Ukupna vrijednost otkupljenih obveznica "Elektrokrajine" veća od 27 miliona KM

GS

BANjALUKA - Preduzeće "Elektrokrajina" iz Banjaluke uspješno je okončalo prvu emisiju korporativnih obveznica na Banjalučkoj berzi gdje su investitori na domaćem tržištu kapitala od 29. juna do 28. jula otkupili 27.436 obveznica ukupne vrijednosti od 27.436.000 KM.

-To iznosi 68,6 odsto izdatih hartija od vrijednosti - saopšteno je iz "Elektrokrajine".

Obveznice su emitovane sa dospjećem od 10 godina i godišnjom kamatnom stopom od 3,5 odsto.

"Elektrokrajina" će prikupljena sredstva koristiti za refinansiranje postojećeg duga, odnosno izmirenje domaćih kreditnih obaveza, prenesenih obaveza prema republičkom budžetu i dugova prema dobavljačima.

Vršilac dužnosti direktora "Elektrokrajine" Dragan Čavić naveo je da uprava ovog privrednog subjekta gradi temelj za dugoročno održivo i uspješno poslovanje preduzeća.

On je naglasio da su prvi rezultati već vidljivi u ovoj godini u kojoj preduzeće ostvaruje višemilionski profit, a što se vidi i po uspješnoj emisiji obveznica koja nije prošla nezapaženo kod investitora.

-Ranija nepovoljna kreditna zaduženja po osnovu visine kamate i ročnosti zamjenićemo povoljnijim uslovima, što će na godišnjem nivou značajno smanjiti troškove. Krajnji cilj je uspostavljenje potpuno likvidnog preduzeća spremnog da u svakom momentu odgovori na potrebe korisnika i razvoja distributivne mreže - rekao je Čavić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana