

 

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata potrebno je priložiti dokumenta:

         

-  Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je  

    navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

-  Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje

   visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje

   podaci o prosjeku ocjena,

-  Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, nakon sticanja stručne spreme,

-  Uvjerenje o radnom iskustvu,

-  Uvjerenje o stručnom ispitu,

-  Uvjerenje o državljanstvu,

-  Izvod iz matične knjige rođenih,

-  Uvjerenje da se ne vodi krivični postupak,

-  Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, dostaviće primljeni  kandidat prije zasnivanja radnog odnosa,

 

Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Testiranje kandidata koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, i koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se dana, 28.10.2019. godine, u 13.15 časova, a intervju dana, 29.10.2019. godine, u 13.15 časova. Kandidati se neće posebno pozivati na  testiranje i intervju, a ako se ne pojave na isti smatraće se da odustaju od prijave na konkurs.

 

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

 

Konkurs ostaje otvoren 8 dana po objavljivanju.  Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova  dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom "Prijava na konkurs" na adresu JU Osnovna škola "Rudo"ul. Cara Dušana br. 35, Rudo, 73260.                     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana