Zadovoljan radnik ključ uspjeha

Željka Domazet
Zadovoljan radnik ključ uspjeha

Sarajevo - Ulaganje u ljudske resurse je najveća investicija koja obezbjeđuje rast i razvoj kompanije i bez kvalitetnog kadra nema uspjeha, naglašeno je na forumu NLB grupacije koji je održan u Sarajevu.

Cilj foruma održanog pod motom “Ljudski resursi i uspješno poslovanje”, koji je okupio oko 250 učesnika, bio je utvrditi način kako motivisati radnike i stvoriti dobar ambijent za uspješno poslovanje, a ključna poruka je da su preduslov uspjeha stručni i zadovoljni radnici.

Kako motivisati i zadržati zaposlene, kakvu poslovnu klimu i kulturu njegovati kako biste obezbijedili uspješno poslovanje, koliko je važan personalizovan pristup zaposlenima, samo su neka od pitanja koja su postavljena na poslovnom forumu NLB grupacije.

Predsjednik Uprave NLB Banjaluka Radovan Bajić istakao je da  je važno raditi na tome da radnik bude zadovoljan, jer povećanje zadovoljstva radnika znači i veći broj zadovoljnih klijenata.

- Posao zavisi od ljudi, a uspjeh je imati ljude posvećene poslu. U vrijeme brzih promjena plasira se mnogo informacija i dezinformacija, a najvažnije je da se na pravi način sa tim izborimo i ostvarimo uspjeh - kazao je Bajić.

Predsjednica Uprave NLB banke Sarajevo Lidija Žigić rekla je da ta banka zahvaljujući klijentima već godinama posluje veoma uspješno na ovim prostorima.

- Cilj poslovnih foruma je jačanje odnosa s klijentima i prilika za umrežavanje, kao i pružanje podrške pri poslovanju klijentima iz BiH kada posluju na drugim tržištima gdje je prisutna NLB grupa - kazala je Žigić u uvodnom obraćanju.

Predsjednik Uprave NLB grupacije iz Ljubljane Blaž Brodnjak rekao je da je ova grupacija prisutna u svim zemljama Balkana i da uspješno posluje. On je upozorio na problem najvećeg egzodusa ljudi sa prostora BiH, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, te ukazao da je to zabrinjavajuće, s obzirom na to da je veliki dio gradova i sela, posebno u Srbiji, prazan, te da odlaze porodice i radno sposobni ljudi.

- Trebamo na našim prostorima za svoju djecu stvarati bolju budućnost i svim silama se truditi da zadržimo prave radnike - kazao je Brodnjak i istakao da bi region morao zajednički da nastupa jer jedino na taj način može na druga tržišta, poput Amerike i Kine.

Profesor na Katedri za menadžment i organizaciju Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Aziz Šunje ukazao je na potrebu kompanija za dobrim menadžmentom, jer iza svakog uspješnog biznisa stoji dobar top-menadžment, koji konstantno ističe i poštuje sistem vrijednosti na kojima počiva kompanija.

Motivacioni govornik Miroslav Živković održao je predavanje pod motom “Posao su ljudi”, istakavši da je kadar najveći uspjeh kompanije i da je komunikacija s njim ključna.

- Zadovoljan radnik znači i uspješno poslovanje. U životu dobijemo ono što iskomuniciramo, a povjerenje je jedini lijepak koji povezuje ljude - poručio je Živković.

Nova zgrada  

NLB banka d.d. Sarajevo u petak je u prisustvu brojnih klijenata, te predstavnika institucija otvorila novu zgradu i korporativni centar.

- Nova zgrada je primjer koliko NLB grupa ulaže u razvoj i modernizaciju mreže poslovnica u svim regijama svog poslovanja - rekla je Lidija Žigić. Zgrada je uređena po najsavremenijim bankarskim standardima koji se oslanjaju na savremene tehnologije, a zadovoljava i sve potrebe modernog bankarskog poslovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana