Radnici lakše do posla u inostranstvu

J. D.
Radnici lakše do posla u inostranstvu

Banjaluka - Magazin "EU posao" koji se ovih dana pojavio na kioscima širom Republike Srpske zainteresovanima može da pomogne u pronalaženju posla u zemljama Evropske unije.

Pored stotinak oglasa za radna mjesta, prvi ovakav mjesečni magazin u regionu sadrži sve potrebne informacije u vezi sa odlaskom na rad u zemlje EU, a cilj magazina je da pomogne ljudima koji su zbog nedostatka posla u svojim sredinama, spremni da zaposlenje potraže u inostranstvu.

Glavni i odgovorni urednik magazina Svetislav Stojanović naglašava da cilj ovog magazina nije da podstakne odliv radne snage, već da se prihvati realnost.

- Samo Njemačka će ove godine zaposliti oko 30.000 radnika u deficitarnim oblastima, a ta radna mjesta mogu popuniti građani iz  RS, FBiH, Srbije i Crne Gore gdje  se magazin i prodaje. Oni će ravnopravno učestvovati u trci za posao, jer za oglase koje objavljujemo uslov nije posjedovanje pasoša neke od zemalja članica EU - rekao je Stojanović.

Dodaje da je ovaj magazin ostvario saradnju sa dvadesetak njemačkih agencija za zapošljavanje, tako da je lepeza radnih mjesta veoma šarolika, počevši od fizičkih i pomoćnih poslova, preko zanatlija, medicinskih sestara, vozača, do IT sektora i poslova za koji je potrebna visoka stručna sprema.

Pored ponude poslova čitaoci će moći pronaći informacije o dokumentima, podnošenju prijava, radnim ugovorima i drugo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana