RiTE "Ugljevik" iskazao dobit od preko 1,5 miliona KM

Srna
RiTE "Ugljevik" iskazao dobit od preko 1,5 miliona KM

BIJELjINA- Preduzeće Rudnik i termoelektrana (RiTE) "Ugljevik" završilo je 2020. godinu sa pozitivnim finansijskim rezultatom od 1.520.274 KM, saopšteno je iz preduzeća.

"Ovo je, nakon nekoliko godina u kojima je iskazivan gubitak, godina u kojoj preduzeće koje je najveći proizvođač električne energije u Republici Srpskoj iskazuje dobit", navodi se u saopštenju.

 

U prošloj godini u RiTE "Ugljevik" je proizvedeno i u elektroenergetski sistem Republike Srpske plasirano 1.647.590 megavat-časova električne energije.

U preduzeću ističu da je ta proizvodnja mogla biti i veća da zbog smanjene potrošnje električne energije u okruženju, izazvane mjerama na suzbijanju pandemije virusa korona, u pojedinim periodima nije bio limtiran rad termoelektrane, u kojima je radila na tehničkom minimumu.

U prošloj godini je na rudniku - Površinski kop "Bogutovo Selo" ostvarena otkrivka od 10.444.167 metara kubih čvrste mase i proizvodnja uglja od 2.074.192 tone.

Iz RiTE "Ugljevik" dodaju da je rad u prošloj godini i sam proizvodni proces bio u određenoj mjeri limitiran zbog uvedenih mjera na zaštiti građana od pandemije virusa korona.

Kako se navodi, preduzeće je rad organizovalo poštujući mjere na zaštiti zdravlja radnika i u tim uslovima je uspjelo ispuniti postavljene proizvodne zadatke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana