JU ZZZ RS – Filijala Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 28.10.2020. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 28.10.2020. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 28.10.2020. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice

*************

*****************

REPUBLIKA SRPSKA 

JU CENTAR “ZAŠTITI ME” BANjALUKA

Poljokanov park bb

tel.: 051/201-708,

e-mail: [email protected]

direktor JU Centar “Zaštiti me” Banjaluka raspisuje 

 

KONKURS

za prijem pripravnika u radni odnos na određeno vrijeme

I    Raspisuje se konkurs za prijem pripravnika u radni odnos na određeno vrijeme kako slijedi:

1. Nastavnik u osnovnoj školi - defektolog, sa punim radnim vremenom, 2 izvršioca, lica bez radnog iskustva - pripravnici, na određeno vrijeme radi izvršenja tačno određenog posla.

II    Opšti i posebni uslovi:

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji osim opštih uslova utvrđenih Zakonom o radu, ispunjavaju i uslove propisane članom 104. stav 1. tač. 1) i 3) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

Prijem radnika će se vršiti u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

 

Kriterijumi za bodovanje kandidata:

1. prosjek ocjena koji je kandidat ostvario tokom studiranja,

2. vrijeme provedeno na evidenciji nezaposlenih lica koju vodi Zavod za zapošljavanje za područje jedinice lokalne samouprave gdje je nezaposleni kandidat prijavljen, nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

3. rezultati ostvareni na testu i

4. rezultati ostvareni na intervjuu.

 

  Kandidati su dužni uz potpisanu prijavu na konkurs u kojoj se obavezno mora navesti kontakt telefon i adresa priložiti sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje:

1. ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u trajanju od tri godine sa najmanje ostvarenih 180 ECTS bodova ili ekvivalent, u kojoj je navedeno jedno od sljedećih stručnih zvanja: diplomirani defektolog - oligofrenolog (VSS) ili ekvivalent - profesor specijalne edukacije i rehabilitacije – smjer razvojni poremećaji (VSS); diplomirani edukator i rehabilitator (VSS); specijalni edukator i rehabilitator (VSS);

2. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

3. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

4. izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte;

5. uvjerenje o državljanstvu;

6. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje za područje jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje, u stručnoj spremi traženoj konkursom;

7. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;

9. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

10. uvjerenje nadležnog suda da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Kandidat koji bude izabran po konkursu, prije zasnivanja radnog odnosa će dostaviti:

- ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje ne može biti starije od šest mjeseci.

Uvjerenje o neosuđivanosti i uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece JU Centar “Zaštiti me” Banjaluka će zatražiti od nadležnih organa nakon što kandidat bude izabran putem konkursa, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

III   Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa i koji uz prijavu na konkurs dostave svu traženu dokumentaciju obaviće se dana 10.11.2020. godine u prostorijama JU Centar “Zaštiti me” Banjaluka, na adresi Poljokanov park bb, Banjaluka, sa početkom u 11 časova. Centar će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole. Kandidati se neće posebno pozivati na obavljanje testiranja i intervjua, a u slučaju da se kandidati ne pojave na testiranju i intervjuu u naprijed navedenom vremenu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.  

IV    Rok za podnošenje prijava kandidata je osam (8) dana od dana objavljivanja.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih traženih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Prijave sa dokumentacijom predaju se u JU Centar “Zaštiti me” Banjaluka, Poljokanov park bb, Banjaluka, lično na protokol ili poštom na navedenu adresu, sa naznakom “Za konkurs”.

***

ELNOS BL BANjALUKA

Elnos Grupa je internacionalna kompanija u oblasti elektroenergetike. Poslujemo u 11 evropskih zemalja i jedna smo od vodećih kompanija za objekte do 400 kV. Sa ciljem da profesionalno odgovorimo izazovu porasta obima posla na inostranom tržištu, Elnos BL Banjaluka pruža izvrsnu mogućnost zaposlenja u sektoru inženjeringa, na poziciji elektromontera na poslovima u oblasti dalekovoda.

ELNOS BL Banjaluka objavljuje

KONKURS

za radno mjesto:

- Elektromonter - tim za dalekovode - 5 izvršilaca

 

Pozivamo Vas da postanete dio našeg uspješnog tima. Nudimo Vam stimulativnu zaradu (iznad ovdašnjeg prosjeka), mogućnost sticanja novih znanja i napredovanja, dinamično radno okruženje u našim najiskusnijim timovima, te priliku za lični i profesionalni razvoj.

Opšti uslovi:

- diploma srednje škole: tehničar elektroenergetike, električar ili monter

- 3 godine radnog iskustva na ovim i sličnim poslovima

 

Specifični uslovi koji će se posebno bodovati:

- Vozačka dozvola “B” kategorije

- Poznavanje rada na računaru (MS Office)

- Poznavanje engleskog jezika (prednost, ne i obavezan uslov)

- Poznavanje ostalih stranih jezika

Oglas ostaje otvoren do 16.11.2020. godine.

Prijave i biografije dostaviti na e-mail: [email protected]

***

ELNOS BL BANjALUKA

Sa ciljem da profesionalno odgovorimo izazovu porasta zahtjeva domaćih i inostranih tržišta, Elnos BL Banjaluka pruža izvrsnu mogućnost zaposlenja u sektoru inženjeringa za poziciju mašinskog inženjera na poslovima izgradnje hidroenergetskih postrojenja.

ELNOS BL Banjaluka objavljuje

KONKURS

za radno mjesto:

 

- Diplomirani mašinski inženjer - odsjek hidroenergetika, na poslovima izgradnje

hidroenergetskih postrojenja

 

Opšti uslovi:

- Zanimanje: diplomirani mašinski inženjer (ECTS 180 i više)

- Minimalno 3 godine iskustva na poslovima projektovanja ili izgradnje hidroenergetskih sistema

- Poznavanje engleskog jezika (obavezan uslov)

- Vozačka dozvola “B” kategorije

 

Specifični uslovi koji će se posebno bodovati:

- Posjedovanje licenci za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova

- Radno iskustvo na poslovima projektovanja ili izgradnje hidroenergetskih sistema

- Poznavanje ostalih stranih jezika

Oglas ostaje otvoren do 16.11.2020. godine.

 

Prijave i biografije dostaviti na e-mail: [email protected]

***

REPUBLIKA SRPSKA

JU MUZIČKA ŠKOLA “VLADO MILOŠEVIĆ”

BANjALUKA

Jovana Dučića 23,

tel.: 051/214-786,

e-mail: [email protected]

 

PONIŠTENjE DIJELA KONKURSA

                Poništava se  dio konkursa za prijem radnika u radni odnos pod tačkom “2. kućni majstor – 1 izvršilac na neodređeno vrijeme”  u Javnoj ustanovi Muzička škola “Vlado Milošević” Banjaluka, a koji je objavljen dana 16. septembra 2020. godine u dnevnom  listu “Glas Srpske”.

***

REPUBLIKA SRPSKA

JU OŠ “PETAR PETROVIĆ NjEGOŠ” BANjALUKA

Bulevar vojvode Stepe Stepanovića 28

Tel. 051/465-188

direktor Javne ustanove Osnovna škola “Petar Petrović Njegoš” Banjaluka  raspisuje:

KONKURS

za popunu  radnog mjesta

1. Profesor/nastavnik informatike, na određeno vrijeme, do povratka radnice sa bolovanja, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, puna norma.... 1 izvršilac.

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika , stručnih saradnika i vaspitača. Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa  Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme u skladu sa članom 177. Zakona.

 

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:

1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koji ne može biti stariji od šest mjeseci i koji prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4.  da nije osuđen pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava (škola će za izabranog kandidata pribaviti uvjerenje službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa)

5. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece (škola će za izabranog kandidata pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa)

6.  Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 Uz potpisanu prijavu (sa kratkom biografijom, adresom i kontakt telefonom) potrebno je dostaviti  dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentacije na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  i Pravilnika o proceduri i kriterijumima  za prijem u radni odnosi načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi:

- ovjerenu  fotokopiju  diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u određenoj oblasti,

- uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

- uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

- dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje ocjene o prosjeku ocjena,

- uvjerenje o državljanstvu,

- izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte,

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

- uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži  vrstu posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

- uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida ,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije  borca.

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se razmatrati.

 

Za radno mjesto profesor/nastavnik informatike, testiranje će se obaviti 9.11.2020. godine u 11 časova, a intervju u 12 časova, u prostorijama škole sa kandidatima koji su dostavili potpune  i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove škola će postaviti na oglasnu tablu škole  najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu “Glas Srpske”.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično ili poštom na  adresu škole: Javna ustanova Osnovna škola “Petar Petrović Njegoš” Banjaluka, Bulevar vojvode Stepe Stepanovića br. 28, 78000 Banjaluka, sa naznakom “ZA KONKURS” .

***

“FRATELLO TRADE” AD BANjALUKA

Ramići bb

e-mail: [email protected]  

 telefon 051/394-180.

 

Na osnovu “Programa podrške zapošljavanju mladih sa VSS i SSS u statusu pripravnika u 2020. godini i Odluke Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, preduzeće “FRATELLO TRADE” AD, Ramići bb Banja Luka, oglašava

OGLAS

za prijem pripravnika sa SSS – djeca poginulih boraca VRS

 

1. Komponenta II Programa, 1(jedno) lice iz kategorije djece poginulih boraca VRS sa SSS.

2 . Opšti uslovi koje kandidat mora ispunjavati:

- Lice sa SSS na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, iz navedene kategorije,

- SSS – administrativnog, ekonomskog ili pravnog smjera,

 

3. Oglas ostaje otvoren do prijema pripravnika sa SSS iz navedene kategorije. Zainteresovani kandidati mogu dostaviti kratku biografiju i kontakt podatke putem e-maila: [email protected]   ili kontaktirati na telefon 051/394-180.

***

REPUBLIKA SRPSKA

JU OŠ “PETAR KOČIĆ”

Nova Topola, Gradiška

direktor škole raspisuje

KONKURS

za popunu sljedećih upražnjenih radnih mjesta

1.  Nastavnik/profesor srpskog jezika – nepuna norma (9 nastavnih časova) na određeno vrijeme do 30.6.2021, 1 izvršilac sa radnim iskustvom;

2. Nastavnik/profesor razredne nastave – puna norma  na neodređeno vrijeme, 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,  za rad u centralnoj školi;

3. Nastavnik/profesor razredne nastave – puna norma  na određeno vrijeme do 31.12.2020. sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,  za rad u PO Kočićevo;

 

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

Pored opštih uslova koji su propisani Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju i uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

Opšti  uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju  prilikom prijavljivanja na konkurs su:

- da je državljanin RS ili Bosne i Hercegovine što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

- da je punoljetan što dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte;

- da je radno sposoban što dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od 6 mjeseci, i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

- da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela  učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad  djetetom i maloljetnim licem;

- da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad  djetetom i maloljetnim licem.

Uvjerenje o neosuđivanosti i uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem (ako je kandidat rođen u Republici Srpskoj), a prije zasnivanja radnog odnosa.

Prava učešća na konkurs imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom (čl. 104. stav (6) Zakona  o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs i spisak dokumentacije koja se dostavlja, pored dokumentacije kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i člana 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi:

1. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

3. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu, za ona radna mjesta za koja se traži položen stručni ispit;

4. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje izdato od strane visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena koje je kandidat ostvario tokom studiranja ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

5. Uvjerenje od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

6. Uvjerenje o radnom stažu izdato od strane ranijeg Poslodavca, koje sadrži vrstu posla, stepen stručne spreme po sistematizaciji, i dužinu ostvarenog radnog staža po vrstama posla;

7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije  borca.

Kandidat koji bude primljen na upražnjeno radno mjesto, prije zasnivanja radnog odnosa, obavezan je dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj, fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti ne starije od šest mjeseci;

Sa kandidatima  koji ispunjavaju uslove konkursa i koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, obaviće se testiranje i intervju u prostorijama škole dana 11.11.2020. godine u  12  časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije održavanja testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana javnog objavljivanja.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Prijave sa potrebnom  dokumentacijom slati na adresu škole: Javna ustanova Osnovna škola “Petar Kočić” Nova Topola, Banjalučki put br.108, 78418 Nova Topola, sa naznakom “ZA KONKURS”.

***

JU OŠ “DANILO BORKOVIĆ”  

GRADIŠKA

raspisuje se

 

KONKURS

za prijem radnika u radni odnos

1. Profesor  / nastavnik  srpskog  jezika   -  1  izvršilac ,  lice  sa  radnim  iskustvom   i   položenim  stručnim   ispitom,    određeno  radno  vrijeme  do 31.12.2020.  god. ;

2. Profesor  /nastavnik  razredne  nastave  -  2  izvršioca  sa  radnim  iskustvom  i  položenim  stručnim  ispitom, na  neodređeno  radno  vrijeme; 

3. Profesor  / nastavnik  razredne  nastave   -  1  izvršilac   za  rad  u  produženom  boravku,  lice  sa  radnim  iskustvom   i   položenim  stručnim   ispitom,  određeno  radno  vrijeme  do  povratka  radnika  sa  bolovanja;

4. Profesor  / nastavnik  razredne   nastave  - 1 izvršilac  za  rad  u  produženom  boravku, lice  sa  radnim  iskustvom  i  odrađenim  pripravničkim stažom ,  određeno  radno  vrijeme  do  kraja  nastavnog  procesa  šk. 2020/2021. god. ;          

5. Diplomirani  pedagog  -  1  izvršilac   za  rad  u  produženom  boravku,  lice  sa  radnim  iskustvom   i   položenim  stručnim   ispitom,   određeno  radno  vrijeme  do  kraja  nastavnog  procesa  šk.  2020/2021. godine.         

Uz  potpisanu     prijavu  sa kratkom  biografijom (adresom  i  kontakt telefonom) ,    dostaviti  dokumenta  kojima  se  dokazuje  da  kandidat  ispunjava  opšte  i  posebne  uslove  za  prijem u  radni  odnos (original ili ovjerenu fotokopiju):

Opšti  uslovi: 

1. Uvjerenje o državljanstvu  (da je  državljanin RS, BiH );

2. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte  (da je punoljetan) ;

3. Ljekarsko uvjerenje da je radno sposoban (prilaže samo izabrani kandidat prije zasnivanja radnog odnosa,  uvjerenje  ne  može  biti  starije  od šest  mjeseci);

4. Uvjerenje o neosuđivanosti  pravosnažnom  presudom  za  krivična djela  učinjena  protiv  dostojanstva  ličnosti,  morala,  službene  dužnosti,  trgovine  ljudima,  zlostavljanja  djeteta ,  polnog  i  drugog  nasilja  nad  djetetom  ili  maloljetnim  licem,  zloupotrebe  opojnih  sredstava (škola će za izabranog kandidata tražiti službenim putem, prije zasnivanja radnog odnosa);

5. Uvjerenje  o  podacima  iz  posebnog  Registra  lica  pravosnažno  osuđenih  za  krivična  djela  seksualne  zloupotrebe  i  iskorištavanja  djece  (škola će za izabranog kandidata tražiti službenim putem, prije zasnivanja radnog odnosa);

6. Uvjerenje  da  protiv  njega  nije  pokrenut  krivični  postupak za  djela  učinjena  protiv  dostojanstva  ličnosti,  morala, službene  dužnosti,  polnog  integriteta,  zlostavljanja  djeteta,  polnog  i  drugog  nasilja  nad  djetetom  ili  maloljetnim  licem. 

Pored  dokumentacije  kojom  se  dokazuje  ispunjenost  opštih  uslova   za  zasnivanje  radnog  odnosa,  propisanih  Zakonom  o  radu,    potrebno  je  dostaviti  i  sljedeću  dokumentaciju  na  osnovu  koje  se  dokazuje  ispunjenost  posebnih  uslova  i  dokumentaciju  na  osnovu  koje  se  vrši  bodovanje  po  kriterijima  iz  člana  115.  Zakona  o  osnovnom  vaspitanju  i  obrazovanju  (“Sl. glasnik  RS”,  br.,  44/17,  31/18, 84/19 , 35/20 , 63/20 )     i  važećeg  Pravilnika  o  proceduri  prijema  ,  kriterijumima  za  prijem  u  radni  odnos  i  načinu   bodovanja  kandidata  u  osnovnoj  školi  (“Sl. glasnik  RS”  br.  74/18,  26/19).

 

Posebni  uslovi : 

1.  Diploma o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stečeno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;

2. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

3. Uvjerenje  o  položenoj  pedagoško-psihološkoj  i  didaktičko  - metodičkoj  grupi  predmeta ,  koje  je  dužan  da  dostavi  kandidat  koji  u  toku  studija  nije  položio pedagoško-psihološku  i  didaktičko-metodičku  grupu  predmeta.

4. Uvjerenje  da  se  kandidat  oslobađa  obaveze  polaganja  stručnog  ispita  ili  je  položio  razliku  dijela  ispita  u  skladu  sa  Pravilnikom  o  polaganju  stručnog  ispita  u  školi,     - nije  potrebno  za  radno  mjesto  pod  rednim  brojem  četiri (4) .

5. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja se nalaze na toj evidenciji;

6. Uvjerenje o radnom stažu izdato od poslodavca kod koga je stekao radni staž;

7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije poginulog borca;

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

10. Uvjerenje  o  položenom  stručnom  ispitu  -  nije  potrebno  za  radno  mjesto  pod  rednim  brojem  četiri  ( 4 ) .  

Pravo  učešća  na  konkursu  na  osnovu  člana 104. Stav  6) Zakona  o  osnovnom  vaspitanju  i  obrazovanju  imaju  i  lica  koja  su  stekla  radni  staž  van  škole  u  trajanju  od  najmanje  godinu  dana  u  struci  ukoliko  ispunjavaju  ostale  uslove  propisane  Zakonom  o  osnovnom  vaspitanju  i  obrazovanju  (“Sl. glasnik  RS”,  br. 44/17,  31/18,  84/19 ). 

 

Pravo  učešća  na  konkursu  imaju  i  lica  koja  su  po  propisima  važećim  do  stupanja  na  snagu  Zakona  o  osnovnom  vaspitanju  i  obrazovanju  (“Sl. glasnik  RS”,  br.  44/17 i  31/18, 84/19, 35/20, 63/20) ispunjavala  uslove  u  pogledu  stepena  i  vrste  stručne  spreme.     

Prijem  u  radni  odnos  izvršiće  se  u  skladu  sa  članom  115.  Zakona  o  osnovnom  vaspitanju  i  obrazovanju  (“Sl. glasnik  RS”  br. 44/17,  31/18 , 84/49, 35/20, 63/20 ),  Pravilnikom  o  proceduri  prijema, kriterijumima  za  prijem  u  radni  odnos  i  načinu  bodovanja  kandidata  u  osnovnoj  školi   (“Sl. glasnik  RS”  br 74/18 , 26/19)  a  u  skladu  sa  Odlukom  Ustavnog  suda  RS,  br.  U  - 83/14 od  24.2.2016.  god. 

 

Pozivaju   se kandidati da na  prijavi  tačno navedu koja dokumenta dostavljaju uz prijavu.

Prijave na konkurs sa dokazima o ispunjavanju uslova slati na adresu škole. (JU Osnovna škola “Danilo  Borković”, Ul. Majora  Milana  Tepića br.19 ; 78 400  Gradiška,  sa  naznakom “Za  konkurs”)

Nepotpune i neblagovremene prijave, kao ni dokumenta koja nisu ovjerena  komisija neće uzeti u razmatranje.

Testiranje  i intervju  će  se  obaviti  11.11.2020.  godine (srijeda)  u  12 časova  u  prostorijama škole. 

Spisak  kandidata  koji  ispunjavaju  uslove  konkursa  škola  će  postaviti  na  oglasnu    tablu  škole  u  petak, 6.11.2020.  godine.   

Kandidati  se  neće  posebno  pozivati  na  testiranje  i  intervju.

Ako  se ne  pojavi  na  testiranju  ili  intervjuu  smatraće  se  da  je  kandidat  odustao  od  prijave  na  konkurs. 

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu “Glas Srpske”.   

Kandidati  su  dužni  dostaviti  ovjerene  kopije  svih  dokumenata  i  te  kopije  neće  biti  vraćene  kandidatima.                             

***

PRIMA ISG DOO GRADIŠKA,

 Dejtonska 2V, 78400 Gradiška.

e-mail: [email protected]

 

OGLAS

za radno mjesto kontrolora kvaliteta (m/ž)

 

Mjesto rada: Gradiška, BiH

Broj izvršilaca: 2

Zadaci i odgovornosti:

• Kontrolor  u pogonu tapaciranog namještaja,

• Praćenje izrade namještaja u fazama proizvodnje, otklanjanje  nejasnoća u  proizvodnom   procesu, 

• Dostizanje potrebnog nivoa kvaliteta proizvoda i rada na stalnom poboljšanju,

• Prijedlozi korekcije proizvoda,

• Procesna i završna kontrola,

• Koordinacija sa tehničkom službom i drugim sektorima proizvodnje,

• Redovno izvještava voditelja kontrole kvaliteta i direktora o tekućim poslovima i aktivnostima,

• Osigurava provođenje smjernica dobijenih od voditelja kontrole kvaliteta.

 

Pravo učešća imaju svi kandidati koji pored opštih uslova utvrđenih zakonom ispunjavaju i sljedeće uslove:

• VSS tehničkog smjera - mašinski inžinjer, šumarski inžinjer

• Izvrsno poznavanje MS Office,

• Prednost imaju kandidati sa iskustvom u proizvodnji tapaciranog namještaja,

• Poznavanje  engleskog jezika,

• Vozačka dozvola B kategorija.

 

Lični profil:

• Izvrsne komunikacijske i prezentacijske vještine,

• Spremnost na timski rad u dinamičnoj radnoj atmosferi,

• Odgovornost,

• Posjedovanje organizacijske i motivacijske sposobnosti,

• Proaktivnost i pozitivan stav,

• Kreativnost.

 

Nudimo:

• Stabilnu i redovnu zaradu,

• Plaćene putne troškove, topli obrok, regres,

• Rad u pozitivnoj atmosferi,

• Priliku za sticanje novih znanja i profesionalno usavršavanje,

• Priliku za aktivno učestvovanje u radu i razvoju kompanije kroz lični doprinos.

Oglas ostaje otvoren 30 dana.

Motivaciono pismo i biografiju možete nam poslati na e-mail: [email protected]  ili lično na adresu Prima ISG d.o.o. Gradiška, Dejtonska 2V, 78400 Gradiška.

***

JU CSŠ “PETAR KOČIĆ” SRBAC,

Ul. Danka Mitrova 5, 78420 Srbac.

Kontakt telefon 051-740-135.

KONKURS

za prijem radnika

 

1. Profesor biologije (za 10 časova), pripravnik  na određeno vrijeme, do povratka radnika sa porodiljskog odsustva.

          Pored  uslova predviđenih Zakonom o radu (“Sl. glasnik RS” broj 1/16 i 66/18) kandidati treba da ispunjavaju uslove u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj 41/18, 35/20 92/20), Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji (“Sl. glasnik RS”  broj 34/15 i 83/15) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u stručnim tehničkim i srednjim stručnim školama (“Sl. glasnik RS” broj 29/12 i 80/14 i 83/15).

          Prijem radnika vrši se u skladu s Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj 24/19).

Potrebna dokumenta:

1. Prijava na konkurs potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje sa kontakt podacima (adresa, telefon, e-mail)

2. Uvjerenje o državljanstvu

3. Izvod iz matične knjige rođenih

4. Uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

5. Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent

6. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje  visokoškolske  ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja  ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena

7.  Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta

8. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje  o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica

9. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom (uvjerenje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla). Ukoliko je kandidat radio s nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme

10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca.

11. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida

12. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca.

13. Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje ne može biti starije od šest mjeseci prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

14. Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,  škola će službenim putem pribaviti za kandidata koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

15. Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, škola će službenim putem pribaviti za kandidata koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidati su dužni uz prijavu dostaviti ovjerene fotokopije priloženih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Sa kandidatima koji  su dostavili potpune i blagovremene prijave  i koji ispunjavaju  uslove konkursa, obaviće se  testiranje 10.11.2020. u 12  časova u prostorijama škole a intervju istog dana u 13.30 časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole tri dana prije zakazanog testiranja, a po mogućnosti i na internet stranicu škole.

 Škola kandidate neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Nepotpune i neblagovremene prijave na konkurs neće se razmatrati.

Konkurs ostaje otvoren  7 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.

          Prijave i dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti na adresu:  JU Centar srednjih škola “Petar Kočić” Srbac, Ul. Danka Mitrova 5, 78420 Srbac.

          Kontakt telefon 051-740-135.

***

REPUBLIKA SRPSKA

JU OŠ “DRINIĆ”, DRINIĆ

 Centar 13,

tel/faks: 050/465-020,

 e-mail: [email protected]

KONKURS

za izbor i imenovanje direktora

Javne ustanove Osnovna škola “Drinić” Drinić

I - Predmet

Na osnovu Odluke Školskog odbora Javne ustanove Osnovna škola “Drinić” Drinić broj: 550/20. od 19.10.2020. godine, Školski odbor raspisuje javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Osnovna škola “Drinić” Drinić.

II - Opis poslova

Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole u skladu sa pozitivno-pravnim propisima. Za svoj rad odgovara Vladi, ministru i školskom odboru.

Direktor škole odgovaran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih Zakonom o sistemu javnih službi, Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Statutom škole.

III - Mandat

Mandat direktora traje četiri godine i počinje od dana stupanja na dužnost.

Školski odbor dostavlja dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora u roku od osam dana od dana razmatranja prijava. Na prijedlog ministra Vlada imenuje za direktora jednog od kandidata sa spiska dostavljenog od strane školskog odbora.

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

IV – Status

Direktor škole zasniva radni odnos i svoja prava iz rada i po osnovu rada ostvaruje u skladu sa opštim i posebnim zakonima, kolektivnim ugovorima, Statutom Javne ustanove Osnovna škola “Drinić” Drinić, te Pravilnikom o radu.

V - Uslovi za učešće na konkursu

Za direktora Javne ustanove Osnovna škola “Drinić” Drinić može biti izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđene Ustavom Bosne i Hercegovine, Zakonom o radu, Zakonom o osnovnom vaspitanju  i obrazovanju, Statutom škole i Pravilnikom o uslovima i postupku izbora i imenovanja direktora osnovne škole i to:

1. Opšti uslovi:

              - da je državljanin Republike Srpske/Bosne i Hercegovine,

              - da je stariji od 18 godina i

              - da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad.

2. Posebni uslovi:

- da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,

- da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz prethodne alineje,

- da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

3. Na mjesto direktora mogu konkurisati i lica iz člana 177. stav 2. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, odnosno nastavnici i stručni saradnici koji su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme za radno mjesto direktora.

4. Pored opštih i posebnih uslova koje kandidat mora da ispunjava, za direktora ne može biti izabrano lice na koje se odnosi član IDž stav 1. Ustava BiH, tj. nijedno lice koje služi kaznu izrečenu od Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i nijedno lice koje je pod optužnicom tog suda, a nije se povinovalo nalogu da se pojavi pred Sudom.

VI – Potrebna dokumentacija

Kandidat koji konkuriše za radno mjesto direktora škole uz prijavu na konkurs prilaže sljedeće dokumente:

1. Izvod iz matične knjige rođenih,

2. Uvjerenje o državljanstvu,

3. Diplomu o završenoj stručnoj spremi,

4. Potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome,

5. Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost,

6. Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,

7. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

8. Prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,

9. Preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,

10. Kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu,

11. Ovjerenu izjavu da kandidat nije lice na koje se odnosi član IDž stav 1. Ustava BiH, odnosno da nije lice koje služi kaznu izrečenu od Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i nijedno lice koje je pod optužnicom tog suda, a nije se povinovalo nalogu da se pojavi pred Sudom,

12. Ovjerenu izjavu da kandidat ne obavlja dužnost, aktivnost ili je na položaju koji bi doveli do sukoba interesa predviđenih Zakonom o sprečavanju sukoba interesa .

Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažno presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, škola će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost.

Dokumenti kojima se dokazuje ispunjavanje opštih i posebnih uslova dostavljaju se u originalu ili ovjerenoj fotokopiji i ne smiju biti stariji od šest mjeseci.

Dostavljena dokumentacija (koja je navedena u konkursu) se neće  vraćeni kandidatima.

 

VII – Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama koje se objavljuju u Republici.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Prijave se mogu dostaviti u zatvorenoj koverti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu:

Javna ustanova Osnovna škola “Drinić” Drinić; Centar 13,79 290 Petrovac, sa naznakom “Konkurs za izbor direktora Javne ustanove Osnovne škole “Drinić”Drinić – “ne varati”.

VIII – Napomene

Školski odbor razmatra prijave kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora i ministru dostavlja dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora u roku od osam dana da dana razmatranja prijava.

Školski odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o odluci o izboru direktora Javne ustanove Osnovna škola “Drinić” Drinić u roku od osam dana od dana donošenja odluke Vlade o imenovanju direktora.

***

JU SŠC “PETAR KOČIĆ” ŠIPOVO   

 direktor  škole raspisuje:

KONKURS

za prijem radnika u radni odnos                               

1. Profesor fizičkog vaspitanja (240 ECTS), na 18 časova, na određeno radno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja.... 1 izvršilac, radnik sa iskustvom i položenim stručnim ispitom.

 

               (1) Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

              1) da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine - dokaz uvjerenje o državljanstvu,

            2) da je punoljetan  što se dokazuje izvodom  iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte,

           3) da je radno sposoban, a to se dokazuje  ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci, i prilaže ga samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,

            4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom  za krivična djela učinjena protiv dostojanstva  ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja  nad  djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

               5) uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece,

                6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanje djeteta polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

               Uvjerenja iz stava 1. tački 4) i 5) konkursa za izabranog kandidata  škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa. 

             

            Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju, potrebno je dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje i ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisani Pravilnikom i to:

     1. ovjerenu fotokopiju diplome o završenom  prvom  ciklusu studijskog programa, u četvorogodišnjem trajanju  sa najmanje ostvarenih 240 ECTS  bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

     2. dodatak diplomi, koji sadrži  podatke o prosjeku  ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

    3.  uvjerenje o radnom stažu izdato od  ranijeg poslodavca ako je raspisan  konkurs za prijem u radni odnos lica sa iskustvom;

   4. uvjerenje  opštinskog /gradskog/ organa  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom  statusu člana porodice poginulog borca  Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske  ukoliko  se radi o kandidatu  iz kategorije porodice poginulih boraca,

  5. uvjerenje opštinskog /gradskog/ organa uprave  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije boraca,

     6. uvjerenje opštinskog / gradskog/ organa uprave nadležnog za boračko- invalidsku  zaštitu o utvrđivanju statusa  ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske  ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

      Kandidati dostavljaju ovjerene kopije svih dokumenata i ovjerene kopije neće biti vraćene kandidatima.

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu i posebnih uslova propisanih Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju  kandidati treba da ispunjavaju i druge uslove propisane Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama  i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u Gimnaziji.

       Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola će postaviti na oglasnoj tabli škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua i to 9.11.2020. godine (ponedjeljak).

      Intervju i testiranje za kandidate koji ispunjavaju uslove će se obaviti  12.11.2020. godine (četvrtak) u 9 časova.

      Ukoliko se kandidat  ne pojavi  na testiranju i intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

      Konkurs  ostaje otvoren (8) osam dana od dana objavljivanja.

 

NAPOMENA: Kandidati su prilikom dolaska u školu dužni poštovati sve mjere i preporuke JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske a u cilju sprečavanja prenošenja virusa Korona, obavezna dezinfekcija ruku pri ulasku u školu poštovanje fizičke distance od 2 metra te obavezna upotreba maski.

      Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

      Prijavu sa  potrebnim dokazima poslati na adresu:

        JU Srednjoškolski  centar “Petar Kočić”,   ulica Nikole Tesle broj: 34,

        70 270  Šipovo -  Komisiji za prijem radnika

       Kontakt  telefon: 050-360-390

***

REPUBLIKA SRPSKA

JU OŠ “DESANKA MAKSIMOVIĆ”, GORNjI RIBNIK

Rade Jovanića 38,

 tel.: 050/431-017, 431-475,

 e-mail: [email protected]

direktor škole raspisuje

KONKURS

za  nastavni kadar u školskoj 2020/2021. godini

 

1. Profesor fizike ……………………………………………… 12 časova, jedan izvršilac, položen stručni ispit na neodređeno vrijeme, centralna i područna škola Donji Vrbljani

2. Profesor matematike …………………………………….. 16 časova, jedan izvršilac, pripravnik na neodređeno vrijeme, centralna škola

3. Profesor informatike ……………………………………………… 4 časova, jedan izvršilac, pripravnik do 31.8.2021. godine 

4. Profesor italijanskog jezika i književnosti ..............8 časova, jedan izvršilac, položen stručni ispit do 31.08.2021.                                                                                             

Kandidat  treba da ispunjava uslove predviđene članom 104. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Zakonom o radu što dokazuje prilaganjem sljedeće dokumentacije:

- Uvjerenje o državljanstvu 

- Izvod iz MKR ili kopija lične karte

- Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti u skladu sa Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima u osnovnoj školi

- Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta

- Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima (ljekarsko uvjerenje se dostavlja nakon prijema po  konkursu)  

- Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

- Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece

Pored navedene dokumentacije ako kandidat ispunjava uslove u pogledu nivoa i vrste obrazovanja prema Pravilniku o stručnim profilima i zvanjima u osnovnoj školi (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 76/15) potrebno je priložiti:

- Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja

- Uvjerenje Biroa za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica

- Dokaz o stažu (ovjerena kopija radne knjižice) ili uvjerenje od ranijeg poslodavca (ako se traži lice sa iskustvom)

- Uvjerenje opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca

Konkurs ostaje otvoren sedam dana od dana objavljivanja u “Glasu Srpske”.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave nećemo uzimati u razmatranje.

Ukoliko se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole.

Testiranje će se obaviti u prostorijama JU OŠ”Desanka Maksimović” u Gornjem Ribniku,  9. novembra 2020. godine u 9 časova a intervju će se obaviti istog dana nakon testiranja.

**

REPUBLIKA SRPSKA

JU OŠ “PETAR KOČIĆ”

Sitnica, Sitnica 23 – opština Ribnik

tel.: 050 421 026,

 e-mail: [email protected]

JU OŠ “Petar Kočić” Sitnica objavljuje

 

ISPRAVKU  KONKURSA br.481/20

1. Nastavnik fizičkog vaspitanja - pripravnik, 8 časova redovne nastave na određeno vrijeme do kraja školske 2020/2021 god. i

2. Nastavnik engleskog jezika - pripravnik , 16 časova redovne nastave, do povratka radnika sa porodiljskog odsustva.

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu   i članom 5. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi, kandidat treba da ispunjava uslove propisane članom 104 i članom 129. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

 (1) Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1) da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa i

4)  da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanje djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava.

5) Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece

6) Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

Uvjerenja  iz tačaka 4) i 5)  za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata:

1) Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2) Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko –metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta

3) Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

4) Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

5) Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca.

6) Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida

7) Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima

Testiranje i intervju održaće se u prostorijama škole dana 11.10.2020. god. (srijeda) u 8.30 časova.

Na oglasnoj tabli škole će biti objavljen spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na konkurs neće se uzeti u razmatranje.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Kandidati koji se ne pojave na testiranju i intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.

Prijave dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom “Prijava na konkurs za radno mjesto nastavnika  engleskog jezika” na adresu: JU OŠ “Petar Kočić” Sitnica, Sitnica 23, broj pošte 79283 Sitnica.

Napomena: Konkurs se ispravlja zbog toga što nije naveden nastavnik pripravnik i zbog toga što kandidati pripravnici ne moraju da ispunjavaju posebne uslove o položenom stručnom ispitu i radnom stažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana