JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 10.08.2022. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 10.08.2022. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 10.08.2022. godine.

 

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

 

**********

**********

JU OSNOVNA ŠKOLA „OBUDOVAC"

OBUDOVAC, 76235 OBUDOVAC

Tel: 054-643-297

E-mail: [email protected]

 

J A V N I   K O N K U R S

za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta

 

 

  1. Nastavnik hemije – 1 izvršilac, 10 časova neposrednog rada sa učenicima, sa položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme do 31.08.2023. godine

 

Opšti uslovi i posebni uslovi za prijem u radni odnos:

 

Kandidati moraju ispunjavati opšte uslove za zasnivanje radnog odnosa predviđene Zakonom o radu („Sl.glasnik RS", broj:1/06 i 66/18), uslove propisane članom 104 i 106 Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Sl.glasnik RS" broj: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20) i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Sl.glasnik RS" broj: 74/18 i 26/19). Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

Uz prijavu sa kratkom biografijom (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs za prijem u radni odnos i  obaveznom adresom stanovanja i brojem telefona)  kandidat je dužan da dostavi:

  1. Uvjerenje o državljanstvu
  2. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte
  3. Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti
  4.  Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena
  5. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje
  6.  Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca
  7.  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu
  8. Uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.
  9.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  10.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  11.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije boraca.
  12.  Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava.
  13. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

 

-Kandidati koji budu izabrani dužni su priložiti ljekarsko uvjerenje o psihičkoj sposobnosti (ne starije od 6 mjeseci) prije zasnivanja radnog odnosa

- Uvjerenje iz tačke 12. i 13.   pribaviće Škola službenim putem za izabrane kandidate, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata, s tim da datum izdavanja dokumenata ne smije biti starije od 6 mjeseci i isti se neće vraćati kandidatima.      

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa će se obaviti u prostorijama JU Osnovne škole ''Obudovac'' u Obudovcu dana 25.08.2022. godine u 9 sati.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije biće postavljen na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja putem dnevnih novina „Glas Srpske" .

Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte na adresu:

JU Osnovna škola „Obudovac"  76235 Obudovac

Izbor kandidata će se izvršiti u skladu sa Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

***

JU SREDNjOŠKOLSKI CENTAR PETROVO
PETROVO
ul. Ozrenskih odreda 76, 74 317 Petrovo
telefon: +387 53 262 320

 

 

KONKURS
ZA PRIJEM RADNIKA  U RADNI ODNOS

NA ODREĐENO VRIJEME

 

1.       Profesor matematike ............................... 12
časova- na određeno radno vrijeme do povratka radnika sa javne funkcije,

2.       Profesor mašinstva ......................................... 11
časova- na određeno radno vrijeme do kraja školske godine,

3.       Profesor prava  …………………………………………  6 časova   – na određeno radno vrijeme do kraja školske godine,

4.       Profesor ekonomske grupe predmeta ……………       8 časova  - na određeno radno vrijeme do kraja školske godine,

5.       Profesor demokratije i ljudskig prava ………….. 4 časa – na određeno radno vrijeme do kraja školske godine,
6.       Profesor sociologije i filozofije ……………….. 2 časa na određeno radno vrijeme do kraja školske godine,
7.       Profesor informatike  ……………………………………. 4 časa na određeno radno vrijeme do kraja školske godine,
8.       Profesor istorije  ……………………………………………. 2 časa – na određeno radno vrijeme do kraja školske godine.


Pod rednim brojem od 1. do 7. u  radni odnos se primaju lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, pod rednim brojem 8. u radni odnos se primaju lica bez radnog iskustva – pripravnik.

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos
 

I
Pored  opštih  uslova  predviđenih  Zakonom  o  radu („Službeni glasnik RS" broj 01/2016 ) , kandidat  treba  da  ispunjava  i  posebne  uslove
propisane  Zakonom  o  srednjem  obrazovanju  i  vaspitanju („Službeni glasnik RS" broj :  41/18 i 35/20 ) , kao  i uslove Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj  školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem
(„Službeni glasnik RS" broj: 24/19 ).

II
U pogledu vrste stručne spreme  nastavnici  treba da ispunjavaju  uslove  u skladu sa Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim  stručnim školkama  / „Sl.glasnik RS" br.29/12), te Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Sl.glasnik RS" broj: 80/14 i 83/15).
Pravo  učešća  na  Konkursu  imaju  i  lica koja  su  po  propisima  važećim do stupanja na snagu novog Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju,
ispunjavali  uslove  u  pogledu  profila  i  zvanja  nastavnika

Uz  potpisanu  prijavdž kandidati  su  dužni  dostaviti :
1.  Uvjerenje  o  državljanstvu (da je državljanin RS ili BiH,
2.  Izvod  iz  matične  knjige  rođenih (da je punoljetan) ili kopija lične karte,
3.  Ljekarsko  uvjerenje  o  psihofizičkoj  i  fizičkoj  sposobnosti  za  rad sa  učenicima , kandidat  će  naknadno dostaviti , kada  bude  izabran , odnosno  primljen  u  radni  odnos, ne smije biti starije od 6 mjeseci ,
4.  Ovjerenu fotokopiju diplome  o  stečenoj  stručnoj  spremi ,
5.  Uvjerenje visokoškolske ustanove ili dodatak diplomi o prosječnoj ocjeni tokom studiranja ,
6.  Uvjerenje Zavoda za zapošljavanje na području jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen, o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica nakon sticanja stručne spreme tražene konkursom.
7.  Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca.Uvjerenje treba da sadrži  podatke iz kojih se jasno vidi :vrsta posla , stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža  po vrstama posla.
Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom , to vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme.
8.  Uvjerenje o oloženom  stručnom  ispitu  za  rad  u  vaspitno-obrazovnom procesu.
9.  Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu  o utvrđenom statusu borca Odbrambeno - otadžbinskog rata RS , ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.
10. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno - otadžbinskog rata RS , ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.
11. Uvjerenje od  Suda da nije osuđivan  pravosnažnom presudom.
12.Lice  koje  je  pravosnažnom  presudom  osuđivano  za  krivična  djela učinjena  protiv  dostojanstva ličnosti, morala,  službene dužnosti, trgovine  ljudima , zlostavljanje  djeteta , polnog  i  drugog nasilja  nad
djetetom  ili  maloljetnim  licima  ne mogu obavljati  rad  u školi , a dokaz o nekažnjavanju pribaviće  Škola  za primljenog  kandidata prije  zasnivanja radnog odnosa.
Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje  godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju  ostale uslove propisane Zakonom.
Sva dokumenta  se  dostavljaju  kao ovjerene  kopije  na  adresu Škole( putem pošte ) ,JU Srednjoškolski centar Petrovo  Ul. Ozrenskih odreda  br. 76. 74317 Petrovo  i neće  se vraćati kandidatima.
Nepotpune i neblagovremene prijave , kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa , neće se razmatrati .
Testiranje  i  intervju  sa kandidatima  koji ispunjavaju uslove predviđene konkursom , obaviće se  23.08.2022. godine u 900 časova u prostorijama škole.
Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju , a ako se ne pojave smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.
Konkurs  ostaje  otvoren  8 dana  od dana objavljivanja u dnevnom listu " Glas Srpske."


***

JU SREDNjOŠKOLKI CENTAR „NIKOLA TESLA" VUKOSAVLjE"

OMLADINSKA BB

Tel: 053-707-377

E-mail: [email protected]

 

 

JAVNI K O N K U R S

za popunu upražnjenih radih mjesta

 

I - Na određeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, do kraja školske 2022/2023.godine potrebni  nastavnici  za sljedeće nastavne predmete:

 

  1. Engleski jezik ................................................................ 2 časa sedmično (1 izvršilac)
  2. Fizičko vaspitanje ............................................................. 6 časova sedmično, (1 izvršilac),
  3. Islamska vjeronauka ............................................................ 4 časa sedmično, (1 izvršilac),
  4. Medicinska grupa predmeta (dr medicine) ................. 8 časova sedmično, (1 izvršilac),
  5. Kozmetička grupa predmeta ................................................ 12 časova sedmično ( 6 časova teoretske nastave + 6 časova praktične nastave, 4.stepen), 1 izvršilac,
  6. Estetika struke + estetsko-korektivna kozmetika .............4 časa sedmično, 1 izvršilac,
  7. Demokratija i ljudska prava (2 časa sedmično) + kultura religija (2 časa sedmično), 1 izvršilac,
  8. Ekonomska grupa predmeta ...................................................  7 časova sedmično, do povratka radnika sa funkcije, a najduže do kraja školske 2022/23.godine, 1 izvršilac,
  9. Pravo  ........................................................................... 2 časa sedmično, 1 izvršilac
  10.  Poslovna informatika  ............................................................. 2 časa sedmično, do povratka radnice sa porodiljskog bolovanja, a najduže do kraja prvog polugodišta školske 2022/23.godine, 1 izvršilac.
  11.  Matematika  ....................................................................  5 časova sedmično, 1 izvršilac
  12.  Poslovna komunikacija  ............................................................. 2 časa sedmično, 1 izvršilac.

 

 II- Na neodređeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi potreban nastavnik za sljedeći nastavni predmet:

 

  1. Matematika ......................................................... 18 časova sedmično, 1 izvršilac.

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI

Opšti uslovi propisani  Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske", broj:01/16, 66/18, 91/21 i 119/21) i Pravilnikom  o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi  i načinu bodovanja  kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 24/19), koje kandidati treba da ispunjavaju su:

 

  1. Da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;
  2. Da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom  lične karte;
  3. Da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;
  4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava (za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).
  5. Uvjerenje  o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece (za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa)..
  6. Uvjerenje  da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Pored opštih uslova, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104.Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 41/18,35/20 i 92/20) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim  školama („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 29/12, 80/14 i 83/15) i to:

  1. Da ima odgovarajući nivo obrazovanja – završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju , sa  ostvarenih  najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent i stručno zvanje u određenoj oblasti ,
  2. Da ima ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti  za rad sa učenicima,
  3. Da ima položen stručni ispit  za rad u nastavi.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica  koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 41/18,35/20 i 92/20) ispunjavali uslove u pogledu  profila i zvanja nastavnika  (član 106.stav 9. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju).

 Ukoliko se  na konkurs ne prijave kandidati koji imaju položen stručni ispit za rad u nastavi, razmatraće se i prijave kandidata  koji nemaju položen stručni ispit, ali su stekli radni staž van škole  u  trajanju od najmanje  godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom (član 104.stav 7. i 8.Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju).

U slučaju da se na konkurs ne prijave kandidati sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, kao ni kandidati bez položenog stručnog ispita, ali su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, razmatraće se i prijave kandidata bez radnog iskustva – pripravnika.

 

Potrebna dokumentacija:

Uz prijavu na konkurs, potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, potrebno je dostaviti i sljedeće dokumente:

  1. Uvjerenje o državljanstvu,
  2. Izvod iz matične knjige rođenih,
  3. Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno  zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,
  4. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi.
  5. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku  i didaktičko – metodičku  grupu predmeta.
  6. Uvjerenje da  se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita.
  7. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom  studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  8. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih  lica.
  9. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži:  vrstu posla, stepen stručne spreme i dužinu ostvarenog radnog staža po vrstama posla,
  10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  člana porodice poginulog borca Odrbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske(ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice pogunulog borca).
  11. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida),
  12. Uvjerenje opštinskog/gradskog  organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije borca),
  13. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut  krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Ljekarsko uvjerenje o  psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje nije starije od  6 mjeseci  dostavlja kandidat koji bude izbaran po konkursu, a prije zasnivanja  radnog odnosa.

Kandidati su obavezni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Kandidati su obavezni na prijavi navesti sve dokumente koje  dostavljaju  uz prijavu.

Bodovanje i  izbor  kandidata izvršiće se u skladu sa Pravilnikom  o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi  i načinu bodovanja  kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 24/19).

 

Testiranje  i intervju sa kandidatima koji   ispunjavaju uslove konkursa i koji dostave potpune i blagovremene prijave obaviće se  26.8.2022.godine, u 11  časova   u prostorijama škole.

Spisak  kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa  škola će objaviti na oglasnoj tabli škole 23.8.2022.godine.                                                                                                                                                                                                                        

Kandidati neće posebno  biti pozivani na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs. 

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske".

Škola će pisanim  putem obavijestiti sve učesnike konkursa o rezultatima  konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

 

Prijave sa potrebnom dokumentacijom, u zatvorenoj koverti, dostaviti lično u sekretarijat škole  ili  slati  na adresu:

JU SREDNjOŠKOLSKI CENTAR „NIKOLA TESLA" , Ul. Omladinska bb, 74470 VUKOSAVLjE, sa naznakom „PRIJAVA NA KONKURS".

Neblagovremene i nepotpune prijave  neće se razmatrati.

***

JU OSNOVNA ŠKOLA „IVO ANDRIĆ", ĐULIĆI TESLIĆ

Đulići 515

74270 Teslić

Tel: 053-420-484

    053-420-384

E-mail: [email protected]

 

JAVNI KONKURS

ZA IZBOR DIREKTORA  JU OŠ ''IVO ANDRIĆ'' ĐULIĆI,TESLIĆ

 

Školski odbor JU OŠ ''Ivo Andrić'' Đulići, Teslić, raspisuje javni konkurs za izbor i imenovanje direktora škole.

Mandat direktora traje četiri (4) godine i počinje od dana stupanja na dužnost.

 

  1. USLOVI KONKURSA

 

1.1.  Opšti  uslovi:

     Opšti uslovi, koje kandidat koji se prijavljuje na javni konkurs, treba ispunjavati su:

 

1)  da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,

2)  da je državljanin Bosne i Hercegovine/Republike Srpske,

3)  da je stariji od 18 godina,

 

1.2.  Posebni uslovi:  

1) ima završen prvi ciklus odgovarajućeg studijskog programa ili ekvivalent, odnosno visoku  stručnu spremu,

2) ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome,

3) nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

 

  1. DOKUMENTACIJA KOJA SE PRILAŽE UZ PRIJAVU

 

               Kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova kandidati su dužni priložiti:

  1. Potpisanu prijavu na konkurs,
  2. Kratku biografiju sa adresom, kontakt telefonom i spiskom priložene

        dokumentacije,

  1.  Izvod iz matične knjige rođenih,
  2. Uvjerenje o državljanstvu,
  3. Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima ( ne starije od 6 mjeseci),
  4. Diplomu o stečenom stepenu stručne spreme,
  5. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,
  6. Dokaz, odnosno potvrdu o dužini radnog iskustva  (najmanje pet godina nakon sticanja diplome),
  7. Preporuku ranijeg poslodavca, odnosno Nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,
  8. Prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,
  9. Druge dokaze o napredovanju u struci i potvrđivanju sposobnosti kandidata,
  10. Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora i da lice nije kažnjavano, škola će službenim putem tražiti od nadležnih institucija za izabranog kandidata na funkciju direktora.

Dokazi ( dokumenta) se dostavljaju u orginalu ili ovjerenoj fotokopiji u skladu sa zakonom.

Neblagovremene i nepotpune prijave kao i neovjerene fotokopije neće se uzeti u razmatranje.

 

  1. ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA

 

                     Javni konkurs je otvoren petnaest (15 ) dana  od  dana objavljivanja u dnevnom listu ''Glas  Srpske'', posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

 

  1. ADRESA DOSTAVLjANjA PRIJAVA

 

 Prijave sa prilozima se dostavljaju na adresu:  JU  Osnovna škola ''Ivo Andrić'' Đulići, 515.

74 270 Teslić, ili neposredno u kancelariju Škole u  zatvorenoj  koverti uz naznaku „Prijava na konkurs za izbor i imenovanje direktora škole'' .

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja konkursa posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Na prijedlog Ministra, Vlada imenuje za direktora jednog od kandidata sa spiska kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa.

Školski odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o rezultatima konkursa u roku od osam dana od dana prijema obavještenja.

***

JU OŠ „19.APRIL", DERVENTA

SVETOG SAVE 4, DERVENTA

Tel: 053-333-093

E-mail: [email protected]

 

K  O  N  K  U  R  S

za upražnjena radna mjesta

 

1. NASTAVNIK SRPSKOG  JEZIKA - 1 izvršilac - na određeno vrijeme, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, do povratka radnika sa funkcije, a najkasnije do 31.08.2023. godine,  za 8 časova redovne nastave

2. NASTAVNIK MATEMATIKE - 1 izvršilac - na određeno vrijeme, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, za 8 časova redovne nastave, do  31.08.2023.godine

3. NASTAVNIK FIZIČKOG VASPITANjA - 1 izvršilac - na određeno vrijeme, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, za 6 časova redovne nastave, do povratka radnika sa bolovanja, a najkasnije do 31.08.2023.godine,

4. NASTAVNIK  HEMIJE - 1 izvršilac - na određeno vrijeme, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, za 10 časova redovne nastave, najkasnije do 31.08.2023.godine,

5.  NASTAVNIK  FIZIKE - 1 izvršilac - na određeno vrijeme, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, za 2 časa redovne nastave, a najkasnije do 31.08.2023.godine,

6. NASTAVNIK  ENGLESKOG JEZIKA - 1 izvršilac - na određeno vrijeme, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, za 12 časova redovne nastave,  do povratka radnice sa bolovanja

 

Svi kandidati moraju ispunjavati opšte uslove predviđene Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 1/16,66/18,91/21 ) i čl. 5. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi („Službeni glasnik  RS „ broj 74/18, 26/19), te posebne uslove propisane članom  104. Zakona o osnovnom  vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 44/17, 31/18, 84/19,35/20 i 63/20) i člana 3. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača (Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) i čl. 6. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi („Službeni glasnik  RS „ broj 74/18, 26/19).

Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom.

Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 44/17, 31/18, 84/19,35/20 i 63/20), ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Prijem u radni odnos vršiće se u skladu sa Zakonom o osnovnom  vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 44/17, 31/18, 84/19,35/20 i 63/20 ) i Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 74/18, 26/19).                                 

 

Potrebna dokumenta:


- Prijava na konkurs sa potpisom kandidata, kratkom biografijom, adresom, kontakt- telefon i spisak priložene dokumentacije.

Uz prijavu na konkurs kandidati treba da prilože sljedeća dokumenta:


− Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u određenoj oblasti i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova u trajanju od tri godine ili ekvivalent,

- Uvjerenje o položenoj pedagoško -psihološkoj i didaktičko – metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško -psihološku i didaktičko – metodičku grupu predmeta,


− Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
−Uvjerenje o državljanstvu, 
−Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte,
−Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu za radna mjesta za koja se konkursom traži radno iskustvo i položen stručni ispit,

- Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

- Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,
−Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži: vrstu posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla, ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa iskustvom,
−Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih  lica koja traže zaposlenje,
−Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,


−Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca,
−Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Kandidat koji bude primljen na upražnjeno radno mjesto, prije radnog odnosa, obavezan je dostaviti uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima ne starije od šest mjeseci;

Uvjerenje o neosuđivanosti pribaviće škola službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave i koji ispunjavaju uslove konkursa, će se obaviti u prostorijama škole, 23.08.2022. godine, sa početkom u 08,00 časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske".

Ukoliko se na konkurs ne jave kandidati sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, razmatraće se molbe kandidata bez iskustva i položenog stručnog ispita.

-Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

 

Prijave slati na adresu :

JU Osnovna škola „ 19.april" Derventa

Ul. Svetog Save br. 4 , 74400 Derventa

sa naznakom – prijava  na oglas , ne otvarati –

***

 

JU OŠ „ALEKSA ŠANTIĆ", VUKOSAVLjE

Omladinska 3, 74470 Vukosavlje

Tel: 053-708-570

E-mail: [email protected]

 

 

ODLUKU

O RASPISIVANjU KONKURSA

 

       1.NASTAVNIK/PROFESOR ENGLESKOG JEZIKA I KNjIŽEVNOSTI -1 izvršilac,12 časova, , na određeno vrijeme,  a najduže do 31.08.2023.godine-sa radnim iskustvom

      2.NASTAVNIK/PROFESOR FIZIKE - 1 izvršilac,4 časa, na određeno vrijeme,  a najduže do 31.08.2023.godine-sa radnim iskustvom

      3.NASTAVNIK/PROFESOR  MUZIČKE KULTURE -1 izvršilac—5 časova sedmično,na određeno vrijeme,  a najduže do 31.08.2023.godine-sa radnim iskustvom

4.VODITELj PRODUŽENOG BORAVKA-2 izvršioca-nast/prof.razredne nastave,dipl.pedagog

-1 izvršilac u CŠ - puna norma,na određeno vrijeme, za školsku  2022/2023. godinu-sa radnim iskustvom u skladu sa važećim propisima.

-1 izvršilac u PŠ u modričkom lugu,puna norma,na određeno vrijeme,za  školsku  2022/2023. godine,sa radnim iskustvom u skladu sa važećim propisima.

 

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu i članom 6. Pravilnika o proceduri prijema,  kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 74/18 i 26/19) kandidat treba da ispunjava  uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 44/17 , 31/18,84/19,35/20,63/20) ,   Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15)i člana 6.Pravilnika o načinu organizovanja proširenog programa (Službeni glansik RS,broj:37/19,13,20).
Pravo učešća na konkurs imaju i  lica iz člana 104.stav 6. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (Službeni glasnik Republike Srpske,broj:44/17 , 31/18,84/19,35/20,63/20)  i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:
1) da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili  kopijom lične karte,
3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem  koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa, 
4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
5) uvjerenje o podacima  iz posebnog Registra lica  pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,
6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.
Uvjerenje iz tačke 4) i  5) za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu prijavu  i dokumentaciju kojom  dokazuju ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata:  
1) ovjerenu foto kopiju diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2) Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;
3)  uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,
4) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
5) uvjerenje izdato od  Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji  nezaposlenih lica koja traže zaposlenje, nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme, 
6) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, sa podacima o dužini radnog staža, na kojim poslovima je ostvaren radni staž i sa kojom stručnom spremom, 

7)Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikokm o polaganju stručnog ispita u školi,
8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima. 
Testiranje i intrevju  kandidata koji su dostavili potpunu i blagovremenu prijavu, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u  srijedu 24.08.2022. godine: test u 9:00 časova, a  intervju   u 10,30: časova. 
Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će postaviti na oglasnu tablu tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua. 
Kandidati se neće posebno pozivati i ukoliko se ne pojave na testiranju ili intervjuu smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.
Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

 

Prijave na Konkurs mogu se dostaviti lično ili putem pošte na adresu JU  Osnovna škola  „Aleksa Šantić" Vukosavlje, ulica Omladinska 3.,74470 Vukosavlje.

***

JU OŠ „RADOJE DOMANOVIĆ", OSJEČANI GORNjI-DOBOJ

OSJEČANI GORNjI BB, 74225 DOBOJ

Tel: 053-285-030

E-mail: [email protected]

 

O G L A S

za popunu radnog mjesta

                                           

 

  1. Nastavnik srpskog jezika –  16 časova sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom do povratka radnice sa porodiljskog bolovanja
  2. Nastavnik njemačkog jezika -  sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom 16 časova do  povratka radnice sa porodiljskog bolovanja
  3. Nastavnik muzičke kulture – 5 časova sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom do 31.08.2023. godine
  4. Nastavnik fizičkog i zdravsvenog vaspitanja – 9 časova do povratka radnika sa funkcije – pripravnik
  5. Bibliotekar – na pola radnog vremena sa radnim iskustvom i položenim stručnim bibliotekarskim ispitom – do povratka radnice sa porodiljskog bolovanja

 

 

U skladu sa članom 103,104 i 106 Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  (Sl.Glasnik RS broj 44/17 ,31/18,84/19 i 63/20) uz prijavu na oglas zainteresovani kandidat treba da prilože sledeću dokumentaciju

 

  1. Diplomu ili ovjerenu kopiju diplome  o završenom fakultetu odgovarajućeg smjera
  2. Izvod iz matične knjige rođenih
  3. Uvjerenje o državljanstvu
  4. Uvjerenje od nadležnog suda o nevođenju krivičnog postupka
  5. Uvjerenje o psihofizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti   ( po prijemu kandidata)
  6. Uvjerenje o vremenu provedenom na evidenciji za nezaposlena lica (zavod za zapošljavanje)
  7. Uvjerenje o prosjeku ocjene ostvarenom tokom studiranja ili dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjene tokom studiranja
  8. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vspitno-obrazovnom procesu – (ukoliko se traži radnik sa radnim iskustvom)
  9. Uvjerenje o radnom stažu od ranijeg poslodavca ukoliko je raspisan konkurs za radni odnos  lica sa iskustvom
  10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata  Republike Srpske , ako se radi o kandidatu iz kategorije  porodice poginulog borca
  11. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata  Republike Srpske , ako se radi o kandidatu iz kategorije  boraca
  12. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  ratnog vojnog invalida Odbrambenog otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida

 

  1. Test i intervju  sa kandidatima će se održati dana 26.08.2022.godine.Test sa početkom u 09:00 časova a intervju sa početkom u 11:00 časova.
  2. Kontakt telefon kandidata
  3. Dokumente slati na adresu  JU OŠ,,Radoje Domanović,, Osječani Gornji ; 74225 Osječani

 

Napomena: Ukoliko se na konkurs ne prijave lica  sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom razmatraće se kandidati bez radnog iskustva.

Kopije dokumenata moraju biti ovjerene

Nepotpuna dokumentacija neće se razmatrati.

Kandidati se neće posebno pozivati na test ili intervju

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

 

Procedura prijema:

Prijem radnika biće obavljen u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske" broj  74/18 i 26/19).

***

JU OŠ SRBIJA Crkvina, Šamac

Crkvina bb, 76239 Crkvina

Tel: 054/685-060, 054/685-061,

e-mail: [email protected]

 

K  O  N  K  U  R S

za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta

          1. NASTAVNIK RAZREDNE NASTAVE .......1 izvršilac za rad u produženom boravku, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme do kraja školske 2022/2023. godine  

2. NASTAVNIK RAZREDNE NASTAVE .......1 izvršilac  - 60% radnog vremena za rad u produženom boravku, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme do kraja školske 2022/2023. godine

Kandidati moraju da ispunjavaju sledeće uslove:

Opšti uslovi:

  1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu (datum izdavanja da nije stariji od 6 mjeseci)
  2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte
  3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,
  4. da nije osuđivan pravnosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, kao i da nije  upisano u poseban Registar lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece koje se dokazuje Uvjerenjima koje će za izabranog kandidata škola  pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  5. da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a koje se dokazuje uvjerenjem  izdatim od nadležnog suda po mjestu prebivališta koje kandidat dostavlja.

Uz potpisanu prijavu  i dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost opštih uslova kandidat je dužan da dostavi i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 6. Pravilnika o proceduri prijema,  kriterijumima za  prijema u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi, i to:

  • ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje  u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,
  • uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
  • uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno obrazovnoj ustanovi,
  • uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveza polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi
  • dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  • uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,
  • uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca za radno mjesto,
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( član 104. stav 6. Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju).

Takođe, pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju   („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i iste se neće vraćati kandidatima.

    

Test i intervju će se održati 26.8.2022.godine (petak) u prostorijama škole sa početkom u 8,00 časova.

Na oglasnoj tabli škole će biti objavljen spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Kandidati koji se ne pojave na testu ili intervju smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

 

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja putem Zavoda za zapošljavanje.

Sve nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijave se mogu dostaviti lično u  prostorije  škole svakim radnim danom od 8:00 do 12:00 časova ili putem pošte na adresu:    

JU Osnovna škola „Srbija", 76 239 Crkvina.    

***

JU OŠ OZREN Donja Paklenica, Doboj

Paklenica bb, 74255 Paklenica

Tel: 053/271-417

e-mail: [email protected]

 

Na osnovu članova 113. i 139. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj 44/17, 31/18 i 84/19) i Pravilnika o proceduri prijema,  kriterijumima za  prijema u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi, („Službeni glasnik RS" broj 74/18, 26/19) direktor škole raspisuje:

K  O  N  K  U  R S

za popunjavanje upražnjenih  radnih   mjesta

1. PROFESOR NjEMAČKOG JEZIKA  I KNjIŽEVNOSTI ...........1 izvršilac –lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, nepuna norma-16 časova, na određeno vrijeme, do povratka radnice sa porodiljskog bolovanja

2. PROFESOR MUZIČKE KULTURE  ……………………………… 1 izvršilac – lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, nepuna norma-10 časova, na određeno vrijeme, do 31.08.2023. godine,

3. PROFESOR RAZREDNE NASTAVE ……………………………… 3 izvršioca – sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, puna norma,  na određeno vrijeme, do 31.08.2023. godine.

Kandidati moraju da ispunjavaju sljedeće uslove:

Opšti uslovi:

1.       da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu (datum izdavanja da nije stariji od 6 mjeseci),

2.       da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

3.       da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,

4.       da nije osuđivan pravnosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, kao i da nije  upisano u poseban Registar lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece koje se dokazuje Uvjerenjima koje će za izabranog kandidata škola  pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

5.       da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a koje se dokazuje uvjerenjem  izdatim od nadležnog suda po mjestu prebivališta, koje kandidat dostavlja.

Uz potpisanu prijavu  i dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost opštih uslova kandidat je dužan da dostavi i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 6. Pravilnika o proceduri prijema,  kriterijumima za  prijema u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi, i to:

1)      ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje  u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2)      uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3)      uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno obrazovnoj ustanovi,

4)      uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

5)      dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

 6)      uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

7)        uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

8)          uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9)      uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10)    uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Takođe, pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju   („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj 44/17,31/18, 84/19 i 63/20) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije dokumenata koji nisu stariji od 6 mjeseci i  iste se neće vraćati kandidatima.

Test će se održati 26.8. u 9:00 časova, a intervju istog dana u 10:00 časova, u prostorijama centralne škole.

Na oglasnoj tabli škole će biti objavljen spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Kandidati koji se ne pojave na testu ili intervju smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa putem Zavoda za zapošljavanje.

Sve nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

NAPOMENA: Ukoliko se na konkurs ne prijave lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, u razmatranje će biti uzete prijave lica bez radnog iskustva.

Prijave se mogu dostaviti lično u  prostorije  škole, ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola „Ozren", Donja Paklenica, Doboj, 74255 Paklenica.

***

JU OSNOVNA ŠKOLA"LIJEŠĆE"

LIJEŠĆE BB, 74450 BROD

e-mail: [email protected]

 

Na osnovu člana 104.i člana 113.stav 1.Zakona o osnovnom vaspitanjui obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20),u skladu sa odredbama Pravilnika o proceduri prijema, kriterijima za prijem radnika u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeni glasnik RS" broj 74/18 i 26/19 ) direktor Javne ustanove Osnovna škola„Liješće"Liješće, Brod raspisuje sljedeći:

 

K O N K U R S

za upražnjena radna  mjesta

 

  1. Bibliotekar, 1 izvršilac,  puna norma , do 31.08.2023. godine, lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.
  2. Nastavnik hemije, 1 izvršilac, 6 časova redovne nastave, do 31.08.2023. godine, lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.
  3. Nastavnik likovne kulture, 1 izvršilac,  9 časova redovne nastave, do 31.08.2023. godine, lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI  ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

 

Opšti uslovi  koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurssu:

 

1) da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, što se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu, koje ne smije biti starije od 6 mjeseci,

2) da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih  ili kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, što se dokazuje  ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti starije od 6 mjeseci

koje prilaže samo izabrani kandidat nakon  završenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv  dostojanstavaličnosti,morala,službene dužnosti,trgovine ljudima,zlostavljana djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5) uvjerenje o podacima iz Posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

     Uvjerenja pod tačkom 4) i 5) škola će za izabranog kandidata pribaviti službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Pored opštih uslova utvrđenih u Zakonu o radu - („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 01/16 i 66/18 ), kandidati treba da ispunjavaju  i  posebne  uslove predviđene Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 44/17, 31/18, 84/19,35/20 i 63/20), Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika , stručnih saradnika  i vaspitača („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15)  kao i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijima za prijem radnika u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeni glasnik RS" broj 74/18 i 26/19). 

Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 104. stav 6) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20) imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 44/17 ,31/18, 84/19,35/20 i 63/20), kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata, osim dokumentacije kojom dokazuju ispunjavanje opštih uslova, potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje:

 

  1. ovjerenu foto-kopiju diplome  o završenom prvom ciklusu studijskog programa , u kojoj je  navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,
  2. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
  3. uvjerenje o položenom stručnom ispitu ,
  4. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,
  5. dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena  tokom  studiranja , ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja , ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  6. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje  o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,
  7. uvjerenje o radnom stažu izdato od  ranijeg poslodavca kod kojeg je kandidat bio zaposlen ,
  8. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.
  9. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS,ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca
  10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz katergorije ratnog vojnog invalida.
  11. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS,ako se radi o kandidatu iz kategorije borca

 

      Kandidati su dužni dostaviti originale ili ovjerene kopije dokumenata, koji

      ne smiju biti stariji od šest mjeseci, i isti neće biti vraćeni kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove neće se uzeti u razmatranje.

 

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijima za prijem radnika u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeniglasnik RS" broj 74/18 i 26/19).

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, postaviti na oglasnoj tabli škole a po mogućnosti i na internet stranici škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Sa kandidatima koji dostave  potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa,testiranje i intervjuće se  obaviti 23.08.2022.godine, sa početkom u 9.00 sati u prostorijama Javne ustanove Osnovne škole „Liješće". Za kandidata koji se ne pojavi na testiranju i intervjuu smatraće se da je odustao od konkursa.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama „GLAS SRPSKE" Banja Luka od 10.08.2022. godine a traje od 11.08.2022. godine.

 

Prijave slati na adresu poslodavca sa naznakom – Prijava na oglas, ne otvarati-

 

***

JU OŠ Petar Kočić Sjenina Rijeka, Doboj

Sjenina Rijeka bb, 74212 Sjenina Rijeka

Tel: 053/277-298

e-mail: os[email protected]
 

O G L A S

za popunu radnog mjesta

                                            

1. Nastavnik muzičke kulture na 6 časova – sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme do 31.8.2023. godine,

 

2. Nastavnik engleskog jezika na 8 časova – Pripravnik na određeno vrijeme do 31.8.2023. godine,

 

U skladu sa odrebom iz članova 103.,104. i 106. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  (Sl.Glasnik RS broj 44/17 i 31/18) uz potpisanu prijavu na oglas zainteresovani kandidati treba da prilože sledeću dokumentaciju:              

  • Diplomu ili  uvjerenje o završenom fakultetu odgovarajućeg smjera ili ovjerene fotokopije,
  • Uvjerenje o položenim ispitima i prosjeku ocjene ostvarene tokom studiranja ili dodatak diplomi koji sadrži podatke o položenim ispitima i prosjeku ocjene tokom studiranja ili ovjerenu fotokopiju,
  • Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu fotokopiju,
  • Uvjerenje o državljanstvu ne starije od 6 mjeseci ili ovjerenu fotokopiju,
  • Uvjerenje izdato od strane nadležnog suda o nevođenju krivičnog postupka ne starije od 3 mjeseca ili ovjerenu fotokopiju,
  • Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno - obrazovnom procesu ( ne dostavljaju kandidati koji konkurišu za radno mjesto pod rednim brojem dva ),
  • Uvjerenje o psihofizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti ( dostavlja izabrani kandidat prije zaključenja ugovora ),
  • Uvjerenje o vremenu provedenom na evidenciji za nezaposlena lica ( Potvrda Zavoda za zapošljavanje ),
  • Uvjerenje da nije osuđivan pravnosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, koje se dokazuje Uvjerenjem o neosuđivanosti ( ne starije od 3 mjeseca ).
  • Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata  Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije  porodice poginulog borca,
  • Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata  Republike Srpske , ako se radi o kandidatu iz kategorije  boraca,
  • Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  ratnog vojnog invalida Odbrambenog otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.
  • Uvjerenje o radnom stažu.

Test sa kandidatima će se održati dana 23.8.2022. godine (Utorak ) sa početkom u 9:00 časova, a poslije testa će se održati intervju sa kandidatima.

 

Dokumente slati na adresu  JU OŠ ,,Petar Kočić" Sjenina Rijeka bb, 74212 Sjenina, sa naznakom „ Za konkurs pa navesti naziv radnog mjesta za koje kandidat podnosi prijavu"

 

Zaprimljena dokumentacija se neće vraćati prijavljenim kandidatima, a nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati. Kandidati se neće posebno pozivati na test ili intervju, a ukoliko se ne pojave na dan testiranja smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

 

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja oglasa.

 

Prijem radnika biće obavljen u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske" broj  74/18 i 26/19).

***

JU OŠ Petar Petrović Njegoš, Boljanić, Doboj

Boljanić bb, 74322 Boljanić

Tel: 053/276-001

e-mail: [email protected]

 

J A V N I    K O N K U R S
za popunu upražnjenih radnih mjesta

1.  Nastavnik geografije, na određeno vrijeme, do 31.8.2023. –  1 izvršilac, nepuno radno vrijeme, 2 časa sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

2.  Njemački jezik, na određeno vrijeme, do 31.8.2023, - 1 izvršilac, nepuno radno vrijeme, 8 časova sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom

3.  Matematika, na određeno vrijeme, do povratka radnika s bolovanja, - 1 izvršilac, nepuno radno vrijeme, 16 časova sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom

4.  Fizika, na određeno vrijeme, do povratka radnika s bolovanja, - 1 izvršilac, nepuno radno vrijeme, 4 časa sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom

5.  Tehničko obrazovanje, na određeno vrijeme, do 31.8.2023, - 1 izvršilac, nepuno radno vrijeme, 2 časa sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom

6.  Muzička kultura, na određeno vrijeme, do povratka radnika s bolovanja - 1 izvršilac, nepuno radno vrijeme, 6 časova sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom

7.  Likovna kultura, na određeno vrijeme, do 31.8.2023, - 1 izvršilac, nepuno radno vrijeme, 6 časova sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

U radni odnos za navedena radna mjesta  primaju se lica sa položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, u slučaju da se na konkurs ne prijavi lice sa iskustvom razmatrat će se prijave pripravnika.

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu (’‘Službeni glasnik Republike Srpske’‘, broj: 1/16 i 66/18) kandidat treba da ispunjava i uslove predviđene članom 104. 105. i 106. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20.) kao i uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 77/09, 86/10, 25/14, i 76/15).

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs, potrebno je dostaviti sljedeće dokumente kojima se dokazuju opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava:

-Uvjerenje o državljanstvu Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine;
-Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte;
-Ljekarsko uvjerenje o radnoj sposobnosti – ne starije od šest mjeseci (prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa);
-Uvjerenje o neosuđivanosti za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljana djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava (škola će pribaviti službenim putem za izabranog kandidata prije zasnivanja radnog odnosa).

Dokumentacija na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20) i člana 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (’‘Službeni glasnik Republike Srpske’‘, broj: 74/18 i 26/19)  je:

-Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;
-Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;
-Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnoj ustanovi

-Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;
-Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca iz kojeg se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla;
-Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;
-Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
-Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nedležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž  van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane  ovim konkursom  i Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju - čl. 104. stav (6) ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 44/17 i 31/18, 84/19, 35/20, 63/20).

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20) ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole;

Testiranje kandidata koji ispunjavaju uslove obaviće se 26.8.2022. u 9:00 časova u prostorijama škole, a intervju u 11 časova u prostorijama škole

Kandidati se neće posebno pozivati  na testiranje i intervju.

Ukoliko se ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs, komisija neće razmatrati.
Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana javnog objavljivanja.

Prijave slati na adresu: Javna ustanova Osnovna škola ‘Petar Petrović Njegoš’’ Boljanić, Brđani bb, 74322 Boljanić sa naznakom "za konkurs".

***

JU OŠ Stevan Dušanić, Pribinić, Teslić
Pribinić bb, 74276 Pribinić
Tel: 053/423-375
e-mail: [email protected]

 

J A V N I    K  O  N  K  U  R  S

 

- Psiholog, 1 izvršilac, puna radna norma na neodređeno vrijeme  sa položenim stručnim ispitom,

- Nastavnik geografije, 1 izvršilac, 14 časova na neodređeno vrijeme, sa položenim stručnim ispitom,

- Voditelj produženog boravka, 2 izvršioca, puna radna norma do trajanja nastavnog procesa,  sa položenim stručnim

ispitom i

- Nastavnik fizike, 1 izvršilac,  14 časova do povratka radnika sa  neplaćenog odsustva do 01.012.2022.

godine, sa    položenim stručnim ispitom.

 

1.1 . Opšti uslovi:

 

Opšti  uslovi,  koje kandidat koji se prijavljuje   na javni konkurs , treba ispunjavati  su:

a)  da je državljanin RS i BiH , a to dokazuje dokazuje uvjerenjem o državljanstvu

b)  da je punoljetan,  a to  dokazuje izvodnom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom  kopijom  lične karte

v) da je radno sposoban, a to dokazuje ljekarskim  uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kamdidat  nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa

g) da nije osuđivan pravosnažnom  presudom  za krivična djela  učinjna protiv dostojanstva  ličnosti,morala,službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem što se dokazuje  uvjerenjem o neosuđivanosti  iz  stav 1. tačka g)  za izabranog kandidata škola će  pribaviti  službenim putem,  a prije zasnivanja radnog odnosa.

1.2.Posebni uslovi:

 Pored opštih uslova kandidat treba da ispunjava i posebne uslove propisane Zakonom o osnovnom   vaspitanju i obrazovanju (''Službeni glasnik RS'', broj 44/17), kao i Pravilnikom  o stručnim profilima  i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača (''Službeni glasnik RS'', broj  77/09,86/10 i 25/14 i 76/15). propisani su  posebni uslovi u pogledu stručne spreme za gore navedeno radno mjesto.

Pravo učešća na konkurs imaju i lica iz člana 104.stav 6. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  Republike Srpske (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 44/17),  kao i lica  koja su po propisima važećim  do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  Republike Srpske  (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 44/17)ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

DOKUMENTACIJA KOJA SE PRILAŽE UZ PRIJAVU

 

U skladu sa članom  6. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema  radnika u radni odnos  u osnovnoj školi  (''Službeni glasnik Republike Srpske '', broj 73/18)  uz potpisanu prijavu na konkurs i dokumentaciju  kojom se dokazuje ispunjenost opštih  uslova konkursa potrebno je  dostaviti  i dokumente kojim se dokazuje ispunjenost posebnih uslovas konkursa i dokumentaciju na osnovu  koje se vrši bodovanje:

 

a)   Ovjerena foto - kopija diplome  o završenom prvom ciklusu studijskog programa , u kojoj je navedeno stručno zvanje  u

u određenoj oblasti ili ekvivalent

b)  Dodatak diplomi, koji sadrži podatke  o prosjeku ocjene  tokom studiranja ili uvjerenje  visokoškolske ustanove  o

prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoiko u diplomi ne postoje  podaci o prosjeku ocjena,

g)  izvod iz matične knjige rođenih – izdat sa neograničenim rokom trajanja,

d)  uvjerenje o državljanstvu ( ne starije od 6 mjeseci),

đ) uvjerenje o radnom stažu izdato od poslodavca kod koga je kandidat bio zaposlen.

e) uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka

 

Pored navedene dokumentacje  kandidati mogu dostaviti i ostale dokaze propisane Pravilnikom  o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnj školi, koji će se bodovati od strane Komisije za izbor:

 

a)  uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje  o vremenu provedenom  na evidenciji nezaposlenih lica  za nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji,

b) Uvjerenje opštinskog /gradskog organa  uprave  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS , ako se radi  o kandidatu iz kategorije  porodice poginulog borca

v) Uvjerenje  opštinskog/gradskog organa  uprave  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog

invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske , ukoliko se radi okandidatu iz kategorije ratnog vojnog invakida,

g)Uvjerenje  opštinskog/gradskog organa   uprave  nadležnog  za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca    Odbrambeno-otadžbinskog rata RS , ako se radi o kandideatu iz kategorije  borca

 

ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVE

 

Javni konkurs je otvoren osam (8)  dana od dana objavljivanja u dnevnom listu ''Glas Srpske'', posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republie Srpske.

 

ADRESA DOSTAVLjANjA PRIJAVE

 

Prijave sa  prilozima se dostavljaju na adresu:

JU OŠ ''Stevan Dušanić'' 74276 Pribinić, opština Teslić, poštom ili neposredno u upravu  škole u zatvorenoj koverti uz naznaku '' prijava na konkurs „ navesti radno mjesto za koje se prijavljuje kandidat- NE OTVARATI'' .

Kandidati su dužni da na koverti za prijavu na konkurs navedu svoju mail adresu.

INTERVJU I TEST

Sa prijavljenim kandidatima, koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, obaviće se testiranje dana 22.08.2022 u 09:00 časova i nntervju u 11:00 časova u prostorijama  JU OŠ '' Stevan Dušanić'''Pribinić. Kandidati koji ne ispunjavaju uslove konkursa biće obaviješteni elektronski putem pre zakazanog intervjua i testiranja.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ukoliko se ne pojave na intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

NAPOMENA

 

Kandidati su dužni  dostaviti ovjerene kopije  svih dokumenata  i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Škola će pismenim putem obavijestiti sve  učesnike  o ishodu konkursa  u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke o izboru kandidata.

 

Neblagovremene,  nepotpune  i nepotpisane prijave od strane kandidata koji se prijavljuju na javni konkurs  , kao i neovjerene  fotokopije  priloženih dokumenata komisija  za izbor kandidata  neće razmatrati.

***

 

JU OŠ Obudovac, Obudovac

Obudovac bb, 76235 Obudovac

Tel: 054/643-297

e-mail: [email protected]

 

J A V N I   K O N K U R S

za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta

 

1.  Voditelj produženog boravka – 2 izvršioca, na puno radno vrijeme, sa položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme do 31.08.2023. godine

Opšti uslovi i posebni uslovi za prijem u radni odnos:

 

Kandidati moraju ispunjavati opšte uslove za zasnivanje radnog odnosa predviđene Zakonom o radu („Sl.glasnik RS", broj:1/06 i 66/18), uslove propisane članom 104 i 106 Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Sl.glasnik RS" broj: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20) i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Sl.glasnik RS" broj: 74/18 i 26/19). Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

Uz prijavu sa kratkom biografijom (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs za prijem u radni odnos i  obaveznom adresom stanovanja i brojem telefona)  kandidat je dužan da dostavi:

1.  Uvjerenje o državljanstvu

2.  Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte

3.  Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti

4.  Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena

5.  Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje

6.  Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca

7.  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu

8.  Uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

9.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

10.     Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

11.     Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije boraca.

12.     Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava.

13.     Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

 

-Kandidati koji budu izabrani dužni su priložiti ljekarsko uvjerenje o psihičkoj sposobnosti (ne starije od 6 mjeseci) prije zasnivanja radnog odnosa

- Uvjerenje iz tačke 12. i 13.   pribaviće Škola službenim putem za izabrane kandidate, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata, s tim da datum izdavanja dokumenata ne smije biti starije od 6 mjeseci i isti se neće vraćati kandidatima.      

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa će se obaviti u prostorijama JU Osnovne škole ''Obudovac'' u Obudovcu dana 25.08.2022. godine u 9 sati.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije biće postavljen na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja putem dnevnih novina „Glas Srpske" .

Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte na adresu:

JU Osnovna škola „Obudovac"  76235 Obudovac

Izbor kandidata će se izvršiti u skladu sa Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

***

JU OŠ Sveti Sava, Brod

Vuka Karadžića bb, 74450 Brod

Tel: 053/610-173

e-mail: os[email protected]

 

K O N K U R S

za upražnjena radna  mjesta

1. NASTAVNIK RUSKOG JEZIKA

- 1 izvršilac - na određeno vrijeme, za 6 časova redovne nastave, za školsku 2022/23. godinu, radnik sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu. U slučaju ne ispunjavanja ovog uslova  prihvatit će se prijave koje ispunjavaju ostale propisane uslove.

 2. NASTAVNIK NjEMAČKOG JEZIKA - 1 izvršilac - na određeno vrijeme, za 10 časova redovane nastave, za školsku 2022/23. godinu, radnik sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.

3.NASTAVNIK FIZIČKOG VASPITANjA

- 1 izvršilac - na određeno vrijeme za 11 časova, za školsku 2022/23 godinu, radnik sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.

 

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju:

1) da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje koje ne može biti starije od šest mjeseci, i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon završenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa 

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti  koje će za za izabranog kandidata pribaviti škola službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

5)  uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje će škola pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, što dokazuje uvjerenjem koje dostavlja kandidat.

 

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu,  kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 44/17, 31/18, 84/19,35/20 i 63/20), uslove propisane  Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15), uslove propisane  Pravilnikom o načinu organizovanja proširenog programa („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 37/19), uslove propisane Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijima za prijem u radni odnos  i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi («Službeni glasnik RS» broj 74/18 i 26/19).

Pravo učešća na konkursu imaju i lica obuhvaćena članom 104. stav 6. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20).

Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj . 44/17, 31/18, 84/19,35/20 i 63/20), ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata, osim dokumentacije kojom dokazuju ispunjavanje opštih uslova  potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje:

  • ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,odnosno diplome stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti
  • uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio  pedagoško-psihološku  i didaktičko-metodičku grupi predmeta,
  • uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno- obrazovnom procesu
  • uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi;
  • dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena
  • uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje, koju vodi Zavod za zapošljavanje za područje jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen
  • uvjerenje o radnom stažu  izdato od  ranijeg poslodavca,
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  • Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata (ne starije od 6 mjeseci) i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Dana 25.8.2022. u 10.30 časova  u prostorijama JU Osnovne škole „Sveti Sava" Brod, obaviće se testiranje, a u 12,00 časova intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, biće objavljen na oglasnoj tabli škole, a po mogućnosti i na internet stranici škole
najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i inervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na test i intervju.

Ako se ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijima za prijem  u radni odnos  i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi («Službeni glasnik RS» broj 74/18  i 26/19).

Nepotpune i neblagovremene prijave, kao  i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove neće se razmatrati.

Konkurs  ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u GLASU SRPSKE Banja Luka od 10.8.2022. a traje od 11.8.2022. godine .

 

Prijave sa naznakom – „prijava na konkurs, ne otvarati", slati na adresu poslodavca

***

JU OŠ Milan Rakić, Bukovica Velika, Doboj

Bukovica Velika bb, 74213 Bukovica Velika

Tel: 053/286-278

e-mail: [email protected]

 

 

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

 

        -Profesor srpskog jezika, (17 časova), na određeno radno vrijeme, sa položenim stručnim ispitom,  do povratka radnika sa bolovanja,

        -Profesor fizike, (10 časova) na određeno radno vrijeme, sa položenim stručnim ispitom do  31.08.2023.godine

        -Profesor tehničkog obrazovanja (18 časova), na određeno radno vrijeme, sa položenim stručnim ispitom do 31.08.2023.godine,

       -Profesor fizičkog vaspitanja (5 časova), na određeno radno vrijeme, sa položenim         stručnim ispitom do 31.08.2023.godine,

       -Profesor geografije (2 časa), na određeno radno vrijeme, sa položenim stručnim ispitom do 31.08.2023.godine,

       -Profesor istorije  (2 časa), na određeno radno vrijeme, sa položenim stručnim ispitom do 31.08.2023.godine,

       -Voditelj produženog boravka (75%), na određeno radno vrijeme, sa položenim stručnim ispitom do 30.06.2023.godine,

      -Voditelj jutarnjeg čuvanja (50%), na određeno radno vrijeme, sa položenim stručnim ispitom do 30.06.2023.godine,

      -Voditelj jutarnjeg čuvanja (50%), na određeno radno vrijeme, sa položenim stručnim ispitom do 30.06.2023.godine,

                  

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 01/16) kandidati trebaju i da ispunjavaju posebne uslove propisane članom 104, 105. i 106. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 44/17, 31/18,84/19, 35/20 i 63/20) i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Opšti uslovi: - da je državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Srpske,
                             - da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,
                             - da je stariji od 18 godina.

Posebni uslovi:- odgovarajući nivo obrazovanja – završen prvi ciklus studijskog programa i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno visoku ili višu stručnu spremu,
                               -uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela  učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim  licem, zloupotrebe opojnih sredstava.

                            -uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

                            -uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak  za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili  ili maloljetnim licem.

     

                            -Kandidati koji se prijavljuju na javni konkurs dužni su uz potpisanu prijavu dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata ne starije od šest mjeseci:


              -    Uvjerenje o državljanstu,
              -   Izvod iz matične knjige rođenih,
              -  Dokaz o stečenom stepenu stručne spreme ili ekvivalent,

               -Uvjerenje o položenom stručnom ispitu,

- uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak 
-  Uvjerenje o dužini radnog stažu u struci , izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi :vrsta posla,stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla,
-  Ljekarsko uvjerenje (prilaže samo onaj kandidat koji bude prvi na rang listi prije zasnivanja radnog odnosa),
-  Druge dokaze o potvrđivanju znanja i sposobnosti, preporuke i slično.

Pored navedene dokumentacije kandidati mogu dostaviti dokaze propisane Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi(„Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 74/18, 26/19). i to:
-  Potvrdu o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koju vodi Zavod za zapošljavanje na području jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen,
-   Prosjek ocjena koji je kandidat ostvario tokom studiranja,
 Dostavljeni dokazi će se bodovati od strane komisije na način i u skladu sa odredbama Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 74/18, 26/19)  

 Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave:
Prijave sa Email adresom se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sledeću adresu:
Javna ustanova osnovna škola „ Milan Rakić ", Bukovica Velika74213 Velika Bukovica, sa naznakom Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta.
Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama „Glas Srpske".Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Kandidati koji  budu ispunjavali uslove utvrđene ovim konkursom,   dužni su pristupiti  testu i intervju,  koji će se održati  dana,  24.08.2022.godine,sa početkom u 8,00 časova, posle testa-intervju, a koji će sa kandidatima obaviti Komisija za izbor koja broji tri člana.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će postaviti na oglasnu tablu škole,

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testu i intervjuu, smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu se neće vraćati kandidatima.

 Škola će pismenim putem  obavjestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

***

JU Tehnička škola Doboj, Doboj

Cara Dušana 18, 74000 Doboj

Tel: 053/241-851

e-mail: [email protected]

 

KONKURS

ZA POPUNU UPRAŽNjENIH RADNIH MJESTA

1. Profesor matematike – 3 časa, 1 izvršilac, na određeno vrijeme do 31.08.2023. godine;

2. Profesor za predmet ekologija i zaštita životne sreine - 4 časa, 1 izvršilac, na određeno vrijeme do 31.08.2023. godine;

3. Profesor fizike - 6 časova, 1 izvršilac, na određeno vrijeme do 31.08.2023. godine;

4. Profesor za građevinsku grupu predmeta - 8 časova,  1 izvršilac, na određeno vrijeme do 31.08.2023. godine;

5. Profesor za mašinsku grupu predmeta - 20 časova,  1 izvršilac, pripravnik, na određeno vrijeme do 31.08.2023. godine.

1. OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Kandidat pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu (Službeni Glasnik RS broj 01/2016), treba da ispunjava i posebne uslove propisane članom 105. i 106. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (Službeni glasnik RS, broj 41/18) i članom 5. Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama (Službeni glasnik RS, broj 29/12, 80/14 i 83/15) i uslove Pravilnika o postupku za prijem  u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem(„Službeni glasnik"  RS br 24/2019 ) . Na osnovu člana 106, stav (5) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (Službeni glasnik RS, broj 41/18) pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom.                                                                                                                                                                  Na osnovu člana 106 stav (9) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (Službeni glasnik RS, broj 41/18) pravo učešća na Konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu novog Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju , ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.                                                                                                                       

Uz potpisanu prijavdž kandidati su dužni dostaviti :
1. Uvjerenje o državljanstvu,
2. Izvod iz matične knjige rođenih ,
3. Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje ne može biti starije od šest mjeseci, i prilaže ga samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,
4. Ovjerenu foto- kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova ili ekvivalent i stručno zvanje u određenoj oblasti,
5. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
6. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje ,
7. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,       8. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita,
9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno - otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca ,
10. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno - otadžbinskog rata RS , ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,
11. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno - otadžbinskog rata RS , ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida ,
12. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca. Uvjerenje treba da sadrži podatke iz koji se jasno vidi: vrsta posla, stepen stručne spreme i  dužina ostvarenog radnog staža  po vrstama posla.
Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, to vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme.

Uvjerenje o neosuđivanosti, uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece i uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, škola pribavlja službenim putem nakon izbora kandidata na konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, će se obaviti u JU  Tehničkoj školi  Doboj u Doboju dana 23.8.2022. godine u 11,00 časova u prostoriji br. 6.

 Škola će istaknuti na oglasnoj tabli spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa i kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom slati poštom ili lično na adresu JU  Tehnička škola, Cara Dušana 18, 74000 Doboj

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske".
Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

***

JU OŠ Nikola Tesla, Derventa
Trg Oslobođenja 6, 74400 Derventa
Tel: 053/333-265
e-mail: [email protected]

 

K  O  N  K  U  R  S

za upražnjena radna mjesta

 

1.  Nastavnik/profesor srpskog jezika, 1 izvršilac, 18 časova redovne nastave, do povratka radnika sa funkcije, a najduže do 31.8.2023. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

2.  nastavnik/profesor srpskog jezika, 1 izvršilac, 9 časova, na određeno vrijeme do 31.8.2023. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

3.  nastavnik/profesor njemačkog  jezika, 1 izvršilac, 6 časova redovne nastave na određeno radno vrijeme, a najduže do 31.08.2023. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

4.  nastavnik/profesor fizike, 1 izvršilac, 2 časa redovne nastave, na određeno radno vrijeme, a najduže do 31.08.2023. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno- obrazovnom procesu,

5.  nastavnik/profesor istorije, 1 izvršilac, 12 časova redovne nastave, Centralna škola i PO Velika Sočanica, pripravnik, na određeno vrijeme do 31.08.2023. godine,

6.  nastavnik/profesor tehničkog obrazovanja, 1 izvršilac, 5 časova redovne, nastave na određeno radno vrijeme, a najduže do 31.08.2023. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

7.  nastavnik/profesor informatike, 1 izvršilac, 7 časova redovne nastave, na određeno radno vrijeme a najduže do 31.08.2023. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

8.  nastavnik/profesor likovne kulture, 1 izvršilac, 5 časova redovne nastave, na određeno radno vrijeme, a najduže do 31.08.2023. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno- obrazovnom procesu,

9.  nastavnik/profesor fizičkog vaspitanja, 1 izvršilac, 9 časova redovne nastave, na neodređeno radno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

10.         nastavnik/profesor engleskog jezika, 1 izvršilac, puna norma, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa porodiljskog odsustva, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

11.         nastavnik/profesor engleskog jezika, 1 izvršilac, 8 časova redovne nastave, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa porodiljskog odsustva, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu i

12.         nastavnik/profesor biologije, 1 izvršilac, 2 časa redovne nastave, na određeno vrijeme, a najduže do 31.08.2023. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.

 

Svi kandidati moraju ispunjavati opšte uslove predviđene Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 1/16 i 66/18) i članom 5. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi („Službeni glasnik  RS „ broj 74/18 i 26/19), te posebne uslove propisane članom  104. Zakona o osnovnom  vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 44/17, 31/18, 84/19 i 35/20) i člana 3. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača (Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) i članom 6. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi („Službeni glasnik  RS „ broj 74/18 i 26/19).

Pravo učešća na ovom konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 6) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20), odnosno lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane ovim zakonom, kao i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 44/17, 31/18, 84/19 ,35/20 i 63/20), ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste  stručne spreme u skadu sa članom 177. Zakona.

Prijem u radni odnos vršiće se u skladu sa Zakonom o osnovnom  vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 44/17, 31/18, 84/19 i 35/20) i Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 74/18 i 26/19).                                 

 

Potrebna dokumenta:
Prijava na konkurs sa potpisom kandidata, kratkom biografijom, adresom, kontakt- telefon i spisak priložene dokumentacije.

Uz prijavu na konkurs kandidati treba da prilože sljedeća dokumenta:


1. ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u  određenoj oblasti i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,

2. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

3. uvjerenje o državljanstvu, 
4. izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte,

5. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu za radna mjesta za koja se konkursom traži radno iskustvo i položen stručni ispit,

6. uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

7. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,
8. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži: vrstu posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla, ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa iskustvom,
9. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih  lica koja traže zaposlenje,
10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
11. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca,
12. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Kandidat koji bude primljen na upražnjeno radno mjesto, prije zasnivanja radnog odnosa, obavezan je dostaviti uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima ne starije od šest mjeseci.

Uvjerenje o neosuđivanosti pribaviće škola službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave i koji ispunjavaju uslove konkursa, će se obaviti u prostorijama škole, dana 26.8.2022. godine, sa početkom u 09,00 časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske".

Ukoliko se na konkurs ne jave kandidati sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, razmatraće se molbe kandidata bez iskustva i položenog stručnog ispita.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

***

JU OŠ Vuk Karadžić Petrovo
Ozrenskih odreda 74, 74317 Petrovo
Tel: 053/262-051
e-mail: [email protected]

 

K O N K U R S

za popunu upražnjenih  radnih  mjesta

 

I

Raspisuje se javni  konkurs za popunjavanje radnih  mjesta:

1.Nastavnik/profesor razredne nastave,  1 izvršilac na određeno vrijeme do 31.8.2023. godine , lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.

2. Nastavnik/profesor njemačkog jezika , 1 izvršilac , na određeno vrijeme do 31.8.2023. godine ,nepuna norma 8 časova, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.

3. Nastavnik tehničkog obrazovanja ,1 izvršilac na određeno vrijeme do 31.8.2023. godine, nepuna norma 5 časova, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.

4. Nastavnik/profesor muzičke kulture  , 1 izvršilac , na određeno vrijeme do povratka radnika sa porodiljskog odsustva sa rada  ,nepuna norma 5 časova, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno- obrazovnom procesu.

II                                                  

1.Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu ( „Službeni glasnik  RS broj 1/16 i 66/18 ) kandidati treba da ispunjavaju i uslove propisane članom 104 Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju „Službeni glasnik RS broj 44/17,31/18,84/19,23/20 i 63/20  ) i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ( „ Sl. glasnik RS broj 77/09,86/10,25/14 i 76/15 ).

2. Pravo učešća na konkurs imaju i lica iz člana 104. stav 6. Zakona  o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 44/17 i 31/18,84/19 ,35/20 i 63/20).

3. Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 44/17, 31/18,84/19,35/20 i 63/20) ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

III

Uz potpisanu prijavu, kandidati treba da dostave dokumentaciju i to ovjerene kopije, na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova, te dokumentaciju (ovjerene kopije) na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi.

Dokumentacija za opšte uslove koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o              državljanstvu,

da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom               kopijom lične karte,

da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od                    šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po                              konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,   

da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv  dostojanstva             ličnosti, morala, zloupotrebe opojnih sredstava, službene dužnosti, polnog                      integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili                            maloljetnim licem i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora             po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zlouporebe iskorišćavanja djece i

uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti,morala,službene dužnosti,polnog integriteta,zlostavljanja djeteta , polnog i drugog nasilja nad  djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja iz tačke 4. i 5. ovog člana, za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a              prije  zasnivanja radnog odnosa.

IV

 Dokumentacija za posebne uslove i dokumentacija na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 9. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi:

1. ovjerena foto - kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj               je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

2. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi                  predmeta,koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio                      pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

  1. dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškoslske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  2. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno – obrazovnom procesu,
  3. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,
  4. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica,
  5. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,
  6. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbranbeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca
  7. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ,ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.
  9. Kratku biografiju

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće im se vraćati.

V

          U slučaju da se na konkurs ne prijave lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, uobziriće se i prijave kandidata bez radnog iskustva i položenog stručnog ispita.

          Javni konkurs je otvoren osam ( 8 ) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske", posredstvom Zavoda za zapošljavanje.

VI

Prijave se mogu dostaviti lično, ili poštom na sljedeću adresu:

JU OŠ "Vuk Karadžić"  Petrovo, Ozrenskih odreda 74 74317 Petrovo,  sa naznakom „ Javni konkurs za prijem u radni odnos".

VII

            Sa prijavljenim kandidatima čije prijave budu potpune i blagovremene, i koji budu ispunjavali uslove konkursa , obaviće se testiranje i intervju u prostorijama škole u  Petrovu dana 26.8.2022.godine (petak) u sljedećim terminima:

-Testiranje sa početkom u 13,00 časova

- Intervju sa početkom u 14,00 časova.

VIII

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, postaviti na oglasnu tablu škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju. Ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili inervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

***

JU SŠC Nikola Tesla Šamac
Ul. Cara Lazara 6, 76230 Šamac
Tel: 054/611-157
e-mail: [email protected]

KONKURS

za prijem u radni odnos

 

1.       Jednog doktora medicine, na punu nedjeljnu normu, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to do 31.08.2023. godine.

2.       Jednog doktora medicine za 12 časova nastave sedmično, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to do 31.08.2023. godine.

3.       Jednog profesora psihologije za 6 časova nastave sedmično, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to do 31.08.2023. godine.

4.       Jednog profesora matematike za 8 časova nastave sedmično, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to do 31.08.2023. godine.

5.       Jednog profesora likovne kulture za 1 čas nastave sedmično, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to  do 31.08.2023. godine.

6.       Jednog profesora islamske vjeronatuke za 3 časa nastave sedmično, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to do 31.08.2023. godine.

7.       Jednog profesora pravoslavne vjeronauke za 19 časova nastave sedmično, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to do 31.08.2023. godine.

8.       Jednog profesora medicinske grupe predmeta, magistra farmacije, za 8 časova nastave sedmično, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to 31.08.2023. godine.

9.       Jednog profesora medicinske grupe predmeta, visoke medicinske sestre opšteg smjera, za 14 časova nastave sedmično, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na neodređeno vrijeme.

10.     Jednog profesora medicinske grupe predmeta, viši fizioterapeutski tehničar ili dipl. fizioterapeut, za 18 časova nastave sedmično, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na neodređeno vrijeme.

11.     Jednog profesora njemačkog jezika, za 6 časova nastave sedmično, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to do povratka radnika sa funkcije direktora, ali najkasnije do 31.08.2023. godine.

12.     Jednog profesora ekonomske grupe predmeta, za 4 časa nastave sedmično, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to do povratka radnika sa funkcije direktora, ali najkasnije do 31.08.2023. godine.

13.     Jednog profesora prava, za 10 časova nastave sedmično, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to do 31.08.2023. godine.

14.     Jednog profesora kulture religije za 3 časa nastave sedmično,  sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to do 31.08.2023. godine.

15.     Jednog profesora biologije za 2 časa nastave sedmično, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to do 31.08.2023. godine.

16.     Jednog profesora latinskog jezika za 2 časa nastave sedmično, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to do 31.08.2023. godine.

17.     Jednog profesora informatike za 18 časova nastave sedmično, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to do povratka radnice sa porodiljskog odsustva, ali najkasnije do 31.08.2023. godine.

18.     Jednog profesora informatike za 9 časova nastave sedmično, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to do povratka radnice sa porodiljskog odsustva, ali najkasnije do 31.08.2023. godine.

19.     Jednog profesora mašinske grupe predmeta, za 6 časova praktične nastave, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom od najmanje jedne godine, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i do 31.08.2023. godine.

OPŠTI I POSEBNI USLOVI za kandidata

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos:

Opšti uslovi:
- da je državljanin Bosne i Hercegovine ili Republike Srpske,a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu
- da je punoljetan,a  to se dokazuje izvodom iz  matične knjige rođenih
- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od 6 mjeseci  i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.
- da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.
 

Pored opštih uslova kandidati moraju da ispunjavaju i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o proceduri i kriterijumima za prijem  radnika u radni odnos u srednjoj školi.

3. Potrebna dokumentacija

Kandidati uz prijavu (u prijavi obavezno navesti adresu i broj telefona) na javni konkurs dužni su dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata  i to:
- Uvjerenje o državljanstu,
- Izvod iz matične knjige rođenih ,
- Ljekarsko uvjerenje ne starije od šest mjeseci (prilaže samo onaj kandidat koji bude izabran, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa),
 

Pored navedene dokumentacije kandidati dostavljaju i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje prema odredbama Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj  školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem, i to:
 

- ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent ;

-uvjerenje o položenoj  pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj  grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta ;
- dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,;
- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,
- uvjerenje  o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno obrazovnom procesu.(ne treba za pripravnika)

-uvjerenje da se kandidat oslobađa polaganja obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganja stručnog ispita. (ne treba za pripravnika)
- uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca. (ne treba za pripravnika)
- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,
- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Napomena: Pripravnikom se smatra lice koje prvi put zasniva radni odnos u zanimanju za koje je steklo određenu vrstu i stepen stručne spreme ili lice koje ima manje od godinu dana radnog iskustva u struci i nije ostvarilo uslove za polaganje stručnog ispita.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Izuzetno od uslova iz člana 104.stav 1.tačka 3) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, pravo učešća imaju i lica koja su radni staž stekla van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci , ukoliko ispunjavaju i ostale uslove propisane zakonom.

U slučaju da se na konkurs  ne jave lica sa iskustvom ili  položenim odgovarajućim stručnim ispitom, razmatraće  se i molbe prijavljenih kandidata  koji ne ispunjavaju ove uslove, odnosno pripravnika.

4. Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijava

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sledeću adresu:
JU Srednjoškolski centar  "Nikola Tesla" Šamac, ul. Cara Lazara 6, 76230, Šamac, sa naznakom Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se uzeti u razmatranje.

Kandidati koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom, dužni su pristupiti na intervju i testiranje, koje će sa kandidatima obaviti Komisija za izbor.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove  biće postavljeni na oglasnoj tabli škole dana: 23.08.2022. godine.

Intervju sa kandidatima i testiranje će se održati dana 26.08.2022 godine u 11,00 časova, u prostorijama škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju i testiranje, a ako se ne pojave, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Škola će pisanim putem obavjestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

***

JU OŠ Đorđo Panzalović, Osinja, Derventa

Osinja 104, 74412 Osinja
Tel: 053/325-020

e-mail: [email protected]

 

K O N K U R S

ZA POPUNU UPRAŽNjENIH RADNIH  MJESTA ZA ŠK. 2022/23. godinu:

 

1.   Nastavnik njemačkog jezika...................................   1 izvršilac na 12 časova na određeno vrijeme do 31.08.2023.godine radnik sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, ukoliko se ne javi  radnik sa iskustvom, razmatraće se prijave pripravnika,

2.   Nastavnik istorije ........................ .......................     1 izvršilac na 12 časova na određeno vrijeme do     31.08.2023.godine , radnik sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, ukoliko se ne javi radnik sa iskustvom, razmatraće se prijave pripravnika

3.   Nastavnik likovne kulture.......... .......................     1 izvršilac na   7 časova na određeno vrijeme do     31.08.2023.godine , radnik sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, ukoliko se ne javi radnik sa iskustvom, razmatraće se prijave pripravnika

4.   Nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja....1 izvršilac na 13 časova na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja a najkasnije do 31. 08. 2023. godine, radnik sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, ukoliko se ne javi radnik sa iskustvom, razmatraće se prijave pripravnika

 

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu ("Sl. glasnik  Republike Srpske") br: 01/16,66/18,91/21.i 119/21-Odluka Ustavnog suda RS-e)), kandidati trebaju da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. i 105. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju,("Sl.glasnik Rep. Srpske"br:44/17. 31/18 , 84/19,35/20, i 63/20), Pravilnika o str.profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik  Republike Srpske" broj 77/09., 86/10., 25/14 i 76/15. ). i Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u  osnovnoj školi  (Sl.glasnik RS br:74/18.i 26/19),             

 

Posebni uslovi:

(1) Poslove nastavnika obavljaju lica  koja osim uslova utvrđenih Zakonom o radu treba da imaju: 

1)  završen prvi ciklus studijskog programa u određenoj oblasti i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova u trajanju od tri godine  ili ekvivalent, odnosno pravo učešća imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 2) položen stručni ispit za rad u vaspitno-obrazovnom procesu i

 3) ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje izda nadležna    zdravsrtvena ustanova

 (2) Lica iz st. 1. ovog člana koja imaju završen drugi ciklus studija, obavezno moraju imati završen prvi ciklus studija iz određene oblasti iz stava 1. tačka 1) ovog člana.

(3) Za dokazivanje uslova iz stava 1. tačka 3) ovog člana prihvata se samo ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti radnika koje izda nadležna zdravstvena ustanova.

(4) Izuzetno od uslova iz člana 104. stava 1. tačka 2. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, Škola može na upražnjeno radno mjesto angažovati lice koje je steklo radni staž van Škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjava ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

(5) Navedeno lice ima obavezu da položi stručni ispit u roku od deset mjeseci od dana zasnivanja radnog odnosa u Školi.

(6) Lice iz stava 4. ovog člana nema status pripravnika, a stručni ispit polaže pod istim uslovima predviđenim za pripravnika

 

 

Opšti uslovi:  koji kadndidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su :

*da je državljanin Republike Srpske ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

*da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom LK-e,

*da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem, koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidadat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa ,

* da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, polnog integriteta,  zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

* uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanje djece,

* uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta,  zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, 

*Uvjerenja iz stava 1. tačka 4 i 5. za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnodsa.

*prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuju na javni konkurs za prijem u radni odnos, kao i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata, a na osnovu člana 9. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u OŠ-i:

* ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

* uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

* uvjerenje o položenom stručnom ispitu, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

* uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

* dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

* uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

* uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom,

* uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

* uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

* uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidati dostavljaju ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Konkurs  ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u „GLASU SRPSKE".

Prijave sa adresom i brojem telefona  slati na adresu : JU Osnovna škola „ Đorđo Panzalović"Osinja, Derventa sa naznakom:          -  „prijava  na konkurs",  ne otvarati –Testiranje kandidata  će se obaviti u srijedu, 25. 08. 2022. godine u 9,30 sati, a intervju istog dana u 10,30 časova u prostorijama ove Ustanove.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu Škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

-Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati,

***

JU OŠ Dositej Obradović, Doboj
Hilandarska 2, 74000 Doboj

Tel: 053/241-406

e-mail: [email protected]

K  O  N  K  U  R  S

ZA  IZBOR  NASTAVNIKA

  1. Nastavnik/profesor srpskog jezika – 1 izvršilac – puna norma na neodređeno, , sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.
  2. Nastavnik/profesor istorije-1 izvršilac, nepuna norma 10 časova, na neodređeno vrijeme, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.
  3. Nastavnik/profesor fizičkog vaspitanja - 1 izvršilac, puna norma, na određeno, do povratka radnika sa neplaćenog odsustva a najduže do 31.08.2023. godine, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.
  4. Nastavnik/profesor njemačkog jezika-1 izvršilac, nepuna norma 10 časova,do 31.08.2023.godine, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.
  5. Nastavnik/profesor informatike-1 izvršilac, nepuna norma 14 časova, do 31.08.2023. godine, pripravnik.

 

Ukoliko se na konkurs pod tačkom 1,2,3 i 4. konkursa ne javi lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno – obrazovnom procesu, razmatraće se prijave kandidata bez radnog iskustva i položenog stručnog ispita za rad u vaspitno – obrazovnom procesu – pripravnika.

 

 

USLOVI :

  1.  Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik RS" br.1/16, 66/18.) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove predviđene  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS" br. 44/17,31/18 ,84/19, 35/20 i 63/20.) Pravilniku o stručnim profilima i zvanjima nastavnika , stručnih saradnika i vaspitača u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS" br. 77/09, 86/10, 25/14. i 76/15.) kao i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 74/18 i 26/19)
  2. Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 104. stav 6)  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 44/17, 31/18 , 84/19 i 35/20) imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju(Sl. Glasnik Republike Srpske", broj: 44/17,31/18 ,84/19 ,35/20 i 63/20),kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.                                                                                                                            

Uz  potpisanu prijavu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs,  kandidati su dužni dostaviti  ovjerene fotokopije  (ne starije od 6 mjeseci) sledećih dokumenata a na osnovu kojih se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova, te dokumentaciju (ovjerene kopije) na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz Pravilnika o proceduri prijema,  kriterijumima za prijema u radni odnos i načinu bodovanja kandidata  u osnovnoj školi .

Dokumentacija za opšte uslove koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1.       Da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2.       da je punoljetan, a to  se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih  ili ovjerenom kopijom lične karte,

3.       da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest (6) mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidati nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4.       da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti,trgovine ljudima, zlostavljanje djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5.       uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

6.       uvjerenje da  nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

7.       uvjerenje iz tačke 4) i 5) za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Dokumentacija za posebne uslove i dokumentacija na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 9. Pravilnika o proceduri prijema,  kriterijumima za prijem  u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi:

1. Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom  ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosječnoj ocjeni tokom studiranja ili uvjerenje od visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

      4. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

5. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

6.  Uvjerenje o radnom stažu/radnom iskustvu izdato od ranijeg poslodavca kod kojeg je kandidat bio zaposlen, sa podacima o vrsti posla,stepenu stručne spreme i dužini ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

     7. Uvjerenje  od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica  u stručnoj spremi traženoj konkursom,

      8. Uvjerenje opštinskog/gradskog  organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

     9. Uvjerenje opštinskog/gradskog  organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

    10. Uvjerenje opštinskog/gradskog  organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,

    11. Kratku biografiju,

  - Oglas ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama „Glas Srpske".

- Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs komisija ne razmatra, već ih evidentira uz konstataciju da prijave na javni konkurs nisu dostavljene blagovremeno i /ili nisu potpune, a nakon toga predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojom se prijava odbacuje.

- Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u prostorijama škole dana  22.08.2022. godine (ponedeljak). Testiranje kandidata počinje u 7:00 časova, a intervju u  09:00 časova.

Kandidat koji dostavi potpunu i blagovremenu prijavu, a ne pojavi se na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola postavlja na oglasnoj tabli škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua. Kanditati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju. (Pravilnik o proceduri prijema,  kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata  u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS" br. 74/18 i 26/19.)

 - Svi kandidati biće obaviješteni o rezultatima konkursa, dokumenti priloženi uz molbu neće se vraćati kandidatima.

 - Prijave dostaviti lično ili putem pošte na adresu škole : JU OŠ „Dositej Obradović" Doboj 74000, ul. Hilandarska br. 2, za konkurs – obavezno naznačiti na koje radno mjesto se prijavljujete.

***

JU OŠ Vuk Stefanović Karadžić, Doboj
Srpskih sokolova 2, 74000 Doboj
Tel: 053/221-838
e-mail: [email protected]

 

OGLAS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1.       Profesor/nastavnik njemačkog jezika 4 časa –na određeno vrijeme do   31.8.2023.godine   – sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom   

                                                                                                                     1 izvršilac

2.       Profesor/nastavnik  matematike 16 časova na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja, a najdalje do 31.08.2023.godine   sa položenim stručnim ispitom i radnom iskustvom

                                                                                                                     1 izvršilac

3.       Profesor/nastavnik biologije 6 časova na određeno vrijeme do  31.8.2023.godine    -sa položenim stručnim ispitom  i radnim iskustvom                   

                                                                                                                     1 izvršilac

4.       Profesor/nastavnik geografije 2 časa na određeno vrijeme do  31.8.2023.godine  -  sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom

                                                                                                                     1 izvršilac

5.       Profesor/nastavnik tehničkog obrazovanja, 20 časova na određeno vrijeme do   povratka radnika sa funkcije  -  sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom  

                                                                                                                           1 izvršilac

   6.        Profesor/nastavnik matematike 16 časova na određeno vrijeme do povratka radnika sa funkcije    -    sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom

                                                                                                                           1 izvršilac

7.    Profesor/nastavnik istorije 8 časova na određeno vrijeme do 31.08.2023.godine sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom                                                                                                                     1 izvršilac

1. Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava su:

- da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

- da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

- da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem  o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

- da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv  dostojanstva ličnosti, morala, službene  dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

-Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

-Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala,službene dužnosti,polnog integriteta,zlostavljanja djeteta,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

Uvjerenje iz stava 1. tačka 4) i 5) ovog člana za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

2. Uz potpisanu prijavu  kandidata i gore navedene dokumente, kandidat treba dostaviti sljedeću dokumentaciju na osnovu koje dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje će se izvršiti bodovanje:

 

-Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

-Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj  grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

-Uvjerenje o položenom stručnom ispitu ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

-Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

- Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili      uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

- Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

-Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom,

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ,ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

U slučaju da se raspisuje konkurs za lica sa radnim iskustvom, pravo učešća na konkurs imaju i lica iz člana 104. stav 6. Zakona  o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 44/17).

Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 44/17) ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

Oglas je otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

 

Svi kandidati prijavljeni na oglas dužni su dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs komisija ne razmatra, već ih evidentira uz konstataciju da prijave na javni konkurs nisu dostavljene blagovremeno i /ili nisu potpune, a nakon toga predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojom se prijava odbacuje.

Kandidat koji ispunjava uslove konkursa u slučaju da se ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je kandidat odustao.

Test i intervju je zakazan za  26.08.2022.godine sa početkom u  09:00 časova, u prostorijama JU OŠ „Vuk S. Karadžić" Doboj, za kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole, a po mogućnosti i na internet stranicu škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

 

Prijave se mogu dostaviti lično (kovertirane), na protokol škole ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola "Vuk Stefanović Karadžić" Ul. Srpskih sokolova br. 2, 74000 Doboj uz naznaku „PRIJAVA NA OGLAS"-navesti na koje radno mjesto se kandidat prijavljuje.

 

Prijem kandidata u radni odnos vršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS", br.74/18., 26/19.).

***

JU OŠ Gornja Slatina, Gornja Slatina, Šamac
Gornja Slatina bb, 76238 Gornja Slatina
Tel: 054/660-050
e-mail: [email protected]

 

K  O  N  K  U  R S

za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta

 

1.      Voditelj produženog boravka ...............1 izvršilac ,  na određeno vrijeme do završetka nastavnog procesa školske 2022/23 godine, lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom,

2.      Voditelj produženog boravka ……..1 izvršilac -75% norme, na određeno vrijeme do završetka nastavnog procesa školske 2022/23 godine , lice sa iskustvom i položenom stručnim ispitom

3.      Voditelj produženog boravka (pedagog)….1 izvršilac-25% norme, na određeno vrijeme do završetka nastavnog procesa školske 2022/23 godine, lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom

 

Kandidati moraju da ispunjava sledeće uslove:

Opšti uslovi:

1.  da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu (datum izdavanja da nije stariji od 6 mjeseci)

2.  da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte

3.  da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,

4.  da nije osuđivan pravnosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, koje se dokazuje Uvjerenjem o neosuđivanosti i isto će za izabranog kandidata škola  pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

5.  da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, što dokazuje uvjerenjem o nevođenju krivičnog postupka.

6.  podatke iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, škola će pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Posebni uslovi:

1.     Završen prvi ciklus studijskog programa u određenoj oblasti ( na osnovu Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača) i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova u trajanju od tri godine ili ekvivalent,

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( član 104. stav 6. Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju).                                                                                                                            Takođe, pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme .

Uz potpisanu prijavu sa obaveznim navođenjem broja telefona i e-mail adrese   i dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost opštih uslova kandidat je dužan da dostavi i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 6. Pravilnika o proceduri prijema,  kriterijumima za  prijema u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 74/18 i 26/19), i to:

 

1.  ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje  u određenoj oblasti  ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

 2. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3.  dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

4.  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu

5.  uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveza polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

6.  uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

7.  uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca za radno mjesto ,

8.  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9.  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i iste se neće vraćati kandidatima.

Test i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa,  će se održati 23. 08. 2022. godine u prostorijama škole sa početkom u 08:00 časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole.

     Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju a ukoliko se ne pojave na istom smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske"

Sve nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijave se mogu dostaviti lično u  prostorije  škole, ili putem pošte na adresu: JU OŠ „Gornja Slatina" 76238 Gornja Slatina.

***


JU Medicinska škola Doboj
Pop Ljubina 31, 74000 Doboj
Tel: 053/242-204
e-mail: [email protected]

JAVNI KONKURS

za prijem radnika u radni odnos

 

1.  Nastavnik stručnih predmeta, doktor medicine, puna norma, na neodređeno vrijeme, 3 izvršioca, sa radnim iskustvom;

2.  Nastavnik zdravstvene njege i praktične nastave, diplomirana medicinska sestra, puna norma, na određeno vrijeme, do povratka radnice sa porodiljskog odsustva, 1 izvršilac, sa radnim iskustvom;

3.  Nastavnik hirurgije, doktor medicine, 8 časova, na određeno vrijeme do 31. 08. 2022. godine, 1 izvršilac, sa radnim iskustvom;

4.  Nastavnik osnova preduzetništva, 10 časova, na određeno vrijeme do 31. 08. 2022. godine, 1 izvršilac, sa radnim iskustvom;

5.  Nastavnik engleskog jezika, 4 časa, na određeno vrijeme, do 31. 08. 2022. godine, 1 izvršilac, sa radnim iskustvom,

6. Nastavnik islamske vjeronauke, 4 časa,  na određeno vrijeme, do 31. 08. 2022. godine, 1 izvršilac, sa radnim iskustvom

7.  Nastavnik matematike,  5 časova,  na određeno vrijeme, do 31. 08. 2022. godine, 1 izvršilac, sa radnim iskustvom,

8.  Nastavnik kulture religija, 2 časa, na određeno vrijeme do 31. 08. 2022. godine, 1 izvršilac, sa radnim iskustvom,

9.  Nastavnik etike, 3 časa, na određeno vrijeme,  do 31. 08. 2022. godine, 1 izvršilac, sa radnim iskustvom.

 

         Ukoliko se na konkurs ne jave kandidati sa radnim iskustvom razmatraće se i prijave pripravnika.

  

            Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni Glasnik Republike Srspke" broj 1/18 i 66/18) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove predviđene Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 41/18, 35/20 i 92/20), Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni  glasnik  Republike Srspke" broj 29/12, 80/14, 83/15) i Pravilnika o o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 24/19).

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

 

       Uz potpisanu  prijavdž  kandidat  je  dužan dostaviti:

1. uvjerenje  o  državljanstvu,

2. izvod  iz  matične  knjige rođenih ili kopiju lične karte,

3. ljekarsko  uvjerenje  o  psihofizičkoj  sposobnosti  za  rad  sa  učenicima koje ne može biti starije od šest mjeseci, i prilaže ga samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4. uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom  presudom za  krivična  djela  učinjena  protiv  dostojanstva  ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, (škola će pribaviti službenim  putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa),

5. uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece (škola će pribaviti službenim  putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa),

6. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (ne starije od 3 mjeseca),

7. ovjerenu kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četverogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

8. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi pšredmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

9. uvjerenje o položenom stručnom ispitu,

10. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku djela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita,

11. dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

12. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji,

13. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

14. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

15. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,

16. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

 

        Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 106. stav (5) Zakona o srednjem obrazovanju i  vaspitanju  ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 41/18, 35/20 i 92/20) imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 41/18, 35/20 i 92/20).

 

         Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 106. stav (9) Zakona o srednjem obrazovanju i  vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 41/18, 35/20 i 92/20), imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

 

       Svi dokumenti  se  dostavljaju lično ili putem pošte  kao ovjerene  kopije na  adresu: Pop Ljubina 31, 74000 Doboj, u zatvorenoj koverti na kojoj je potrebno naznačiti „za konkurs" i za koje radno mjesto nastavnik  konkuriše. Ista se neće vraćati kandidatima.

 

       Nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa, neće se razmatrati.

 

       Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na sajt škole i na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua, te se kandidati neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

 

       Testiranje kandidata koji ispunjavaju uslove predviđene konkursom održaće se u prostorijama škole.

        Za kandidate koji konkurišu na radna mjesta:

Nastavnik stručnih predmeta, doktor medicine

Nastavnik zdravstvene njege i praktične nastave, diplomirana medicinska sestra,

Nastavnik hirurgije, doktor medicine,

Nastavnik matematike, 

u srijedu, 24. 08. 2022.godine u 10.00, časova.

 

      Za kandidate koji konkurišu na radna mjesta:

Nastavnik osnova preduzetništva,

Nastavnik engleskog jezika,

Nastavnik islamske vjeronauke,

Nastavnik kulture religija,

Nastavnik etike

               u četvrtak, 25. 08. 2022. godine u 10.00 časova.

 

  Nakon testiranja obaviće se intervju.

 

  Konkurs  ostaje  otvoren  osam (8) dana od dana objavljivanja. 

***

JU Srednja škola Nikola Tesla Teslić
Karađorđeva 10A, 74270 Teslić
Tel: 053/431-036
e-mail: [email protected]

JAVNI KONKURS

ZA POPUNU UPRAŽNjENIH RADNIH MJESTA

 

1.  Nastavnik pravoslavne vjeronauke - 1 izvršilac, 7 časova, do 31. 8. 2023. godine,

2.  Nastavnik islamske vjeronauke – 1 izvršilac, 8 časova, do 31. 8. 2023. godine,

3.  Nastavnik praktične nastave u struci mašinstvo i obrada metala za zanimanje automehaničar – 1 izvršilac (V stepen), 12 časova na neodređeno vrijeme, radno iskustvo u školi,

4.  Nastavnik stručno-teorijske i praktične nastave u struci mašinstvo i obrada metala –                                 1 izvršilac, 10 časova, do 31. 8. 2023. godine, radno iskustvo u školi,

5.  Nastavnik stručno-teorijske i praktične nastave u struci saobraćaj (smjer drumski saobraćaj) – 1 izvršilac, puna norma na neodređeno vrijeme, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

6.  Nastavnik stručno-teorijske i praktične nastave u struci saobraćaj (smjer drumski saobraćaj) – 1 izvršilac, 2 časa, do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvo u školi,

7.  Nastavnik stručno-teorijske nastave za predmete Informacione tehnologije u struci saobraćaj i Primjena računara u struci elektrotehnika – 1 izvršilac, 10 časova na neodređeno vrijeme, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

8.  Nastavnik stručno-teorijske i praktične nastave u struci elektrotehnika – 1 izvršilac, 8 časova do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom u školi,

 

             Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske",                broj: 01/16, 119/21), kandidati trebaju da ispunjavaju i posebne uslove predviđene Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 41/18, 35/20 i 92/20), Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 29/12, 80/14 i 83/15) i Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 24/19).

 

 Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju:

 

1.  da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, što dokazuju uvjerenjem o državljanstvu,

2.  da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3.  da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4.  da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv  dostojanstva ličnosti, morala, službene  dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

5.  uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

6.  uvjerenje da  protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

           Uvjerenja  iz tačke 4. i 5. za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

            Uz potpisanu  prijavu na konkurs kandidati su obavezni dostaviti i sljedeću dokumentaciju:

 

1.  ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom  prvom ciklusu studijskog programa  u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent (lica koja su završila drugi ciklus studijskog programa dostavljaju ovjerene foto-kopije diplome za oba ciklusa studijskog programa),

2.  uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3.  uvjerenje o položenom stručnom ispitu, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom (ako se traži konkursom),

4.  uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita,

5.  dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena (lica koja su završila drugi ciklus studijskog programa dostavljaju dodatak diplomi za oba ciklusa studijskog programa),

6.  uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

7.  uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko sa kandidat prijavljuje na raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom. Uvjerenje treba da sadrži sljedeće podatke:

               vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina radnog staža po vrstama posla.

8.  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9.  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-   invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

    

                Pravo učešća na konkursu  imaju i lica koja su po propisima važećim  do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 41/18, 35/20 i 92/20), ispunjavali uslove u pogledu profila  i zvanja nastavnika.

               Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu:   JU Srednja škola „Nikola Tesla" Teslić, Karađorđeva 10 A,  74 270 Teslić, sa naznakom prijava na javni konkurs za popunu upražnjenog  radnog  mjesta (navesti za koje radno mjesto se kandidat prijavljuje).

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja  u dnevnim novinama „Glas Srpske".  Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u utorak, 23. 8. 2022. godine u  10.00 časova, u prostorijama škole. Škola će istaknuti na oglasnoj tabli spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa.

Kandidati  se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs. Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata, čija ovjera ne može biti starija od šest mjeseci, i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

         

              Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na konkurs komisija neće razmatrati, već samo evidentirati i donijeti zaključak kojim se prijava odbacuje.

***

JU SŠC Mihajlo Pupin Derventa
Svetog Save bb, 74400 Derventa

Tel: 053/333-175
e-mail: [email protected]

 

JAVNI KONKURS

ZA POPUNU UPRAŽNjENIH RADNIH MJESTA

Direktor Javne ustanove Srednjoškolski centar „Mihajlo Pupin" Derventa raspisuje Javni konkurs za popunu upražnjenih  radnih  mjesta i to:

           1.Nastavnik za stručne predmete u području rada elektrotehnika – informatika i programiranje, 40 časova, sa radnim iskustvom , na određeno vrijeme.   Broj izvršilaca 2.                                                                                                        

2.Nastavnik praktične nastave u području rada elektrotehnika za treći stepen obrazovanja, zanimanje autoelektričar, – 25 časova, sa radnim iskustvom,  na određeno vrijeme.

        

           3.  Nastavnik za stručne predmete u području rada mašinstvo i obrada metala, dipl. ing. mašinstva – 20 časova, sa radnim iskustvom, na određeno vrijeme. Broj izvršilaca 1.                                                                                                                        

           4. Nastavnik muzičke kulture – 3 časa, sa radnim iskustvom, na određeno vrijeme. Broj izvršilaca 1.

 

          

          2.  Uslovi za učešće na konkursu

 

Opšti uslovi:

- da je državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, što se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

- da je punoljetan, što to se dokazuje izvodom iz  matične knjige rođenih,

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od 6 mjeseci  i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,

- da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, koje prilaže izabrani kandidat , a prije zasnivanja radnog odnosa.

Pored opštih uslova  kandidati moraju  da ispunjavaju i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju  i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

          Škola može, na traženo radno mjesto, angažovati lice koje je steklo radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjava ostale uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

          Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovoga zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

 

3. Potrebna dokumentacija

 

Kandidati uz prijavu na javni konkurs dužni su dostaviti orginale ili ovjerene kopije svih dokumenata  i to:

- Uvjerenje o državljanstu,

- Izvod iz matične knjige rođenih ,

- Ljekarsko uvjerenje ne starije od šest mjeseci (prilaže samo onaj kandidat koji bude izabran, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa),

- Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem ( ne starije od šest mjeseci ),

- Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih droga, (koje prilaže izabrani kandidat , a prije zasnivanja radnog odnosa),

- Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, (prilaže izabrani kandidat, prije zasnivanja radnog odnosa).

Pored navedene dokumentacije kandidati dostavljaju i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje prema odredbama Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi, i to:

- ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ETCS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, ili diplome kojom dokazuje ispunjenost uslova u skladu sa Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama i Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji,

- dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica ,

- uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

 

4. Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijava

 

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sledeću adresu:

JU SŠC Mihajlo Pupin", ul. Svetog Save  1A,  Derventa, sa naznakom Javni konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta.

 

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa.

 

Neblagovremene i nepotpune prijave kanidata neće se uzeti u razmatranje.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole.

Kandidati koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom, dužni su pristupiti intervjuu i testiranju, koji će sa kandidatima obaviti Komisija za izbor.  Intervju sa kandidatima  i testiranje će se održati dana  22.08.2022. godine u 10 časova, u prostorijama škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju i testiranje, a ako se ne pojave na intervjuu i testiranju  smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

5. Napomene

Škola će pismenim putem obavjestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.   

***

JU Srednjoškolski centar Jovan Dučić Teslić
Karađorđeva bb, 74270 Teslić

Tel: 053/430-300

e-mail: [email protected]

JAVNI KONKURS

ZA POPUNU UPRAŽNjENIH RADNIH MJESTA

 

1.  Nastavnik matematike (profesor matematike, diplomirani matematičar, profesor matematike i informatike, profesor matematike i računarstva, diplomirani matematičar i informatičar, profesor matematike i fizike)  – 1 izvršilac, 17 nastavnih časova, na neodređeno radno vrijeme, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

2.  Nastavnik fizičkog vaspitanja (profesor fizičkog vaspitanja, profesor fizičkog vaspitanja i sporta, profesor fizičke kulture)  – 1 izvršilac, 12 nastavnih časova, na neodređeno radno vrijeme, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

3.  Nastavnik muzičke kulture (diplomirani muzički umjetnik, diplomirani kompozitor, diplomirani teoretičer umjetnosti, akademski muzičar, diplomirani muzičar-muzički pedagog ili diplomirani muzički pedagog, diplomirani muzičar – kompozitor ili diplomirani kompozitor, diplomirani muzičar - dirigent ili diplomirani dirigent, diplomirani muzičar- muzikolog ili diplomirani muzikolog, diplomirani etnomuzikolog)  – 1 izvršilac, 2 nastavna časa, na određeno radno vrijeme, do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

4.  Nastavnik islamske vjeronauke  – 1 izvršilac, 8 nastavnih časova, na određeno radno vrijeme, do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

5.  Nastavnik demokratije i ljudskih prava (profesor filozofije, profesor sociologije, diplomirani sociolog, profesor filozofije i sociologije, diplomirani politikolog)  – 1 izvršilac, 4 nastavna časa, na određeno radno vrijeme, do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

6.  Nastavnik prava (diplomirani pravnik) – 1 izvršilac, 12 nastavnih časova, na neodređeno radno vrijeme, lice sa radnim iskustvom,

7.  Nastavnik poslovne informatike i poslovno informatičke obuke (diplomirani inženjer elektrotehnike, smjer računarstva, profesor elektrotehnike, smjer računarstva, diplomirani inženjer elektronike, smjer računarstva, profesor informatike, diplomirani ekonomista - smjer poslovne informatike, diplomirani inženjer informatike, diplomirani ekonomista)  – 1 izvršilac, 14 nastavnih časova, na neodređeno radno vrijeme, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

8.  Nastavnik praktične nastave u zanimanju ekonomski tehničar (diplomirani ekonomista-smjer poslovne informatike, diplomirani inženjer elektrotehnike, smjer računarstva, profesor elektrotehnike, smjer računarstva, profesor informatike)   – 1 izvršilac, 4 nastavna časova, na određeno radno vrijeme, do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

9.  Nastavnik praktične nastave u zanimanju poslastičar (poslastičar-specijalista, peti stepen (završena viša hotelijerska škola), menadžer hotelijerstva-gastronom) – 1 izvršilac,  25 časova, na određeno radno vrijeme do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom,

10.          Nastavnik praktične nastave u zanimanju ugostiteljski tehničar (menadžer hotelijerstva gastronom, menadžer hotelijerstva-restorater, diplomirani menadžer turizma)– 1 izvršilac,  6 časova, na određeno radno vrijeme do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom

11. Nastavnik farmaceutske grupe predmeta: farmaceutska tehnologija, uvod u kozmetologiju, farmakologija (diplomirani farmaceut) - 1 izvršilac,  12 časova, na određeno radno vrijeme do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

12.          Nastavnik farmaceutske grupe predmeta: medicinski biohemija, farmaceutska hemija i sanitarna hemija (diplomirani farmaceut, profesor hemije) - 1 izvršilac,  6 časova, na određeno radno vrijeme do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

13.          Doktor medicine za nastavne predmete zdravstvene struke – 1 izvršilac, puna nastavna norma časova, na određeno radno vrijeme,  do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom,

14.          Doktor medicine za nastavne predmete zdravstvene struke – 1 izvršilac, 4  časa, na određeno radno vrijeme,  do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom,

15.          Nastavnik fizioterapeutske grupe predmeta (diplomirani fizioterapeut)– 1 izvršilac, 16 časova, na određeno radno vrijeme,  do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom, 

16.          Nastavnik zdravstvene grupe predmeta (diplomirana medicinska sestra, viša medicinska sestra – tehničar) – 1 izvršilac, 4  časa, na određeno radno vrijeme,  do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom,

17.          Nastavnik stručnih predmeta u zanimanju kozmetički tehničar  (diplomirani kozmetolog) – 1 izvršilac, 6 časova, na određeno radno vrijeme,  do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom,

18.          Nastavnik praktične nastave u zanimanju frizer ( frizer specijalista peti stepen, strukovni kozmetičar-estetičar) – 1 izvršilac, 20  časova, na određeno radno vrijeme,  do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom,

19.          Nastavnik tekstilne grupe predmeta (diplomirani inženjer tekstilne tehnologije)– 1 izvršilac, 11 časova, na određeno radno vrijeme,  do povratka radnika sa funkcije pomoćnika direktora škole, a najkasnije do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom,

20.          Nastavnik praktične nastave u zanimanju dizajner modni tehničar (diplomirani inženjer tekstilne tehnologije, inžinjer za tekstilnu konfekciju, inženjer tehnologije za mehaničku obradu tekstila, inžinjer tehnologije za hemijsku obradu tekstila, konfekcioner tekstila – peti stepen)– 1 izvršilac, 5 časova, na određeno radno vrijeme,  do povratka radnika sa funkcije pomoćnika direktora škole, a najkasnije do 31. 8. 2023. godine, lice sa radnim iskustvom,

21.          Nastavnik biologije, ekologije, botanike i higijene u zanimanju frizer (profesor biologije, diplomirani biolog) - 1 izvršilac, 14 časova, na neodređeno radno vrijeme, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik RS" broj: 01/16) kandidati trebaju da ispunjavaju i posebne uslove predviđene Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik RS" broj: 41/18 i 35/20), Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik RS" broj: 29/12, 80/14 i 83/16), Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji („Sl. glasnik RS" broj: 120/20) i Pravilnika o kriterijumima i proceduri prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi („Službeni glasnik RS" broj: 24/19).

 U slučaju da je na konkursu traženo radno iskustvo, a ne prijavi se kandidat sa radnim iskustvom, razmatraće se i prijave kandidata bez radnog iskustva-pripravnika.

 Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju:

1. da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, što dokazuju uvjerenjem o državljanstvu,

2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv  dostojanstva ličnosti, morala, službene  dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

5. uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece

6. uvjerenje da  protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

Uvjerenja iz tačke 6. (koje se izdaje u osnovnom sudu nadležnom po mjestu prebivališta kandidata) kandidat dostavlja prilikom prijave na konkurs, dok će uvjerenja iz tačke 4. i 5. za izabranog kandidata škola pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu  prijavu na konkurs kandidati su obavezni dostaviti i sljedeću dokumentaciju:

1.   ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom  prvom ciklusu studijskog programa  u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent (lica koja su završila drugi ciklus studijskog programa dostavljaju ovjerene foto-kopije diplome za oba ciklusa studijskog programa),

2.   uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko – metodičku grupu predmeta,

3.   uvjerenje o položenom stručnom ispitu, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

4.   uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita,

5.   dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena (lica koja su završila drugi ciklus studijskog programa dostavljaju dodatak diplomi za oba ciklusa studijskog programa),

6.   uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje

7.   uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko sa kandidat prijavljuje na raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom.Uvjerenje treba da sadrži sljedeće podatke:

    vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina radnog staža po vrstama posla.

8.   uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca.

9.   uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;

10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-   invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

                         Pravo učešća na konkursu  imaju i lica koja su po propisima važećim  do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 41/18, 35/20 i 92/20), ispunjavali uslove u pogledu profila  i zvanja nastavnika.

                        Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sledeću adresu: JU Srednjoškolski centar "Jovan Dučić", ul. Karađorđeva bb,  74 270 Teslić, sa naznakom prijava za javni konkurs za popunu upražnjenog  radnog  mjesta (navesti za koje radno mjesto se kandidat prijavljuje).

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja  u dnevnim novinama „Glas Srpske".  Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u prostorijama škole u ponedjeljak, 22. 8. 2022. godine u  09.00 časova za kandidate za radna mjesta navedena pod brojem   1. do 10., a u 12.00 časova za kandidate za radna mjesta navedena pod brojem 11. do 21. Škola će istaknuti na oglasnoj tabli spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa. Kandidati  se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs. Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima. Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na konkurs komisija neće razmatrati, već samo evidentirati i donijeti zaključak kojim se prijava odbacuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana