JU ZZZ RS - Filijala Trebinje: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 11.01.2017.

JU ZZZRS

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 11.01. 2017. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

********************************

 

JU SŠC "GOLUB KUREŠ"

BILEĆA

ŠKOLSKI ODBOR

KONKURS

za izbor direktora škole

 

Za direktora škole može biti izabrano lice koje pored opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa propisanih Zakonom o radu ("Službeni glasnik RS" broj: 1/16) ispunjava i posebne uslove propisane članom 96. stav 2. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik RS", broj: 74/08, 106/09, 104/11 i 33/14) i Pravilnikom o uslovima i načinu izbora direktora škole ("Službeni glasnik RS" broj: 108/09, 118/09), i to:

1) Da ima završen prvi ciklus studijskog programa stečen nakon četiri godine studija ili ekvivalent u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje 240 ECTS bodova;

2) Da ima najmanje pet godina radnog iskustva u vaspitno-obrazovnom radu u školi;

3)  Da nije osuđivano pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora;

4)  Da se protiv njega ne vodi krivični postupak;

5) Da ima predložen program rada i ističe se svojim radom i sposobnostima za organizovanje vaspitno-obrazovnog rada u školi;

6) Da ispunjava uslove za radno mjesto nastavnika i stručnog saradnika u školi u kojoj konkuriše,

Za direktora škole ne može biti izabrano lice na koje se odnosi član IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine, niti lice koje obavlja dužnosti, aktivnosti ili je na položaju koji bi doveli do sukoba interesa predviđenih Zakonom o sprečavanju sukoba interesa. Za direktora škole ne može biti izabrano lice koje je otpušteno iz službe kao rezultat disciplinske mjere u periodu od tri godine prije dana objavljivanja konkursa.

Uz potpisanu prijavu na konkurs kandidati su dužni da dostave originale ili ovjerene kopije dokumenata kojima se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova:

-  Uvjerenje o državljanstvu;

-  Izvod iz matične knjige rođenih;

-  Uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od šest mjeseci);

-  Diplomu o stečenoj stručnoj spremi;

-  Uvjerenje o radnom iskustvu;

-  Uvjerenje o neosuđivanosti;

-  Prijedlog programa rada za mandatni period;

-  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi;

- Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima (prilaže izabrani kandidat prije stupanja na funkciju);

-  Kratku biografiju;

- Ovjerenu izjavu da se na kandidata ne odnosi član IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine;

-  Ovjerenu izjavu da kandidat ne podliježe sukobu interesa;

-  Ovjerenu izjavu da kandidat nije otpušten iz državne službe na bilo kom nivou BiH (države ili entiteta) kao rezultat disciplinske mjere u periodu od tri godine prije dana objavljivanja ovog konkursa.

Direktor škole bira se na period od četiri godine i  po isteku mandata može biti ponovo izabran na još jedan mandat u istoj školi. Mandat direktora počinje od dana stupanja na dužnost.

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.

Učesnici konkursa će biti pismeno obaviješteni o odluci o imenovanju direktora škole u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzimati u obzir.

Prijavu na konkurs i potrebna dokumenta kandidati su dužni da dostave lično ili putem pošte na adresu: Vladimira Gaćinovića br. 1, 89 230 Bileća sa naznakom  "Školskom odboru – prijava na konkurs za izbor direktora".

                                            

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana