JU ZZZ RS – Filijala Trebinje: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 30.10.2019. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Trebinje: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 30.10.2019. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 30.10.2019. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni ao nezaposleno lice.

***********

"LjBILjE"DOO

 LjUBINjE

KONKURS

za prijem na poziciju

 

1.   Komercijaliste-   1 izvršilac područje BiH - banjalučka regija

 

Uslovi za komercijaliste:

 

• Minimum srednja stručna sprema bez obzira na usmjerenje,

• Poželjno radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima, u prehrambenoj industriji, farmaciji ili kozmetici u trajanju od najmanje jedne godine.

• Rad na računaru - samostalan rad /MS office, Pover poin, internet,

• Vozačka dozvola B kategorije - aktivan vozač.

 

 

Način apliciranja na radno mjesto:

 

- Prijavu sa biografijom koja sadrži osnovne podatke o kandidatu poslati na mejl [email protected] ili putem pošte na adresu:

 "Ljbilje"d.o.o. Ljubinje, Crnogorski put bb.Ljubinje.

• Prijave mogu slati svi zainteresovani  kandidati sa teritorije Bosne i Hercegovine.

• Na razgovor biće pozvani samo kandidati koji uđu u uži izbor.

• Konkurs je otvoren do popunjavanja radnih  mjesta.

***

 

"LjBILjE"DOO

 LjUBINjE

 

 

                                                                           

 

 

JAVNI  KONKURS

                              za prijem pripravnika u radni odnos sa visokom stručnom spremom

                                             ( na području Banja Luke, Sarajeva i Hercegovine  )

 

1. Diplomirani agronom ........................................................................... 1 izvršilac

2. Diplomirani ekonomista …............................................................... 1 izvršilac

3. Diplomirani pravnik ............................................................................ 1 izvršilac

4. Diplomirani tehnolog ..........................................................................1 izvršilac

 

 

I   Opšti uslovi:

    Za prijem u radni odnos  kandidati moraju ispunjavati sljedeće  opšte  uslove:

- da je na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS,

- da je stariji od 18 godina,

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost.

 

II Posebni uslovi:

      Pored opštih  uslova propisanih zakonom, kandidati moraju ispunjavati i slijedeće  posebne uslove:

- VI stepen stručne spreme – ( poljoprivredni fakultet, ekonomski fakultet, pravni fakultet ili tehnološki  fakultet)

- Poželjno poznavanje jednog stranog jezika (prvenstveno engleskog);

- Dobre komunikacijske sposobnosti;

- Poznavanje rada na računaru;

- Aktivan vozač

         

III  Potrebni dokumenti:

       Kandidati su dužni da uz prijavu na konkurs dostave:

- biografiju,

-  kopije diplome o završenoj školskoj spremi

-  kopiju uvjerenja o državljanstvu,

 

          Kandidati koji budu izabrani dužni su prije početka obavljanja pripravničkog rada dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

          Prijem pripravnika izvršiće izborna komisija . O vremenu i mjestu razgovora svi kandidati koji ispunjavaju opšte i posebne uslove biće blagovremeno obaviješteni.

          Prijave na konkurs sa dokazima o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, dostavljaju se na adresu:

          „Ljbilje" d.o.o. Ljubinje

          Crnogorski put bb, Ljubinje

          Republika Srpska, BiH,

          Ili  u elektronskom obliku na i-mejl:  [email protected] Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja javnog konkursa.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje u smislu obavljanja razgovora – intervjua sa kandidatima.

***

JU OŠ "SVETI SAVA"

 FOČA

 

KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

1. Nastavnik fizike –  na određeno vrijeme, od 20.01.2020. godine do 31.8.2020. godine – 2 izvršioca;

- 1 izvršilac na punu radnu normu u CŠ i PO Miljevina, sa radnim iskustvom - položen stručni ispit i

- 1 izvršilac na 2 časa neposrednog rada sa učenicima u PO Miljevina, sa radnim iskustvom - položen stručni ispit;

2. Nastavnik geografije –  na određeno vrijeme, od dana prijema do povratka radnika sa neplaćenog odsustva, a najdalje do 31.8.2020. godine - 1 izvršilac na 10 časova neposrednog rada sa učenicima u CŠ i PO Miljevina, sa radnim iskustvom – položen stručni ispit;

3. Voditelj u produženom boravku -  na određeno vrijeme i na punu radnu normu - 2 izvršioca:

- 1 izvršilac od dana prijema do povratka radnika sa bolovanja, a najduže do kraja nastavnog procesa u školskoj 2019/2020. godini,  sa radnim iskustvom – položen stručni ispit za samostalan vaspitno-obrazovni rad i

- 1 izvršilac od dana prijema do kraja nastavnog procesa u školskoj 2019/2020. godini, sa radnim iskustvom – položen stručni ispit za samostalan vaspitno-obrazovni rad.

Prijavljeni kandidati treba da, osim uslova utvrđenih Zakonom o radu, a u  skladu sa   članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, imaju:

       a)  završen prvi ciklus studijskog programa za slobodno radno mjesto i ostvarenih najmanje 180 ESTS bodova u trajanju od  tri godine ili ekvivalent;

       b)  položen stručni ispit za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;

       v) ljekarsko uvjerenje, od nadležne zdravstvene ustanove, o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima.

          Izuzetno, na upražnjena radna mjesta Škola može angažovati lice koje je steklo radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjava ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

          Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 44/17, 31/18 i 84/19), ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

          Rad u školi ne može obavljati lice koje je pravosnažnom presudom osuđivano za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, zloupotrebe opojnih sredstava, službene dužnosti, polnog integriteta,  zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, 

          Kandidati treba da ispunjavaju i uslove propisane Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15), odnosno da im je u diplomi naveden stručni profil za radno mjesto na koje konkurišu.

 Kandidati koji konkurišu za radno mjesto pod rednim brojem 3. treba da ispunjavaju i uslove iz člana 6. Pravilnika o načinu organizovanja proširenog programa  ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 37/19).

Uz prijavu na konkurs (sa biografijom), potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje, kandidati   obavezno  dostavljaju ovjerene fotokopije dokumenata, kojima dokazuju ispunjenost opštih i posebnih uslova, i to:

1. Uvjerenja o državljanstvu;

2. Izvoda iz MK rođenih ili lične karte;

3. Diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti  (diploma mora biti priznata ukoliko nije stečena na teritoriji SFRJ do 6. aprila 1992. godine, BiH i Republici Srbiji);

4. Uvjerenja o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, (koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta);

5. Uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;

6. Uvjerenja da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi;

7. Ljekarskog uvjerenja o psihofizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti za rad sa učenicima koje ne može biti starije od šest (6) mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon završenog izbora  po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

8. Uvjerenje  da  protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

9. Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava i uvjerenje o  podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,  za izabranog kandidata, Škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

        U prijavi na konkurs kandidati obavezno treba da navedu tačne adrese stanovanja i brojeve kontakt telefona (po mogućnosti brojeve mobilnih telefona).

       U skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za  prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata  u osnovnoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 74/18 i 26/19) biće vršeno bodovanje kandidata, po već  utvrđenim kriterijumima.

        Kandidati treba da dostave i ovjerene fotokopije dokumentacije na osnovu koje se vrši bodovanje, i to:

1 . Za prosječnu ocjenu tokom studiranja -  dokument u formi dodatka diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili u formi uvjerenja visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja;

2.  Za vrijeme provedeno na evidenciji nezaposlenih lica -  dokument u formi uvjerenja izdatog od Zavoda za zapošljavanje za područje jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen (računa se ukupno vrijeme  čekanja na posao u stručnoj spremi i profilu  zatraženim  konkursom, zaključno sa danom izdavanja uvjerenja o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje);

3. Za dužinu radnog staža – dokument  u formi uvjerenja o radnom stažu, izdatog od ranijeg poslodavca, koje sadrži podatke iz kojih se jasno vidi:

 - vrsta posla;

              -  stepen stručne spreme i

              - dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla.

*** Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće postavljen na oglasnu tablu  Škole.

*** Testiranje i intervju sa kandidatima, koji dostave potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u prostorijama Škole, i to:

- 15.11.2019. godine, testiranje sa početkom u 9 časova,

- 15.11.2019. godine,  intervju sa početkom u 12 časova.

 

*** Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, pa ako se ne pojave na istim, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

 

*** Ukoliko dva ili više kandidata, nakon bodovanja, ostvare isti broj bodova, rangiranje će se izvršiti po propisanim prioritetima i Škola će od tih kandidata, ukoliko bude potrebno, tražiti i dodatnu dokumentaciju, a u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za  prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata  u osnovnoj školi.

*** Konkurs  ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.

 Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

 Dokumentacija poslata uz prijavu na konkurs se ne vraća.

              Prijave na konkurs dostaviti na adresu Škole, Nemanjina, bb 73300 Foča, preporučeno ili direktno u školu.

***

JU CENTAR SREDNjIH ŠKOLA

TREBINjE

 

 

 

KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta na određeno vrijeme

u školskoj 2019/2020

 

1. Diplomirani ekonomista, 1 izvršilac, sa radnim iskustvom u nastavi i  položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, 16 nastavnih časova nedeljno, do povratka radnika sa izborne funkcije, a najduže do kraja školske godine (31.08.2020.).

2. Diplomirani bibliotekar, 1 izvršilac, sa radnim iskustvom na poslovima bibliotekara i  položenim stručnim ispitom za rad u biblioteci, puno radno vrijeme, do povratka radnice sa bolovanja.

 

Za nastavnika i stručnog saradnika u srednjoj školi može biti izabrano lice koje ispunjava opšte uslove utvrđene Zakonom o radu ("Sl. gl. RS" br.1/16 i 66/18) i posebne uslove propisane članom 104. i članom 105. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Sl. gl. RS", br.41/18) i Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama ("Sl. gl. RS", br. 29/12, 80/14 i 83/15).

Procedura prijema radnika biće obavljena u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem  ("Službeni glasnik Republike Srpske", br. 24/19).

 

Uz prijavu na Konkurs (potpisanu od strane kandidata na kojoj će obavezno biti naznačena adresa stanovanja i kontakt telefon) kandidati su obavezni da dostave sljedeća dokumenta kojima dokazuju ispunjenost opštih uslova Konkursa:

1.       Uvjerenje o državljanstvu;

2.       Izvod iz matične knjige rođenih;

3.       Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti prilaže kandidat nakon što bude odabran na Konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

4.       Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem;

5.       Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za  krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava škola će pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa;

6.       Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece škola će pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Kandidati su obavezni da dostave i sljedeća dokumenta kojima dokazuju ispunjenost posebnih uslova Konkursa:

1.       Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent (uz diplomu priložiti rješenje o priznavanju visokoškolske isprave ukoliko je stečena van Bosne i Hercegovine i Republike Srbije nakon 6. aprila 1992. g.);

2.       Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu za radno mjesto diplomiranog ekonomiste., odnosno uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u biblioteci, za radno mjesto bibliotekara.

 

Kandidati takođe dostavljaju i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje na osnovu Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem:

 

1.       Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

2.       Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje, nakon sticanja stručne spreme;

3.       Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca iz koga se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina radnog staža ostvarena po vrstama posla. Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme neophodno je preračunati u puno radno vrijeme.

4.       Ovjerena fotokopija radne knjižice;

5.       Uvjerenje o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko je kandidatu takav status utvrđen;

6.       Uvjerenje o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko je kandidatu takav status utvrđen;

7.       Uvjerenje o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko je kandidatu takav status utvrđen.

 

Prijavu na Konkurs (sa naznakom "Prijava na konkurs za zapošljavanje za radno mjesto diplomirani ekonomista ili bibliotekar") i potrebna dokumenta kandidati su dužni da dostave lično ili putem pošte na adresu: JU Centar srednjih škola Trebinje, Vožda Karađorđa br.1, 89101 Trebinje.

Sa kandidatima koji dostave potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa za prijem biće obavljen intervju i stručno testiranje dana 13.11.2019. u 1215 časova u prostorijama JU Centar srednjih škola Trebinje.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa Škola će objaviti na oglasnoj tabli škole 11.11.2019. te se kandidati neće posebno pozivati na testiranje i intervju, odnosno ukoliko se ne pojave u naznačenom terminu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati imaju pravo uvida u rezultate ostvarene putem testiranja.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima. Potvrde i uvjerenja ne smiju biti starija od 6 mjeseci.

Neblagovremene prijave i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uslove Konkursa neće se razmatrati.

Ukoliko se na konkurs ne jave kandidati koji imaju iskustva u nastavi i položen stručni ispit za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, odnosno za rad u biblioteci, razmatraće se i prijave kandidata koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane zakonom.

 

Oglas ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja.

***

 

JU OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA „SVETI ROMAN MELOD"

NEVESINjE

 

 

KONKURS

za popunu radnih mjesta

 

1. Nastavnik klavira i korepeticije ...................................... 1 izvršilac,  9  časova sedmično, na određeno vrijeme – do kraja školske 2019/2020 g.), radno iskustvo, položen stručni ispit, rad u centralnoj školi Nevesinje i PO Gacko;.

 

2. Nastavnik violine ....................... 1 izvršilac, 12 časova sedmično, na određeno vrijeme - do kraja školske 2019/2020 g.),  radno iskustvo, položen stručni ispit, rad u centralnoj školi Nevesinje.

 

3. Nastavnik gitare ....................... 1 izvršilac, 13 časova sedmično, na određeno vrijeme - do kraja školske 2019/2020 g.),  radno iskustvo, položen stručni ispit, rad u Područnom odjeljenju Gacko

 

4. Nastavnik harmonike ...................................... 1 izvršilac,  12  časova sedmično, na određeno vrijeme – do kraja školske 2019/2020 g.), radno iskustvo, položen stručni ispit, rad u  centralnoj školi Nevesinje i PO Gacko;

 

 

5. Nastavnik hora ...................................... 1 izvršilac,  4 časa sedmično, na određeno vrijeme – do kraja školske 2019/2020 g.), radno iskustvo, položen stručni ispit, rad u  centralnoj školi Nevesinje i PO Gacko.

 

6. Nastavnik kamerne muzike ....................... 1 izvršilac, 6 časova sedmično, na određeno vrijeme – do kraja školske 2019/2020 g.),  radno iskustvo, položen stručni ispit, rad u centralnoj školi Nevesinje.

 

 

Za sve kandidate obavezan je rad u petodnevnoj radnoj sedmici.

 

Opšti uslovi:

- da je državljanin RS i BiH

- da je stariji od 18 godina;

- da je radno sposoban,

- da nije pravosnažnom presudom osuđivan za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom i maloljetnim licem

- uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece;

 

 

Posebni uslovi:

1. diplomirani muzičar – pijanista, diplomirani muzički izvođač ili pedagog, sa prethodno završenom srednjom muzičkom školom, obrazovni profil: muzički izvođač – pijanista.

2. diplomirani muzičar – violinista, diplomirani muzički izvođač ili pedagog, sa prethodno završenom srednjom muzičkom školom, obrazovni profil: muzički izvođač – violinista,

 

3. diplomirani muzičar – gitarista, diplomirani muzički izvođač ili pedagog, sa prethodno završenom srednjom muzičkom školom, obrazovni profil: muzički izvođač – gitarista,

4.  diplomirani muzičar – akordeonista, diplomirani muzički izvođač ili pedagog, sa prethodno završenom srednjom muzičkom školom, obrazovni profil: muzički izvođač – harmonikaš.

5. diplomirani dirigent, diplomirani muzički pedagog, profesor muzike sa završenim teoretskim odsjekom, diplomirani muzički pedagog solfeđa i muzičke kulture, diplomirani crkveni muzičar ili profesor crkvene muzike i pojanja, diplomirani muzički umjetnik – smjer dirigovanje, diplomirani teoretičar umjetnosti – smjer muzička teorija i pedagogija

6. diplomirani muzičar – sva izvođačka usmjerenja, diplomirani dirigent.

 

Uz prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to:

- izvod iz matične knjige rođenih,

- uvjerenje o državljanstvu BiH, RS

- ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima,

- uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece;

- uvjerenje od suda da nisu pravosnažnom presudom osuđivani za krivična djela protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom i maloljetnim licem,

- ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa i ostvarenim najmanje 180 ECTS bodova u trajanju od tri godine, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

- dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja, ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

- uvjerenje o položenoj pedagoško – psihološkoj i didaktičko – metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško – psihološku i didaktičko – metodičku grupu predmeta;

- uvjerenje o ostvarenom radnom stažu,

- uvjerenje o položenom stručnom ispitu,

- potvrdu od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih  ukoliko je kandidat nezaposlen,

- rješenje o utvrđenom statusu socijalno ugroženog lica, ukoliko kandidat ima taj status (vidi član 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem 

u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi – "Sl. glasnik RS" broj 74/18).

Ukoliko je kandidat zaposlen dužan dostaviti uvjerenje o zaposlenosti izdato od poslodavca sa fondom i sedmičnim rasporedom časova. Ukoliko kandidat ima 2 državljanstva i zaposlen je u drugoj državi dužan je dostaviti uvjerenje o zaposlenju u drugoj državi ili potvrdu sa evidencije nezaposlenih lica.

 Ukoliko se na konkurs ne prijavi lice sa potrebnim radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, komisija će razmatrati prijave lica bez radnog iskustva.

Pravo učešća na konkursu imaju lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje od godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane zakonom o osnovnom obrazovanju.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su do stupanja na snagu Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju ("Sl. glasnik RS" broj 44/17, 31/18 i 84/19) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Ljekarsko uvjerenje o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za rad sa učenicima dostavlja se nakon izbora kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uvjerenje o neosuđivanosti i uvjerenje iz posebnog Registra za izabranog kandidata škola će pribaviti po službenoj dužnosti, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Dana 12.11.2019. godine sa početkom u 11 časova u prostorijama škole na adresi Trg Blagoja Parovića bb sa svim kandidatima koji su dostavili blagovremene i potpune prijave  obaviće se testiranje i intervju. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju a ako se ne pojave na istom smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.  Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua..

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene fotokopije svih dokumenata i te fotokopije neće biti vraćene kandidatima.

Prijave sa potrebnim dokumentima mogu se predati neposredno ili poslati poštom na navedenu adresu.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja.

***

JU OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA "SVETI ROMAN MELOD"

 NEVESINjE

 

 

JAVNI KONKURS

za izbor i imenovanje direktora

 

I - Školski odbor raspisuje Javni konkurs za izbor i imenovanje  direktora JU Osnovne muzičke škole "Sveti Roman Melod" Nevesinje

II – Opis poslova

Direktor organizuje i rukovodi procesom rada i poslovanja ustanove, predstavlja i zastupa ustanovu, odgovoran je za zakonitost rada i obavlja druge poslove u skladu sa zakonom , statutom i drugim aktima ustanove.

III – Mandat direktora traje četiri godine.

IV – Opšti uslovi

- da je državljanin Republike Srpske, odnosno BiH

- da je stariji od 18 godina

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost

- da nisu otpušteni iz državne službe na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini (bilo na nivou države ili entiteta) kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Republici Srpskoj u periodu od tri godine prije dana obavljanja javne funkcije;

- da se na njih ne odnosi član IX 1. Ustava Bosne i Hercegovine.

 

V – Posebni uslovi

1. završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent

2. najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome o visokoj stručnoj spremi

3. da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora i da se protiv njega ne vodi krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

4. da ima predložen program rada i ističe se u realizaciji ili organizaciji vaspitno-obrazovnog procesa u školi

VI – Potrebna dokumenta

Uz prijavu, kandidati dostavljaju dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova:

1. izvod iz matične knjige rođenih,

2. uvjerenje o državljanstvu;

3. diplomu o završenoj stručnoj spremi (diploma ukoliko je stečena van Bosne i Hercegovine i Srbije ili na teritoriji bivše SFRJ nakon 6. aprila 1992. godine moraju biti nostrifikovane u skladu sa propisima o visokom obrazovanju u BiH),

4. potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome o visokoj stručnoj spremi,

5. ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost,

 

 

6. uvjerenje da nije osuđivan  pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,

7. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

8. prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,

9. preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen i

10. kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu.

Uvjerenje iz tačke VI podtačka 6. škola će pribaviti po službenoj dužnosti za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost.

Na mjesto direktora mogu konkurisati lica obuhvaćena članom 177. stav 2. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  ("Sl. glasnik RS" broj 44/17, 31/18,84/19)

Dokumenti kojima se dokazuje ispunjavanje opštih i posebnih uslova  dostavljaju se u originalu ili ovjerenoj fotokopiji  i ne smiju biti stariji od šest mjeseci.

Svi kandidati će pismenim putem biti obaviješteni o odluci Vlade o imenovanju direktora u roku od osam dana od prijema odluke.

VII – Rok za podnošenje prijave

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja Javnog konkursa u dnevnom listu "Glas Srpske".

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

Prijave se mogu predati neposredno ili putem pošte, na adresu JU Osnovna muzička škola "Sveti Roman Melod" Nevesinje, Trg Blagoja Parovića bb, 88 280 Nevesinje, sa naznakom "Za konkurs".

***

GRAD TREBINjE

Gradonačelnik

 

 

Na osnovu člana 59. Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. glasnik Republike Srpske", broj: 97/16 i 36/19) i člana 97. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinica lokalne samouprave ("Sl. glasnik Republike Srpske", broj: 97/16), a u vezi sa Programom podrške zapošljavanju mladih sa VSS u statusu pripravnika u 2019. godini, gradonačelnik grada Trebinja, raspisuje

 

JAVNI  KONKURS

za prijem pripravnika sa visokom stručnom spremom

 

 

1. Diplomirani menadžer poslovnog menadžmenta (VSS ili završen prvi ciklus studija sa ostvarenih 240 ECTS bodova)  – 1 izvršilac

 

 

Pripravnički status:

 

 

 

 

Pripravnik je lice koje prvi put zasniva radni odnos u tom stepenu stručne spreme ili zvanja, kao i lice koje je provelo na radu vrijeme kraće od vremena utvrđenog za pripravnički staž u tom stepenu stručne spreme ili zvanja.

Pripravnički staž traje 12 (dvanaest) mjeseci.

Nakon provedenog pripravničkog staža kandidatu će se omogućiti polaganje stručnog ispita. 

 

Opis posla:

Kandidat će tokom pripravničkog staža obavljati poslove u skladu sa Programom obuke za osposobljavanje pripravnika sa visokom stručnom spremom.

 

Opšti uslovi:

1. da je državljanin Republike Srpske, odnosno BiH,

2. da je stariji od 18 godina,

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u gradskoj upravi,

5. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH, u periodu od tri godine prije objavljivanja konkursa,

6. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u gradskoj upravi u skladu sa članom 44. i 45. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinica lokalne samouprave,

7. da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom – član IX stav 1. Ustava BiH.

 

 

Posebni uslovi:

Diplomirani menadžer poslovnog menadžmenta (VSS ili završen prvi ciklus studija sa ostvarenih 240 ECTS bodova)   – 1 izvršilac.

Potrebni dokumenti:

Uz prijavu na konkurs kandidati su obavezni da dostave dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to: uvjerenje o državljanstvu, izvod iz matične knjige rođenih, ljekarsko uvjerenje ukoliko bude izabran, uvjerenje da se ne vodi krivični postupak, izjavu da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kom nivou vlasti u BiH u periodu od tri godine prije dana objavljivanja ovog konkursa, izjavu da se na njega ne odnosi član IX stav 1 Ustava BiH, izjavu da se ne nalazi u uslovima nespojivosti i sukobu interesa saglasno odredbama članova 44. i 45. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinica lokalne samouprave ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj:97/16), izjavu da nema radnog iskustva u struci, diploma o završenoj školi.

Svi kandidati koji ispunjavaju uslove iz Javnog konkursa biće pozvani na intervju.

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu "Glas Srpske".

Pravo na prijavu po ovom konkursu imaju samo kandidati koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS – Filijala Trebinje.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

 

 

 

Prijave se mogu dostavljati lično ili putem pošte na adresu: Grad Trebinje, Vuka Karadžića broj 2, sa naznakom Komisija za sprovođenje konkursa za prijem pripravnika sa visokom stručnom spremom radi osposobljavanja za zapošljavanje.

Osoba zadužena za davanje dodatnih obavještenja po javnom konkursu je Velibor Bodiroga, sekretar Skupštine grada Trebinja, kontakt telefon: 059 260 441 u periodu od 8 do 15 časova svakog radnog dana.

***

JU SŠC "ALEKSA ŠANTIĆ"

NEVESINjE

 

KONKURS

za prijem u radni odnos na određeno vrijeme

 

 

 

1. Profesor mašinske grupe predmeta  ... 1 izvršilac (19 časova nedeljno) potrebno radno iskustvo  , do povratka radnika sa neplaćenog odsustva

 

                                                  

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu ("Službeni glasnik RS", broj 1/16) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove predviđene Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik RS" broj 41/18), Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama ("Službeni glasnik RS" broj 29/12, 80/14 i 83/16), Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji ("Službeni glasnik RS" broj 34/15 i 83/15) i Pravilnika za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem ("Službeni glasnik RS", broj 24/19).

 

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju:

 

1. da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje  prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5. uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece,

6. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Uvjerenje  iz tačke 4. i tačke 5. za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

 

Uz potpisanu prijavu na konkurs i prethodno navedenu dokumentaciju kandidati su obavezni dostaviti i sljedeću dokumentaciju:

 

1.  ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova,  u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

2. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

3. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

4. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita, 

5. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

6. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u obrazovanju (ukoliko se kandidat prijavljuje za radno mjesto za koje se traži položen stručni ispit),

7. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko se kandidat prijavljuje na raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom,

8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata  Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10. uvjerenje opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

 

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim  do stupanja na snagu novog Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik RS" broj 41/18) ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

 

Izuzetno od uslova iz člana 104. stav 1. tačka 3) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik RS" broj 41/18), pravo učešća imaju i lica koja su radni staž stekla van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju i ostale uslove propisane zakonom.

Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove Konkursa biće obavljen intervju kao i stručno testiranje.

Intervju i stručno testiranje sa kandidatima će se obaviti 12.11.2019. godine u 10 časova  u prostorijama škole (nova zgrada).

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće postavljen na oglasnu ploču škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatra se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijavu na konkurs i potrebna dokumenta kandidati su dužni da dostave lično ili putem pošte na adresu: JU Srednjoškolski centar "Aleksa Šantić" – Nevesinje, ul. Petra Samardžića bb, 88280 Nevesinje, sa naznakom prijava za javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta (navesti za koje radno mjesto se kandidat prijavljuje).

 

 

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se razmatrati, već samo evidentirati i donijeti zaključak kojim se prijava odbacuje.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

 

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja.

***

         

PREVODILAČKA SLUŽBA USTRS

 BANjALUKA

 

KONKURS

 

 

Potreban 1 administrativni radnik za kancelariju u Trebinju

 

Opis radnog mjesta:     samostalni rad na prijemu i izdavanju službene dokumentacije, opšte kancelarijsko poslovanje,

 

Uslovi:                    - završena srednja škola (gimnazija ili ekonomska)

                             - odlično poznavanje rada na računaru (Office programi i slanje/primanje el. pošte),

                             - radno iskustvo na poslovima administrativnog rada najmanje 4 godine,

                             - karakteristike samostalnog i odgovornog rada u kancelariji,

                             - bez krivične i prekršajne evidencije,

                             - kandidati treba da teže ka stalnom zaposlenju

 

Kandidati treba da, uz molbu za prijem, dostave kraću biografiju sa fotografijom, kao i dokaze o ispunjavanju gore navedenih uslova na adresu sjedišta:Prevodilačka služba USTRS, Aleja Svetog Save br. 25, 78000 Banjaluka.

Usmeni upiti nisu dozvoljeni, dostavljena dokumentacija se ne vraća.

Kandidati koji ispune uslove biće pozvani na intervju, a kandidati koji budu izabrani biće pozvani u sjedište na obuku u trajanju od 3 radna dana. Troškove boravka i puta odabranom kandidatu snosiće USTRS.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana