U martu promet industrije manji za sedam odsto

Srna
U martu promet industrije manji za sedam odsto

SARAJEVO - Ukupan desezonirani promet industrije u BiH u martu manji je za sedam odsto nego u februaru, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

U martu, u odnosu na februar, na domaćem tržištu zabilježen je pad od 0,4 odsto, a na stranom tržištu pad od 12,8 odsto.

U martu ove, u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, ukupan promet industrije, kalendarski prilagođen, u BiH bilježi pad od 12,6 odsto.

Ako se uporede tržišta u tom periodu, na domaćem tržištu zabilježen je pad od 4,9 odsto, a na stranom pad od 18,9 odsto.

Ukupan promet energije u martu veći je za 14,2 odsto u odnosu na februar, dok je promet trajnih proizvoda za široku potrošnju manji za 14,7 odsto, kapitalnih proizvoda manji za 10,2 odsto, intermedijarnih proizvoda manji za 7,7 odsto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju manji za 2,2 odsto.

U martu ove, u poređenju sa isitim mjesecom lani, ukupan promet netrajnih proizvoda za široku potrošnju veći je za 6,5 odsto, dok je promet energije manji za 32,5 odsto, kapitalnih proizvoda manji za 27,1 odsto, trajnih proizvoda za široku potrošnju manji za 24,9 odsto, a intermedijarnih proizvoda manji za 14,3 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana