Ribnik: Poljoprivrednici dobili 22 plastenika

Srna
Ribnik: Poljoprivrednici dobili 22 plastenika

RIBNIK - U opštini Ribnik su 22 poljoprivrednika potpisala ugovore o dobijanju plastenika ukupne vrijednosti oko 66.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za privredu ove opštine Mirko Miletić rekao je novinarima da su humanitarna organizacija "Muslimanska pomoć" (Muslim Aid) i opština obezbijedili 80 odsto sredstava, dok korisnici projekta učestvuju sa 20 odsto od cijene plastenika.

"Projekat je vrijedan oko 66.000 KM, a pojedinačni plastenici čija je površina 100 metara kvadratnih koštaju 2.875 KM", naveo je Miletić.

Načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać istakao je da je ovo veliki projekat za malu opštinu i da u narednom periodu planiraju više pažnje posvetiti turizmu i poljoprivredi za koje vidi perspektivu na ovim prostorima.

"Mi svake godine iz budžeta izdvajamo oko 100.000 KM podsticaja u poljoprivredi, a sigurno je da ćemo u narednoj godini uvrstiti i podsticaje u plasteničkoj proizvodnji", rekao je Karać.

On je dodao da će u narednom periodu raditi na izradi strategije razvoja turizma i poljoprivrede.

Predsjednik Skupštine opštine Ribnik Duško Dakić izrazio je uvjerenje da su plastenici došli u vrijedne ruke i da će biti na dobrobit, kako njihovih porodica, tako i ove lokalne zajednice.

U ime poljoprivrednika zahvalio je Jovo Đukić iz Previje, koji je rekao da će im plastenici značiti mnogo, jer će sad moći da uzgajaju više povrća, a posebno papriku, paradajz i krastavce.

"Kako smo svjedoci promjene klimatskih uslova proizvodnja povrća na otvorenom je sve više upitna. Plastenici će svima nama dobrodoći za vlastite potrebe, a imaćemo mogućnost da višak proizvoda ponudimo na prodaju", rekao je Đukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana