JU ZZZ RS – Filijala Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 31.1.2024. godine.

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 31.1.2024. godine.

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 31.1.2024. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

********

********

********

BL DOM d.o.o. Banja Luka

PJ   Hotel Slavija

 

ul. Kralja Petra I Karađorđevića 85a

tel: 051/490-861, fax:051-456-111

e-adresa: [email protected]

 

HOTEL SLAVIJA ZAPOŠLjAVA:

          1. Recepcionera (poznavanje engleskog jezika, minimum SSS, M/Ž)

          2. Noćnog čuvara (poznavanje engleskog jezika u govoru)

Oglas je otvoren: 30 dana.

Prijave pisanim putem na viber broj telefona: 065/031-031.

***

„GRADSKO GROBLjE"JK a.d.

BANjA LUKA

Rade Radića bb

Raspisuje:

O G L A S

 

RADNIK NA OPREMANjU UMRLIH LICA( M/Ž) ...............   2 izvršioca

Uslovi rada:

- NK RADNIK,KV ILI SSS stručna sprema

- Rad na određeno radno vrijeme – probni rad, uz mogućnost prijema u stalni radni odnos.

Oglas ostaje otvoren do popune radnih mjesta.

Sve informacije se mogu dobiti na broj telefona 051/216-412.

***

JU TEHNIČKA ŠKOLA BANjA LUKA

Đure Daničića 2A

78000 Banjaluka

 

Na osnovu čl. 104, 106, 107. i 108, 106. i 132. stav 2. tačka 13) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju RS ("Sl.gl. RS" br. 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), kao i čl. 2. Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Sl.gl. RS" broj 24/19), direktor škole, raspisuje

J A V N I    K O N K U RS

ZA POPUNU UPRAŽNjENIH RADNIH MJESTA

 

  1. Profesor stručno-teoretske nastave za saobraćajnu struku –diplomirani inženjer saobraćaja – 1 izvršilac, puna norma, na neodređeno vrijeme, sa radnim iskustvom;
  2. Profesor srpskog jezika - 1 izvršilac, puna norma, na neodređeno vrijeme, pripravnik;
  3. Nastavnik praktične nastave za mašinsku struku – bravar specijalista – 1 izvršilac, puna norma, na neodređeno vrijeme, pripravnik.
  1. Uslovi za učešće na konkursu:

Kandidati treba da ispunjavaju opšte i posebne uslove utvrđene Zakonom o radu RS („Sl.gl.RS" br. 01/16, 66/18 i 119/21), Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Sl.gl. RS" br. 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23) i Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Sl.gl. RS" broj 24/19).

          Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata:   

  1. prijavu na konkurs, koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs i u kojoj se mora obavezno navesti adresa i kontakt telefon i radno mjesto na koje konkuriše,
  2. uvjerenje o državljanstvu,
  3. izvod iz matične knjige rođenih,
  4. uvjerenje suda da  protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, protiv polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozovoljena proizvodnja i prodaja opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga koje nije starije od  šest mjeseci,
  5. diplomu ili ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent ( za radna mjesta pod brojem 1 i 2 ), diploma o završenom školovanju za peti stepen stručne spreme - bravar specijalista ili zvanje koje prema Pravilniku o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama (Sl. Gl. RS broj 29/12 ) odgovara radnom mjestu pod rednim brojem 3 ( za radno mjesto pod brojem 3 )
  6. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena  tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci  o prosjeku ocjena,
  7. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta ( za radno mjesto pod brojem 1 )
  8. uvjerenje o položenom stručnom ispitu ( za radno mjesto pod brojem 1 )
  9. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (uvjerenje treba da sadrži podatke o vrsti posla, stepenu stručne spreme i dužini ostavrenog radnog staža po vrstama posla), ( za radno mjesto pod brojem 1 )
  10. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,
  11. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  12. uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  13. uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Napomena:  

U skladu sa čl. 104. stav 7. i 8. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Sl.gl. RS" br. 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), na upražnjeno radno mjesto, gdje je raspisan konkurs sa položenim stručnim ispitom, može se angažovati lice koje je steklo radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjava druge uslove propisane zakonom.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

 

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zanivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima (ne starije od 6 mjeseci), dok će škola za kandidata koji bude izabran na konkursu prije zasnivanja radnog odnosa pribaviti uvjerenje o neosuđivanosti i uvjerenje o podacima iz posebnog registra pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

          Dostavljena dokumentacija i drugi dokazi će se bodovati od strane komisije na način i u skladu sa odredbama Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Sl.gl. RS" broj 24/19).

          Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu: JU TEHNIČKA ŠKOLA, ul. Đure Daničića 2A, Banja Luka , sa naznakom „Javni konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta".

          Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

          Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata, neće se uzeti u razmatranje.

          Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, škola će objaviti na oglasnoj tabli, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Intervju i testiranje sa kandidatima, održaće se dana 08.02.2024. godine, sa početkom u 11:00 časova, u prostorijama škole.

          Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

          Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu neće se vraćati kandidatima.

***

UNIVERZITET U BANjOJ LUCI

Na osnovu člana 142. stav (3) Statuta Univerziteta u Banjoj Luci, Senat Univerziteta  r a s p i s u j e

K O N K U R S

I ZA IZBOR NASTAVNIKA:

      Ia Za uže naučne oblasti:

  1. Hidro i termoenergetika  – 1 izvršilac
  2. Radiološke tehnologije* – 1 izvršilac
  3. Socijalna farmacija i farmaceutska praksa*- 1 izvršilac
  4. Biometrika- 1 izvršilac
  5. Nanoprocesi - 1 izvršilac
  6. Kriminalističko-forenzičke nauke - 1 izvršilac
  7. Metodologija socijalnih istraživanja – 1 izvršilac
  8. Teorija i metodologija socijalnog rada -  1 izvršilac
  9. Međunarodni odnosi i bezbjednost*- 1 izvršilac
  10. Metodika vaspitno-obrazovnog rada - 1 izvršilac

II ZA IZBOR SARADNIKA:

IIa Za uže naučne oblasti:

  1. Menadžment – 1 izvršilac
  2. Interna medicina*– 1 izvršilac
  3. Pedijatrija* - 1 izvršilac
  4. Matematička analiza i primjene -  1 izvršilac

 

    1. Opšti uslovi za prijavu na konkurs su sljedeći:
  • da je državljanin RS ili BIH;
  • da je stariji od osamnaest (18) godina;
  • da ima opštu zdravstvenu sposobnost;
  • da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak.

1.2  Kandidati za izbor pod rimskim brojem I i II dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju, kao dokaz o ispunjenosti opštih uslova:

  • uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci);
  • izvod iz matične knjige rođenih;
  • uvjerenje o radnoj sposobnosti (uvjerenje o radnoj sposobnosti dostavljaju kandidati koji budu izabrani, prije zaključenja ugovora);
  • uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od šest mjeseci);

 1.3 Navedena dokumenta iz tačke 1.2 Konkursa ne podnose kandidati koji su u radnom odnosu na Univerzitetu u Banjoj Luci.

 

 POSEBNI USLOVI

2.1 Izbor u zvanje nastavnika i saradnika i period na koji se bira akademsko osoblje propisani su odredbama članova od 76-83. Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16, 31/18, 26/19 i 40/20) i članova od 80-100. Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 67/20).

Kandidati za izbor u naučno-nastavna, nastavna i saradnička zvanja, uz prijavu na konkurs i dokaz o ispunjenosti opštih uslova, dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju:

Pod rimskim brojem Ia:

  • ovjeren prepis ili fotokopiju diplome o naučnom stepenu doktora nauka iz naučne oblasti za koju se vrši izbor,
  • uvjerenje o prosječnoj ocjeni ostvarenoj na svim ciklusima studija (osnovne i postdiplomske),
  • dokaz o izboru u akademsko zvanje (ako je ranije biran),
  • kratku biografiju i bibliografiju, kao i dokaze o ispunjenosti minimalnih uslova za izbor u zvanje u koje se bira u skladu sa članom 81. Zakona o visokom obrazovanju Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 67/20), kao i po jedan primjerak svega navedenog u bibliografiji.
  • kratku biografiju i bibliografiju, kao i dokaze o ispunjenosti minimalnih uslova za izbor u zvanje u koje se bira u skladu sa članom 77. Zakona o visokom obrazovanju Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16, 31/18, 26/19 i 40/20), a u vezi sa članom 138. stav (2) Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 67/20), kao i po jedan primjerak svega navedenog u bibliografiji.

Pod rimskim brojem IIa:

  • ovjeren prepis ili fotokopiju diplome o naučnom stepenu magistra nauka, mastera ili o završenoj VSS iz naučne oblasti za koju se vrši izbor,
  • uvjerenje o prosječnoj ocjeni ostvarenoj na svim ciklusima studija (osnovne i postdiplomske),
  • dokaz o izboru u akademsko zvanje (ako je ranije biran),
  • kratku biografiju i bibliografiju, kao i dokaze o ispunjenosti minimalnih uslova za izbor u zvanje u koje se bira u skladu sa članom 81. Zakona o visokom obrazovanju Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 67/20), kao i po jedan primjerak svega navedenog u bibliografiji.
  • kratku biografiju i bibliografiju, kao i dokaze o ispunjenosti minimalnih uslova za izbor u zvanje u koje se bira u skladu sa članom 77. Zakona o visokom obrazovanju Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16, 31/18, 26/19 i 40/20), a u vezi sa članom 138. stav (2) Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 67/20), kao i po jedan primjerak svega navedenog u bibliografiji.

NAPOMENA:

  • Za radno mjesto za izbor nastavnika pod rednim brojem „2. Radiološke tehnologije⃰ – 1 izvršilac, zaključiće se ugovor o dopunskom radu i to na period od godinu dana.
  • Za radno mjesto za izbor nastavnika pod rednim brojem „3. Socijalna farmacija i farmaceutska praksa⃰ - 1 izvršilac, zaključiće se ugovor o dopunskom radu i to na period od godinu dana.
  • Za radno mjesto za izbor nastavnika pod rednim brojem „9. Međunarodni odnosi i bezbjednost* - 1 izvršilac",zaključiće se ugovor o dopunskom radu i to na period od godinu dana.
  • Za radno mjesto za izbor saradnika pod rednim brojem „2. Interna medicina* – 1 izvršilac", zaključiće se ugovor o dopunskom radu i to na period od godinu dana.
  • Za radno mjesto za izbor saradnika pod rednim brojem „3. Pedijatrija* – 1 izvršilac", zaključiće se ugovor o dopunskom radu i to na period od godinu dana.
  • Za radno mjesto za izbor saradnika pod rednim brojem „4. Matematička analiza i primjene – 1 izvršilac", zaključiće se ugovor na određeno vrijeme i to na period od godinu dana.

Ugovor o radu zaključivaće se u skladu sa članom 9., stav (8). Pravilnika o standardima i normativima za finansiranje javnih visokoškolskih ustanova („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 84/14 i 38/17).

Prijave se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja Konkursa.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Prijave sa navedenim dokumentima i dokazima dostaviti na adresu za radna mjesta:

ZA IZBOR NASTAVNIKA:

  • Pod rednim brojem 1. MAŠINSKOM FAKULTETU, Bulevar vojvode Stepe Stepanovića 71, 78 000 Banja Luka,
  • Pod rednim brojevima 2. i 3. MEDICINSKOM FAKULTETU, Save Mrkalja 14, 78 000 Banja Luka,
  • Pod rednim brojem 4. POLjOPRIVREDNOM FAKULTETU, Bulevar vojvode Petra Bojovića 1A, 78 000 Banja Luka,
  • Pod rednim brojem 5. TEHNOLOŠKOM FAKULTETU, Bulevar vojvode Stepe Stepanovića 73, 78 000 Banja Luka,
  • Pod rednim brojem 6. FAKULTETU BEZBJEDNOSNIH NAUKA, Bulevar vojvode Živojina Mišića 10A, 78 000 Banja Luka,
  • Pod rednim brojevima 7., 8. i 9. FAKULTETU POLITIČKIH NAUKA, Bulevar vojvode Petra Bojovića 1A, 78 000 Banja Luka,
  • Pod rednim brojem 10. FILOZOFSKOM FAKULTETU, Bulevar vojvode Petra Bojovića 1A, 78 000 Banja Luka.

ZA IZBOR SARADNIKA:

  • Pod rednim brojem 1. EKONOMSKOM FAKULTETU, Majke Jugovića 4, 78 000 Banja Luka,
  • Pod rednim brojevima 2. i 3. MEDICINSKOM FAKULTETU, Save Mrkalja 14, 78 000 Banja Luka,
  • Pod rednim brojem 4. PRIRODNO-MATEMATIČKOM  FAKULTETU, Dr Mladena Stojanovića 2, 78 000 Banja Luka.

JU OŠ „PETAR PETROVIĆ NjEGOŠ" BANjA LUKA

Bulevar vojvode Stepe Stepanovića 28

78000 Banjaluka

Tel. 051/465-188

Na osnovu člana 125. i 152. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 81/22) i Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 74/23),  direktor Javne ustanove Osnovna škola  „Petar Petrović Njegoš " Banja Luka  raspisuje:

K O N K U R S

 za popunu  radnog mjesta

1. Računovođa, puna norma, na neodređeno vrijeme, sa radnim iskustvom i odgovarajućom licencom u  skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast računovodstva, 1 izvršilac. 

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu („ Službeni glasnik Republike Srpske"  broj: 1/16, 66/18, 91/21-Odluka Ustavnog suda Republike Srpske 91/21 i 119/21) i članom 5. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi(„Službeni glasnik Republike Srpske" br.74/23), kandidat treba da ispunjava i uslove propisane članom 142. stav (3) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Sl.glasnik Republike Srpske" br. 81/22 ). Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi  („Službeni glasnik RS" broj 74/23).

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („ Službeni glasnik Republike Srpske"  br. 81/22)  ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Poslove računovođe škole može obavljati lice sa završenim prvim ciklusom studijskog programa ekonomije, finansija ili računovodstva u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent, koje ima odgovarajuću licencu u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast računovodstva.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkursu su:

1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu ( da nije starije od šest mjeseci).

2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3. da je radno sposoban, a to se dokazuje uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

 4.  da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad  u školi te za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata Ustanova pribavlja službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa;

5. uvjerenje da se kandidat ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrbe i iskorišćavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece koje za izabranog kandidata Ustanova pribavlja službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa;

6.  Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava,  polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem koje dostavnja kandidat ( da nije starije od šest mjeseci).

 Uz potpisanu prijavu (sa kratkom biografijom, adresom i kontakt telefonom) i dokumentacijom kojom dokazuje ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata:

  • diploma o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;
  • odgovarajuća licenca u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast računovodstva,
  • dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena ( u izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može pribaviti navedeni dokument prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa).
  • uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme;
  • uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (izuzetno ukoliko kandidat ne može pribaviti navedeni dokument dostavlja kopiju radne knjižice).
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS,  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida ,
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije  boraca.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se razmatrati.

Za radno mjesto pod rednim brojem 1. testiranje će se obaviti 06.02.2024. godine sa početkom u 09,00 časova, a intervju u 10,00 časova u prostorijama škole sa kandidatima koji su dostavili potpune  i blagovremene  prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove škola će postaviti na oglasnu  tablu škole  najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam ( 8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „ Glas Srpske".

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično ili poštom na  adresu škole: Javna ustanova Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš" Banja Luka, Bulevar vojvode Stepe Stepanovića br. 28, 78000 Banja  Luka, sa naznakom „ ZA KONKURS ".

***

JU OŠ  ,,Vasa Čubrilović" GRADIŠKA

Mihajla Pupina 10,

Gradiška

tel.:051/813 – 313

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

 

  1. Nastavnik tehničkog obrazovanja- profesor tehničkog obrazovanja, puna norma (24 časa), na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja a najduže do 31.05.2024. godine, sa položenim stručnim ispitom- 1 izvršilac.
  2. Nastavnik muzičkog obrazovanja- profesor muzičkog obrazovanja, puna norma (24 časa), na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja a najduže 08.03.2024.godine, sa položenim stručnim ispitom- 1 izvršilac.

 

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su prema članu 5. Pravilnika :
1. Da je državljanim RS ili BiH , što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
2. Da je punoljetan, što dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,
3. Da je radno sposoban, što dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje  ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,
4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog idrugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,zloupotreba opojnih sredstava;

5. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažmo osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

      6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja  djeteta,  polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

  Uvjerenje iz stava 1. t.4) i t.5 ovog člana za izabranog kandidata škola će pribaviti  službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Posebni uslovi :

  1. Za nastavnika tehničkog obrazovanja (redni broj 1)- da ima završen prvi ciklus odgovarajućeg studijskog programa i zvanje profesor tehničkog obrazovanja , odnosno visoku stručnu spremu, položen stručni nakon sticanja stručne spreme i traženog zvanja u vaspitno –obrazovnom radu.
  2. Za nastavnika muzičkog obrazovanja (redni broj 2)- da ima završen prvi ciklus odgovarajućeg studijskog programa i zvanje profesor muzičkog obrazovanja , odnosno visoku stručnu spremu, položen stručni nakon sticanja stručne spreme i traženog zvanja u vaspitno –obrazovnom radu.

   Uz potpisanu prijavu na konkurs (sa kratkom biografijom i kontakt telefonom) i dokumentacijom kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti:
1.       Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,  odnosno diplomu stečenu  nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovrajućoj oblasti;

2.       Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje izdato od strane visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena koje je kandidat ostvario tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

3.                Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta za kandidate koji nisu u toku studija imali istu grupu predmeta.

4.           Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad.

   5.  Uvjerenje da se kandidat oslobađa polaganja stručnom ispitu ili kao da je položio razliku dijelu    i       ispita u skladu sa propisima.

6.         Uvjerenje ili potvrdu od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zposlenje;
7.          Uvjerenje o radnom stažu izdato od strane ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenom radnog staža po vrstama posla;
8.       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se     radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;


9.       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

10.       Uvjerenje opštinsko-gradskog organa za zaštitu o utvrđenom statusu borca odbrambeno-otadžbinskog   rata RS

Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju uslove propisane Zakonom, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja Zakona na snagu, ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane kao ni prijave kandidata koji se ne odazovu na intervju i test.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata (ne starije od 6 mjeseci) i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Lista kandidata koji ispunjavaju uslove tražene konkursom biće objavljena na oglasnoj tabli škole.

Testiranje i intervju sa kandidatima biće obavljen 07.02.2024.  godine sa početkom u 12:00 časova u prostorijama  škole. Kandidati se neće pozivati posebno na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranje ili intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja.

Prijave sa dokumentacijom dostavljaju se na adresu škole. 

***

 

JU OMŠ „BRANKO SMILjANIĆ" GRADIŠKA 

GRADIŠKA  78400

M.STOJANOVIĆA BB

 

JAVNI KONKURS

Za popunu upražnjenih radnih mjesta:

  1. Nastavnik violončela- 13 časova nastave- 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno radno vrijeme do 30.06.2024. godine,
  2. Nastavnik solfeđa- 17 časova nastave- 1 izvršilac, pripravnik, na određeno radno vrijeme do povratka radnice sa bolovanja.

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Pored opštih uslova koji su propisani Zakonom o radu („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj: 1/16, 66/18, 91/21 i 119/21), kandidati treba da ispunjavaju i uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj: 81/22), Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj: 77/09, 86/10, 25/14, 76/15), kao i Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj: 74/23).

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS" br.81/22 ) ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

 

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1) da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban,  a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela  učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to  se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti,

5) uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja pod brojem 4. i 5. za izabrane kandidate škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu prijavu na konkurs od strane kandidata ( sa naznačenom adresom  prebivališta i brojem telefona) i dokumentacije kojom se dokazuje ispunjavanje opštih uslova, kandidati su dužni dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjavanje posebnih uslova i na osnovu koje se vrši bodovanje:

 

1) ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj

    je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;

2)svjedočanstva i diplomu o završnom radu, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom školovanja za nastavnike u umjetničkoj školi-smjer baletsko vaspitanje i obrazovanje, za one predmete za koje je predviđeno najmanje srednje obrazovanje,

3) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičkoj-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta.

4) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad, odnosno stručnom ispitu za ostale radnike sa završenim visokim obrazovanjem za radna mjesta u kojima se prima lice sa radnim isksutvom i položenim stručnim ispitom,

5) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi,

6) dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje

     visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne

     postoje podaci o prosjeku ocjena;

7) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji

    nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

8)uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca za radna mjesta u kojima se traži lice sa radnim iskustvom,

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

11) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinkog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dokument pod tačkom 6), prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.

Ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, dostavlja kopiju radne knjižice.

Kandidati su dužni  dostaviti originalne dokumente ili ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije i dokumenti se ne vraćaju kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske" a neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

 Kandidati koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom dužni su pristupiti intervjuu i testiranju koji će se sa kandidatima obaviti Komisija za izbor.

 Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave će se održati dana 02.02.2024. godine u 10 časova  u prostorijama Crvenog krsta.

Škola će listu kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole, najkasnije tri dana prije zakaznog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Škola će sve kandidate obavjestiti pismenim putem o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti lično ili poslati poštom na adresu škole:

 JU OMŠ „BRANKO SMILjANIĆ"

GRADIŠKA  78400

M.STOJANOVIĆA BB

Sa naznakom –PRIJAVA NA KONKURS.

 

JU Srednja stručna i tehnička škola Gradiška

Vidovdanska 58

78 400 Gradiška

 

K  O  N  K  U  R  S 

za prijem radnika

 

  1. Nastavnik zdravstvene njege- 6 časova nastave sedmično, 1 izvršilac, sa radnim iskustvom od najmanje godinu dana u struci, na određeno vrijeme, do 31.08.2024. godine.

 

Potrebna vrsta stručne spreme: diplomirana medicinska sestra.

Uz potpisanu prijavu, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova na osnovu koje se vrši bodovanje.

 

-Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs:

1)da je državljanin RS ili BiH, a to dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

2)da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;

3)da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

4)Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava;

5)uvjerenje o podacima iz posebnog regista lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zlouporebe i iskorištavanja djece;

*Uvjerenja pod tačkama 4. i 5. za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa;

6)Uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena  protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (kandidati uvjerenje pribavljaju u sudu).

 

-Dokumentacija koja dokazuje ispunjenost posebnih uslova i na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata:

1)Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent.

2)Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visoko-školske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena.

3)Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica.

4)Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, a koje sadrži podatke:

  1. vrsti posla
  2. stepenu stručne spreme
  3. dužini ostvarenog radnog staža

 

5)Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko–invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca.

6)Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko–invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

7)Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko–invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidati su dužni da na prijavi tačno navedu koja dokumenta dostavljaju uz prijavu.

Nepotpune i neblagovremene prijave, kao ni dokumenta koja nisu ovjerena komisija neće uzeti u razmatranje. Kandidati koji se prijavljuju na oglas dužni su dostaviti ovjerene fotokopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Testiranje i intervju utvrđen Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem, održaće se u ponedjeljak, 05.02.2024. godine u 10:00 časova  u prostorijama škole.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, biće objavljen na oglasnoj tabli škole, tri dana prije zakazanog intervjua sa kandidatima. Kandidati koji se ne pojave na intervju smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Prijave sa naznakom – za konkurs, slati poštom na adresu JU Srednja stručna i tehnička škola, Vidovdanska 58, 78 400 Gradiška ili lično u školi.

Kontakt telefon: 051/813-385.

JU OŠ „Petar Kočić" Šibovska

78433 Šibovska

tel.:051684122,

e-mail:[email protected]

 

Na osnovu člana 125. stav 1.  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 81/22)    direktor škole, r a s p i s u j e

 

 KONKURS

ZA PRIJEM RADNIKA U RADNI ODNOS

 

  1. na radno mjesto nastavnika/profesora  matematike  , 16 časova redovne nastave  - na određeno do povratka radnika sa bolovanja,
  2. na radno mjesto nastavnika/profesora osnova informatike , 4 časa redovne nastave- na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja.

 

Napomena:

 Za upražnjeno radno mjesto ,ovim Konkursom , u radni odnos  primaju se  lica sa radnim iskustvom, (najmanje godinu dana radnog iskustva i položen stručni ispit za rad  u vaspitno –obrazovnom  procesu, a ukoliko se na konkurs ne prijavi lice sa položenim  stručnim ispitom, primaće se i lice bez radnog

iskustva).

  • pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 114. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i  obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 81/22)        
  • Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:
  1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o

državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izavršenog     izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene užnosti,trgovine ljudima,zlostavljanja djeteta,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,zloupotrebe opojnih sredstava

5) uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica ravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,
            6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta,zlostavljanja djeteta, polnog i drugog   nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem".  stava 1. tačka 4 i 5) ovog člana za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

  • Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju o ispunjenosti opštih uslova iz Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim ovim Pravilnikom i to:
  1. ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa,u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,odnosno diplome stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,
  2. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
  3. uvjerenje o položenom stručnom ispitu,
  4.  uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,
  5.  dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  6.  uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,
  7.  uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,
  8.  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  9.  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  10.  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Prijem kandidata će se vršiti u skladu sa   Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za  prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi  („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 74/18 ; 26/19.)

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „ Glas Srpske" .

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će okačiti na oglasnu tablu škole nakon pregleda dokumentacije.

Za kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave vrijeme testiranja i intervjua će se obaviti uponedeljak , 05.02.2024.godine u prostorijama škole u Šibovskoj sa početkom u 12:00 časova.                 

Kandidati ukoliko se ne pojave na testiranju i intervjuu  smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijave sa kompletnom dokumentacijom dostaviti na adresu : JU OŠ „Petar Kočić"78433 Šibovska.

Napomena: „ Za konkurs   , ".

Ukoliko se na Konkurs ne prijave lica sa položenim stručnim ispitom, škola će razmatrati i prijave kandidata koji nemaju položen stručni ispit.

***

JU Dječiji vrtić „Mladost" Šipovo

Gavrila Principa 14A

70 270 Šipovo

Na osnovu člana 62. stav 1. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 79/15, 63/20 i 64/22) i Statuta JU Dječiji vrtić „Mladost" Šipovo, v.d. direktor raspisuje

KONKURS

za prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme

u JU Dječiji vrtić „Mladost" Šipovo

 

  1. Vaspitač – 1 izvršioca

II Mjesto rada:

JU Dječiji vrtić „Mladost" Šipovo, Gavrila Principa 14A, 70 270 Šipovo.

 

III Opšti uslovi:

  1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
  2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,
  3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i prilaže ga samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, iskorištavanja djece i maloljetnih lica za pornografiju, proizvodnje i prikazivanja dječje pornografije, oduzimanja maloljetnog lica, zapuštanja i zlostavljanja maloljetnog lica i nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i druga krivična djela, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti,
  5. da se ne vodi u posebnom Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,
  6. da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, iskorištavanja djece i maloljetnih lica za pornografiju, proizvodnje i prikazivanja dječije pornografije, oduzimanja maloljetnog lica, zapuštanja i zlostavljanja maloljetnog lica i nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i druga krivična djela, a to se dokazuje uvjerenjem o nevođenju krivičnog postupka.

Uvjerenja iz podtačke 4. i 5. za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

IV Posebni uslovi:

  1. da ima odgovarajući nivo visokog obrazovanja - najmanje prvi ciklus studijskog programa i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent – 180 ili 240 ECTS bodova,
  2. da ima položen stručni ispit za vaspitno-obrazovni rad,
  3. da ima najmanje 1 (jednu) godinu radnog iskustva u struci.

 

V Potrebna dokumentacija:

  1. Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest (6) mjeseci);
  2. Izvod iz matične knjige rođenih ili kopija lične karte;

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju iz tačke III ovog konkursa, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim pravilnikom.

Dokumentacija iz ovog konkursa podrazumijeva:

1. ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

2. uvjerenje o položenom stručnom ispitu, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

3. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita,

4. dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena ili ovjerena foto-kopija indeksa,

5. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

6. ovjerena foto-kopija radne knjižice ili uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom,

7. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

9. uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

Kandidati dostavljaju ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

VI Objavljivanje konkursa:

Konkurs će biti objavljen u jednom od dnevnih novina.

VII Vrijeme i mjesto obavljanja intervjua sa kandidatima:

          Sa kandidatima koji su blagovremeno dostavili potpune prijavenje, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa Komisija će obaviti intervju i testiranje dana

  12.02.2024. godine u 11 časova u prostorijama JU Dječiji vrtić „Mladost" Šipovo, Gavrila Principa 14A, 70 270 Šipovo, te se kandidati neće posebno pozivati na intervju.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, ustanova postavlja na oglasnoj tabli ustanove, a po mogućnosti i na internet stranici ustanove, najkasnije tri dana prije zakazanog intervjua.

VII Rok za podnošenje prijava:

          Rok za podnošenje prijava je petnaest (15) dana od dana objavljivanja konkursa.

Prijave se dostavljaju lično ili preporučeno, putem pošte, na adresu:

JU Dječiji vrtić „Mladost" Šipovo, Gavrila Principa 14A, 70 270 Šipovo, sa naznakom: Za prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme u JU Dječiji vrtić „Mladost" Šipovo.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

***

JZU DOM ZDRAVLjA „SVETI PANTELEJMON"  KOTOR VAROŠ 

Jovana Raškovića bb

78220 Kotor Varoš

051/784-500

faks: 784 501,

e-mail: [email protected]                    

Na osnovu člana 1. Zakona o radu (Sl.Glasnik RS broj 1/16, 66/18), člana 2. Pravilnika o radu JZU Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš,  člana 19.  Statuta JZU Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš i Saglasnosti Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite  broj: 11/04-500.3-358/23 od 04.10.2023. godine,  Direktor Ustanove  na osnovu ukazane potrebe, o b j a v lj u j e

Javni oglas

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1. Higijeničar –

na neodređeno vrijeme .................................................  1 izvršilac.

 

III OPŠTI USLOVI:

–          da je lice državljanin RS, odnosno BiH,

–          da je lice starije od 18 godina,

–          da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

 

IV POSEBNI USLOVI koje kandidati treba da ispunjavaju:

1. Za radno mjesto pod tačkom 1. pored opštih uslova propisanih zakonom kandidat treba da ispunjava i posebne uslove:

          - NK – završena osmogodišnja škola.

1.1.   Bodovanje za radno mjesto pod tačkom 1. vršiće se na sljedeći način:

a.)   Bodovanje intervjua ………………… od 1,00 do 5,00 bodova

Uz prijavu ( prijava se pise u slobodnoj formi sa naznakom za javni oglas, prijavom na jedno od gore navedenih radnih mjesta  i ličnim podacima kandidata) na oglas svi kandidati su dužni dostaviti (dokaze o ispunjenosti opštih i posebnih uslova) u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, sledeće dokumente:

b) Kandidati ta radno mjesto pod takom 1. dužni su uz prijavu dostaviti:

          -Uvjerenje iz matične knjige rodjenih,

          - Uvjerenje o državljanstvu RS-BiH

          -Svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi

              - Dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, dostaviti nakon izbora kandidata od strane Komisije, po obavještenju.

 

Prijave se podnose na adresu: Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš, Jovana Raškovića  bb, 78220 Kotor Varoš, sa naznakom: prijava na konkurs.

Rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objavljivanja oglasa u dnevnom listu „Glas Srpske", oglasnoj tabli Doma zdravlja, portalu Opštine Kotor Varoš i na Birou rada Kotor Varoš. Ukoliko odglas ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana poslednjeg objavljivanja.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Sa svim kandidatima koji ispunjavaju uslove javnog oglasa, obaviće se intervju o čemu će se kandidati pismeno obavijestiti.

Napomena za kandidate:Svi kandidati koji budu pozvani na intervju obavezni su donijeti ličnu kartu ili pasoš na uvid Konkursnoj komisiji - u protivnom neće moći pristupiti istom.

***

JU OŠ „Petar Kočić" Šiprage

Šiprage bb

78224 Šiprage

telefon:051-765-024; telefon-faks:051-765-092 ,

e-mail: o[email protected]

 

Na osnovu člana  125. Stav (1) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju )(''Službeni glasnik RS'' br.81/22), direktor škole raspisuje

 

K O N K U R S 
za prijem radnika

 

  1. Profesor-nastavnik matematike, 4 časa, na određeno vrijeme do 30.06.2024. godine
  2. Profesor-nastavnik fizike, 8 časova, na određeno vrijeme do 30.06.2024. godine

Za navedena  radna mjesta potrebno je imati radno iskustvo i položen stručni ispit.

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik RS", broj: 1/16, 66/18, 91/21-Odluka Ustavnog suda i 119/21), kandidati treba da ispunjavaju uslove predviđene članom 114, 115, 116  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS", broj: 81/22) i  Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik RS", broj: 77/09, 86/10 ,25/14 i 76/15).

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 114 stav (5)  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS", broj: 81/22), kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove koji se odnose na stepen i vrstu stručne spreme.

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS", broj: 74/18 i 26/19).

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:

  1. da je državljanin RS ili BiH, a to dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
  2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom foto-kopijom lične karte,
  3. da je radno sposoban, a to dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od 6 mjeseci (prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa),
  4. da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem – što dokazuje uvjerenjem,
  5. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,
  6. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, što dokazuje uvjerenjem iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

Uvjerenja iz tačke 5) i 6) za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu prijavu na konkurs i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS", broj: 74/18 i 26/19) , a ona podrazumijeva:

1) ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

4) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi ,

5) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

7) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

11) Uvjerenje da se ne vodi krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene foto-kopije svih dokumenata i te foto-kopije neće biti vraćene kandidatima.

Kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa, a prijave su im potpune i blagovremene, biće podvrgnuti testiranju i intervjuu koji će biti obavljen u prostorijama JU      OŠ " Petar Kočić " Šiprage, 09.02.2024. godine, sa početkom u 9,00 časova.

 Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se ne pojave na intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs. Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i neovjerene fotokopije priložene dokumentacije, neće biti uzete u razmatranje.

Prijave se primaju u roku od 8 dana od dana objavljivanja u „ Glasu Srpske ", a šalju se na adresu: JU OŠ „ Petar Kočić " Šiprage, 78 224  Šiprage.
Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola postavlja na oglasnoj tabli škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.
Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od 8 dana od dana donošenja odluke o izboru kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana