Potrebni partneri za nove projekte

B. S.
 Potrebni partneri za nove projekte
Potrebni partneri za nove projekte

Banjaluka- Centar za razvoj poljoprivrede i sela pripremio je za ovu godinu niz dobrih projekata za koje su nam potrebni različiti partneri, od načina uklanjanja animalnog otpada pa do razvoja turizma na seoskom i području Manjače.

Rekao je ovo gradonačelnik Igor Radojičić koji je u petak obišao nove prostorije Centra u ulici Vojvode Momčila br. 10 i 12 gdje su objedinjene službe uprave Centra, koje su ranije bile na nekoliko lokacija u naselju Starčevica.

- Sa te strane smo spremni, ukoliko bi nam bili dostupni neki međunarodni fondovi - zaključio je Radojičić. On je podsjetio da su na samom početku mandata aktuelne gradske administracije organizaciono promijenjene nadležnosti Centra.

- Vodovode je preuzeo gradski “Vodovod”, a javnu rasvjetu Odjeljenje za komunalne poslove, tako da je Centar isključivo fokusiran na podsticaje poljoprivredi i ruralnom razvoju i dijelom na poljoprivrednu proizvodnju na Razvojno-edukativnom centru na Manjači - kazao je Radojičić. Prema njegovim riječima, u ovoj godini je budžetom za podsticaje planirano 1,1 miliona KM i ti podsticaji biće dodijeljeni putem Centra.

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić kazao je da su u novim prostorijama zahvaljujući podršci grada i aktivnostima Centra.

- Naš osnovni cilj je izrada resursne karte koja će biti skup pokazatelja u kojem pravcu treba da djelujemo, sa naglaskom na prioritete - rekao je Ilić, te najavio da će uskoro biti otvorena i Hercegovačka kuća, u cilju promocije hercegovačkih proizvoda.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana